عمومی | مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند

با حضور دکتر یزدانی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و مجری طرح چغندرقند کشور کارگاه آموزشی " کشت پاییزه چغندرقند" در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان برگزار گردید

به گزارش روابط عمومی موسسه و به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، روز سه شنبه ۵ شهریور ماه سال ۹۸، کارگاه آموزشی " کشت پاییزه چغندرقند" با حضور دکتر یزدانی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و مجری طرح چغندرقند کشور، دکتر مصطفی حسین پور عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند، مسئولین استان، اعضای تعاونی ها، کارشناسان و بهره برداران استان های گلستان، ایلام، اردبیل، اصفهان، خوزستان، خراسان و کرمانشاه، توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان در محل سالن جلسات خانه معلم شهرستان خرم آباد برگزار گردید.

دکتر یزدانی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و مجری طرح چغندرقند کشور مزایای کشت پاییزه چغندر قند نسبت به کشت بهاره را مصرف آب کمتر، بالاتر بودن میانگین عملکرد ،تحمل به شوری واصلاح خاک و خالی بودن ظرفیت کارخانه های قند هنگام خرید محصول اعلام و توسعه کشت آن را از سیاست های وزارتحانه در سالهای آتی عنوان کرد . وی کاهش هزینه های تولید و کاهش جمعیت آفات و بیماری ها را دیگر مزیت های کشت چغندر پاییزه برشمرد و ادامه داد: با مذاکرات صورت گرفته در آینده نزدیک تکنیک و تکنولوژی روش مدرن کشت نشایی رایج در کشور ژاپن در اختیار کشاورزان چغندرکار کشور قرار خواهد گرفت. یزدانی در پایان گفت: با هدف ترویج کشت پاییزه چغندر قند در بین کشاورزان، بهره بردارانی که مبادرت به این نوع کشت کنند، از بسته حمایتی دولت که شامل خرید تضمینی محصول آنها، اهدای کمک بلاعوض برای خرید ادوات مورد نیاز و همچنین کمک هزینه حمل محصول نیز برخوردار می شوند.

دکتر حسین پور عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند و مدرس دوره آموزشی هدف این دوره را آشنایی با سابقه کشت چغندر قند پائیزه ، شناخت و معرفی ارقام مناسب مناطق کشت پائیزه ، پدیده بولتینگ، آشنایی با تاریخ کاشت و داشت و برداشت اعمال صحیح مدیریت مزرعه و رعایت نکات فنی در عملیات اجرایی نیاز آبی در مقایسه با چغندر قند بهاره، مزایای کشت چغندر قند پائیزه از نظر زراعی و اقتصای و اکولوژیک ( گلدهی و ساقه روی ) و معیارهای مکان یابی توسعه کشت چغندر قند عنوان کرد و گفت: در این کارگاه حداکثر توان بر انتقال یافته ای تحقیقاتی به مروجین برای سهولت ارتباط با کشاورزان و بهره برداران می باشد.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات چغندر قند گفت: برای تولید ارقام مقاوم باید منابع مقاومت را شناسایی کنیم که در این راستا ارقام مختلف چغندرقند در میکروپلات‌ها کشت شده و مقاومت گیاه نسبت به بیماری ریزوکتونیا را بررسی می‌کنیم و در نهایت ارقام مقاوم به عنوان منابع ژنتیکی برای تلاقی و تولید هیبرید مقاوم استفاده می‌شود.