عمومی | دانشگاه فرهنگیان

سومین جشنواره یادگیری الکترونیکی دانشگاه فرهنگیان برگزار شد

سومین جشنواره الکترونیکی دانشگاه فرهنگیان ۵ شهریور ۱۳۹۸ در سالن شهید باهنر سازمان مرکزی، با حضور رئیس محترم دانشگاه و صاحب نظران حوزه یادگیری الکترونیکی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان، در این جشنواره که با هدف تشویق و ترویج تولید محتوای الکترونیکی کاربردی، تعمیق فرهنگ استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیند یاددهی و یادگیری، توسعه تولید محتوای الکترونیکی و شناسایی استعدادهای برتر در حوزه مذکور، ترغیب به کار تیمی در راستای استفاده از تخصص‌های مختلف در تولید محتوای الکترونیکی ارزشمند، کارآمد و موثر و آشناسازی جامعه علمی - آموزشی با محتوای الکترونیکی کارآمد، حرفه‌ای و ظرفیت‌های آن و رونمایی از چکیده‌نامه این جشنواره برگزار شد.

در این جشنواره، دکتر حسین خنیفر، رئیس دانشگاه فرهنگیان برنامه‌های دانشگاه فرهنگیان در حوزه یادگیری الکترونیکی را تبیین کرد و به اهمیت یادگیری الکترونیکی در آموزش امروز و توجه دانشگاه فرهنگیان به این مهم و برنامه‌ریزی و اجرای پروژه دانشگاه سبز و ارائه واحد های الکترونیکی از سال تحصیلی جدید در این قالب تاکید کرد.

وی همچنین به توانمندی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در رقابت با دانشجویان دیگر دانشگاه‌های کشور در عرصه تولید محتوای الکترونیکی و عرضه تولیدات فاخر در جشنواره‌های ملی اشاره داشت.

رئیس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه  جهان‌ محل تغییر است، بر لزوم حفظ آموزش سنتی و چهره به چهره تاکید کرد و گفت: «از تغییر گریزی نیست و تغییر در روش‌های آموزشی لاجرم اتفاق می‌افتد و شاهد آن این جشنواره است.»

ایشان در پایان از دست اندرکاران برگزاری جشنواره تشکر کرد.

در ابتدای مراسم نیز، مهندس حسین رضایی، سرپرست مرکز هوشمندسازی دانشگاه و رئیس این جشنواره، جهان امروز را عصر دانایی و ارتباطات توصیف کرد و گفت : «در عصر دانایی آنچه که باید بر روی آن تاکید بشود، ارتقاء کیفی معلمان است و در واقع کیفیت هر نظام آموزشی، در نهایت به کیفیت معلمان آن جامعه وابسته است و معتقدیم هیچ کشوری نمی تواند از سطح معلمانش بالاتر برود.»

وی با بیان این که امروزه با ورود فناوری اطلاعات به مدارس و بالاتر رفتن هوش و تسلط دانش آموزان بر ابعاد مختلف آن، باید معلمان هم خودشان را همگام با تکنولوژی به روز کنند تا کلاس‌های درس از جاذبه و کشش لازم برخوردار باشد.

ایشان با اشاره به آمارهای ضریب نفوذ ۹۰ درصدی اینترنت، ضریب نفوذ ۱۲۰ درصدی تلفن همراه، و سن استفاده کودکان از بازی‌ها و ابزارهای فناوری اطلاعات که حدود ۲ سال شده، به وقوع یک انقلاب بزرگ در بحث فناوری اطلاعات در مدارس و تغییر شیوه آموزش اشاره کرد و اظهار داشت این موضوع زمانی بهتر درک می‌شود که به شکل‌گیری فضای مجازی و در نتیجه تسلط دانش آموزان بر فناوری توجه بشود، تسلطی که گاهی از سطح دانشِ معلمان هم جلوتر رفته و همین امر باعث افت انگیزه دانش آموز در کلاس درس می‌شود و به همین خاطر پرداختن به ظهور فناوری‌های روز، مسلط شدن دانشجومعلمان بر آنها و جا نماندن معلمان از فناوری‌ها ضروری است.

وی افزایش محورهای جشنواره، مشارکت ۹ حامی مهم در برگزاری جشنواره، اطلاع‌رسانی گسترده و چاپ و رونمایی از چکیده‌نامه این جشنواره را نقطه قوت و وجه تمایز این جشنواره نسبت به جشنواره‌های سال‌های گذشته نامید.

مهندس حسین رضایی یادآور شد: «اعتقاد داریم که این جشنواره پایان یک رویداد نیست، بلکه این جشنواره و روز اختتامیه، آغاز فرایند توسعه آن رویداد است و سومین جشنواره می‌تواند کمکی باشد برای اینکه ما یادگیری الکترونیکی و تولید محتوا را با یک اهتمام ویژه‌تری دنبال کنیم.»

مهندس پونه مهرتاش، رئیس اداره تولید و تامین محتوای الکترونیکی مرکز هوشمندسازی دانشگاه و مسئول کمیته داوری این جشنواره نیز با اشاره به سابقه راه‌اندازی "یادگیری الکترونیکی" و به کارگیری LMS در دانشگاه فرهنگیان از سال ۱۳۹۳ و روند طولانی که برای جا انداختن این رویکرد به یادگیری الکترونیکی در دانشگاه طی شده و تلاش‌هایی که برای آموزش کاربری LMS از همان ابتدا در پردیس‌ها و شهرهای مختلف انجام شده از نتایج حاصله ابراز خوشحالی کرد و به ارائه گزارشی از نحوه داوری سومین دوره جشنواره پرداخت و مراحل چهارگانه داوری که به منظور پایین آوردن احتمال خطا تا حد ممکن طراحی شده بود و همچنین تغییرات در شیوه فراخوان امسال برای ارتقاء کیفیت آثار را برشمرد.»

در ادامه این جشنواره که با حضور مسئولان، مدرسان، متخصصان و دانشجومعلمان برگزیده برگزار شد، دکتر حامد عباسی، مدرس دانشگاه فرهنگیان، به عنوان سخنران ویژه جشنواره درخصوص «واقعیت افزوده در تولید محتوای الکترونیکی با تاکید بر هولوپورت» سخنرانی کرد.

پخش کلیپ‌های مختلف و رونمایی از چکیده نامه سومین جشنواره یادگیری الکترونیکی دانشگاه فرهنگیان از دیگر برنامه‌های این جشنواره بود. در پایان این جشنواره از ۲۲ دانشجومعلم برگزیده، استادان داور و استان‌های مازندران، یزد و گلستان به عنوان استان‌های نمونه در حوزه یادگیری الکترونیکی با اهدای لوح و هدایا تقدیر به‌عمل آمد.

لازم به ذکر است این جشنواره از طریق لینک پخش زنده و شبکه ویدئوکنفرانس در سراسر کشور به صورت مستقیم پخش می‌شد. همچنین با استقرار گروه تصویربرداری شبکه آموزش سیما، این مراسم پوشش داده شد و به زودی از این شبکه پخش خواهد شد.