تشکری: رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی قم راهاندازی شد
رئیس دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی قم از راهاندازی رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی در این دانشگاه خبر داد.
حسن تشکری رئیس دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در قم از راهاندازی رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی از مهرماه سال جاری در این واحد دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد: کسانی که به تولید و تهیه مواد غذایی علاقه زیادی دارید، این شغل ایدئال آنهاست.
تشکری افزود: امروزه صنایع تولید انواع مواد غذایی مختلف در جهان بسیار رشد کرده است. به دلیل تغییر سبک زندگی مردم و افزایش نیاز به مواد غذایی بستهبندی شده، هر از چند گاهی شاهد ظهور یک کارخانه جدید مواد غذایی هستیم.
وی گفت: برای اینکه محصولاتی سالم و با کیفیت به دست مصرفکننده برسد، کارهای زیادی در کارخانه اعم از استفاده از روشهای بهینه در تولید مواد غذایی، طراحی فرآیندهای مناسب برای تولید، کنترل و نظارت دائم بر سلامت مواد اولیه و محصولات تولیدی و …انجام میشود.
عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی قم بیان کرد: مهمترین وظیفه مهندسان صنایع غذایی، کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی در فرآیند تولید است و کار این فرد با سلامت افراد جامعه رابطه نزدیکی دارد لذا متخصص صنایع غذایی معمولاً مسئول فنی کارخانههای تولید مواد غذایی هستند.
تشکری افزود: در هر کارخانه باید از همان ابتدا که مواد اولیه وارد میشوند تا زمانی که محصولات بستهبندی و آماده عرضه میگردد، کنترل و نظارت کافی توسط مسئول فنی وجود داشته باشد لذا فارغالتحصیلان علوم و مهندسی صنایع غذایی در مراحل مختلف از مواد در حال تولید نمونهبرداری کرده و آن را در آزمایشگاه مورد ارزیابی قرار میدهد و در مورد اصول و روشهای نگهداری، بستهبندی و کنترل کیفی مواد غذایی دانش و تخصص لازم را دارند.
رئیس دانشکده علوم پایه واحد قم با بیان اینکه فعالان حوزه صنایع غذایی در مهندسی شیمی گرایش صنایع غذایی تخصص دارند افزود: طراحی هر یک از واحدهای فرآیند تولید، طراحی خطوط مختلف آمادهسازی، فرآوری و بستهبندی مواد غذائی و همچنین طراحی کارخانجات تولیدی صنایع غذائی توسط مهندسان صنایع غذایی انجام میشود.
وی گفت: مهندس صنایع غذایی با توجه به خصوصیات فیزیکی، شیمیایی، میکروبیولوژی، تغذیهای و بهداشتی مواد غذائی به طراحی یا ایجاد واحدهای تولید پرداخته و مشکلات خطوط تولیدی صنایع غذائی را رفع میکند.
تشکری وظایف متخصصان صنایع غذایی را برشمرد و افزود: تهیه اطلاعات غذایی صحیح برای برچسبهای محصولات، بررسی راههای نگهداری تازه و ایمن مواد غذایی، یافتن راههای تولید سریع و ارزان مواد غذایی، آزمایش سلامت و کیفیت مواد غذایی، کارکرده روی مواد تشکیلدهنده جدید برای رسیدن به ترکیب غذایی جدید، اصلاح مواد غذایی مانند تولید محصولات فاقد چربی، انجام آزمایشات لازم و تولید نمونه محصولات، کنترل کیفیت و بهداشت مواد غذایی، طراحی فرآیندهای تولید محصولات غذایی بهصورت انبوه، طراحی دستگاهها و کارخانجات تولید مواد غذایی از مهمترین وظائف متخصصان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی است.
وی در پایان به متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاه گفت: با پیگیریهای مسئولین دانشگاه آزاد اسلامی قم، رشته تحصیلی علوم و مهندسی صنایع غذایی در این واحد دانشگاهی راهاندازی و تمامی کسانی که دارای مدرک دیپلم و پیشدانشگاهی میباشند میتوانند هماکنون با مراجعه به سایت مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی به نشانی www.azmoon.org از طریق سامانه کارشناسی پیوسته بر اساس سوابق تحصیلی رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی قم را برای ورود به عرصه دانشگاهی انتخاب کنند.