با حضور دکتر یزدانی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و مجری طرح چغندرقند کشور کارگاه آموزشی " کشت پاییزه چغندرقند" توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان برگزار گردید
روز سه شنبه ۵ شهریور ماه سال ۹۸ خورشیدی، کارگاه آموزشی " کشت پاییزه چغندرقند" با حضور دکتر یزدانی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و مجری طرح چغندرقند کشور، دکتر حسین پور عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات چغندر قند، مهندس ابراهیمی معاونت تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان، سرکار خانم عبدالرزاقی مسئول آموزش معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی، مهندس صالحی مدیریت زراعت سازمان جهاد کشاورزی لرستان، مهندس آزادبخت معاونت آموزش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، اعضای تعاونی ها، کارشناسان و بهره برداران استان های گلستان، ایلام، اردبیل، اصفهان، خوزستان، خراسان و کرمانشاه توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان در محل سالن جلسات خانه معلم شهرستان خرم آباد برگزار گردید.
مهندس ابراهیمی معاونت تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان ضمن خوش آمدگویی به حاضرین گزارشی از آخرین دستاوردهای علمی در ضمینه کاشت، داشت و برداشت چغندرقند در استان لرستان ارائه نمودند.
دکتر یزدانی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و مجری طرح چغندرقند کشور مزایای کشت پاییزه چغندر قند نسبت به کشت بهاره را مصرف آب کمتر، بالاتر بودن میانگین عملکرد ،تحمل به شوری واصلاح خاک و خالی بودن ظرفیت کارخانه های قند هنگام خرید محصول اعلام و توسعه کشت آن را از سیاست های وزارتحانه در سالهای آتی عنوان کرد و گفت: در کشت پاییزه چغندرقند برای هر هکتار ۲ تا ۲.۵ واحد بذر مصرف می شود.
وی تصریح کرد: با آموزش، ترویج و برنامه ریزی لازم و کشت بموقع امیداست در سال جاری کشت چغندرقند مناسبی داشته باشیم.
یزدانی با اشاره به افزایش بهره وری آب و اهمیتی که کشت چغندرقند در تناوب زراعی دارد گفت: افزایش کشت چغندرقند پاییزه را در دستورکار داریم، افزایش عملکرد و کاهش هزینه های تولید در کشت پاییزه اهمیت دارد.
وی کاهش هزینه های تولید و کاهش جمعیت آفات و بیماری ها را دیگر مزیت های کشت چغندر پاییزه برشمرد و ادامه داد: با مذاکرات صورت گرفته در آینده نزدیک تکنیک و تکنولوژی روش مدرن کشت نشایی رایج در کشور ژاپن در اختیار کشاورزان چغندرکار کشور قرار خواهد گرفت.
یزدانی در پایان گفت: با هدف ترویج کشت پاییزه چغندر قند در بین کشاورزان، بهره بردارانی که مبادرت به این نوع کشت کنند، از بسته حمایتی دولت که شامل خرید تضمینی محصول آنها، اهدای کمک بلاعوض برای خرید ادوات مورد نیاز و همچنین کمک هزینه حمل محصول نیز برخوردار می شوند.
دکتر حسین پور عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات چغندر قند و مدرس دوره آموزشی هدف این دوره را آشنای با سابقه کشت چغندر قند پائیزه ، شناخت و معرفی ارقام مناسب مناطق کشت پائیزه ، پدیده بولتینگ، آشنایی با تاریخ کاشت و داشت و برداشت اعمال صحیح مدیریت مزرعه و رعایت نکات فنی در عملیات اجرایی نیاز آبی در مقایسه با چغندر قند بهاره، مزایای کشت چغندر قند پائیزه از نظر زراعی و اقتصای و اکولوژیک ( گلدهی و ساقه روی ) و معیارهای مکان یابی توسعه کشت چغندر قند عنوان کرد و گفت: در این کارگاه حداکثر توان بر انتقال یافته ای تحقیقاتی به مروجین برای سهولت ارتباط با کشاورزان و بهره برداران می باشد.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات چغندر قند گفت: برای تولید ارقام مقاوم باید منابع مقاومت را شناسایی کنیم که در این راستا ارقام مختلف چغندرقند در میکروپلاتها کشت شده و مقاومت گیاه نسبت به بیماری ریزوکتونیا را بررسی میکنیم و در نهایت ارقام مقاوم به عنوان منابع ژنتیکی برای تلاقی و تولید هیبرید مقاوم استفاده میشود.
در پایان دوره سوالاتی از طرف حاضرین مطرح گردید که توسط متخصصین پاسخ داده شد.
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان