عمومی | دانشگاه جامع علمی کاربردی

مهارت آموزی و تربیت نیروی کارآفرین از اهداف مهم دانشگاه جامع علمی کاربردی است

مهارت آموزی و تربیت نیروی کارآفرین از اهداف مهم دانشگاه جامع علمی کاربردی است

به نقل از روابط عمومی دانشگاه لمی کاربردی استان مازندران، همزمان با آغاز هفته دولت و با هدف تبیین و تشریح اقدامات دانشگاه جامع علمی کاربردی در استان مازندران دکتر مختار جلالی جواران معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی به استان مازندران سفر کرد.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در این سفر در جمع روسای مراکز علمی کاربردی استان خبرنگاران و رسانه های استان مازندران حضور یافت.

وی طی سخنانی با گرامیدشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر آغاز هفته دولت را تبریک و با اشاره به فلسفه وجودی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: برخلاف دانشگاه های تئوریک دانشگاه جامع علمی کاربردی به دنبال توسعه مرزهای دانش نیست، بلکه به عنوان یک دانشگاه نسل سوم، دانشگاهی جامعه محور است و نیروهای مورد نیاز بخشهای مختلف را تربیت می کند.

دکتر مختار جلالی جواران ادامه داد: رسالت دانشگاه جامع علمی کاربردی رسالت خطیری است و اهداف این دانشگاه با اقبال عمومی خوبی روبرو هستند چرا که دانش آموختگان نظام آموزش عالی مهارتی مدد کننده و کارآفرین هستند نه مددجو و کارجو. بنابراین مدرک برای دانشجوی نظام مهارتی اولویت نیست بلکه هدف از تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی کسب مهارت است.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه تعداد ۵۲۰ مرکز آموزش عالی علمی کاربردی در کشور مشغول به فعالیت هستند، گفت: بسیاری از مراکز آموزش عالی علمی کاربردی از زیرساخت های بسیار خوب و حتی در سطح بین المللی برخوردار هستند.

دکتر مختار جلالی جواران افزود: بحمدالله فرآیند اصلاحی خوبی در دانشگاه جامع علمی کاربردی اتفاق افتاده و نقاط ضعف دانشگاه برطرف شده است و اکنون در مرحله توسعه آموزشهای مهارتی هستیم و ماموریت داریم مراکزمان را به طور متوازن گسترش دهیم، اما اولویت اول دانشگاه همچنان، افزایش کیفیت آموزشی به سطح عالی است.

وی در ادامه گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی طرح ارزیابی و سطح بندی مراکز آموزش علمی کاربردی را طی دو سال گذشته و با هدف ایجاد رقابت سالم و افزایش کیفیت به اجرا در آورده است و برنامه جامعی نیز برای حمایت از مراکز سطح یک دانشگاه تدوین شده است تا این مراکز به مراکز بین المللی تبدیل و از تسهیلات ویژه ای برخوردار شوند.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی با اعلام اینکه ۵۰۰ دانشجوی خارجی در این دانشگاه تحصیل می کنند، گفت: کشورهای همجوار به آموزشهای مهارتی نیاز و توجه دارند و این دانشگاه نیز در ماموریت خود جذب ۱۰ درصد دانشجویان خارجی را مدنظر دارد.

دکتر مختار جلالی جواران در خصوص ماموریت گرایی مراکز علمی کاربردی استان مازندران گفت: خوشه بندی شغلی رشته ها در پذیرش جاری دانشگاه جامع علمی کاربردی اعمال شده است و در بلندمدت قطعا به نفع کشور، دانشگاه و مراکز علمی کاربردی خواهد بود چرا که خوشه بندی علاوه بر حذف رشته های نامتوازن و اشباع شده، مراکز را در یک حوزه شغلی تقویت می کند و بر نیاز جامعه متمرکز است.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در خصوص مدرسان این دانشگاه افزود: تلاش ما این است از بهترین ها و صاحب نظران در حوزه های شغلی به عنوان مدرس استفاده کنیم. مدرس علمی کاربردی باید خودش فردی ماهر، شایسته و صاحب نظر باشد تا بتواند مهارت را بدرستی آموزش بدهد بنابراین فرآیند پالایش و جذب مدرسان از سال گذشته طی شده است و تمام مدرسان ما در مهرماه جاری واجد شرایط، صلاحیت و دارای کد مدرسی هستند و در آبان ماه سالجاری نیز فراخوان جذب مدرس خواهیم داشت.

دکتر مختار جلالی جواران در خصوص نظارت بر فعالیت های آموزشی مراکز نیز گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی تنها دانشگاهی است که معاونت نظارت و سنجش دارد و همه حوزه ها در بدنه دانشگاه به طور جدی پیگیر افزایش کیفیت هستند. دغدغه ما دانش آموخته صاحب مهارت است و بر این اساس ۶۰ درصد آموزشها بصورت عملی و ۴۰ درصد به صورت نظری هستند. برای آموزش مهارت نیز کیفیت را اولویت قرار داده و توجه ویژه ای به این مقوله داریم.