برگزاری کارگاه آموزشی نحوه اجرای برنامه ارزیابی و ایمنی خطر بلایا در بویین زهرا
با توجه به بلاخیز بودن کشور ایران و لزوم حفظ و ارتقای آمادگی واحدهای بهداشتی در برابر بلایا و لزوم تداوم ارائه خدمات بهداشتی تحت هر شرایطی، سنجش میزان ایمنی واحدهای بهداشتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در صورت پایین بودن سطح ایمنی، به عنوان زنگ خطری مبنی بر احتمال قطع خدمات سلامت بعد از بحران ها و حوادث است.
مهندس مهدی درزی پور، کارشناس مسوول واحد مدیریت خطر بلایای مرکز بهداشت شهرستان بویین زهرا در ابتدای کارگاه آموزشی نحوه اجرای برنامه ارزیابی و ایمنی خطر بلایا با بیان این مطلب به تشریح نحوه اجرای برنامه پرداخت و افزود: چرخه مدیریت بحران، حول چهار محور پیشگیری و آمادگی، پاسخ و بازیابی و بازتوانی است و این برنامه برای پیشگیری و آمادگی باید با توجه به مکاتبه وزارت در بازده زمانی تعیین شده در سامانه «سیب» بارگذاری شود. مهندس درزی پور در خصوص دستورالعمل اجرای برنامه، مفاهیم اولیه مدیریت خطر بلایا ، آموزش های لازم را بر اساس فرم های بارگذاری شده در سامانه سیب ارائه داد .
ایشان ضمن تشریح اهداف برگزاری این کارگاه، اجرای این برنامه در سطح شبکه را طرحی مهم در شناخت هر چه بهتر فرصت ها و چالش های فراروی نظام سلامت و فرآیندی منظم برای ارتقای توانایی و رفع نقاط خطر موجود در حوزه تحت پوشش این شبکه، قبل، حین و بعد از بحران دانست و ابراز امیدواری کرد که این شبکه هر چه سریع تر از نتایج اجرای برنامه که افزایش توان پاسخ صحیح و مناسب و مدیریت مطلوب شرایط بحران و بلایا است، بهره مند شود.
گفتنی است، در حال حاضر برنامه مذکور در سامانه سیب بارگذاری شده و یکی از شاخص های عملکردی مهم نظام سلامت در حوزه پاسخ به بحران است.
این کارگاه نیز مطابق ابلاغ برنامه های مدیریت و کاهش خطر بلایا در نظام شبکه سطح یک و لزوم شناخت نقاط ضعف و قوّت هر یک از تسهیلات بهداشتی (شامل: خانه های بهداشت، پایگاه، مراکز و شبکه) ویژه بهورزان، مراقبان سلامت، مراقبان سلامت ناظر و رابطان واحد مدیریت خطر بلایا و حوادث مراکز تحت پوشش شبکه بهداشت و درمان شهرستان بویین زهرا، روزهای ۳۱ مرداد، چهارم و ششم شهریور ۱۳۹۸ در سالن اجتماعات شبکه برگزار شد.