عمومی | دانشگاه رازی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه خبر داد: برق‌رسانی به 50هزار چادر و کانکس در مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه / وقوع بیش از 2000 پس‌لرزه در استان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، علیمراد مرادی‌مجد در سمینار چهارمین نشست تخصصی زلزله‌ی 21 آبان استان کرمانشاه که امروز دوشنبه 21 اسفند 1396 با رویکرد «بررسی نقش صنعت برق در مدیریت بحران و بازسازی مناطق زلزله‌زده» در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی برگزار شد، اظهار داشت: فعالیت در عرصه برق شامل تولید، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی است و ما در زمینه توزیع نیروی برق فعالیت داریم.

مرادی‌مجد در ادامه به بیان توضیحاتی پیرامون مدیریت شبکه‌های توزیع نیروی برق در بحران زلزله کرمانشاه پرداخت و افزود: در دنیا 43 نوع بحران طبیعی وجود دارد که از این تعداد 33 نوع بحران در کشور ایران رخ می‌دهد و قربانی می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در 90 سال اخیر 200 هزار نفر در ایران بر اثر بحران‌های طبیعی جان خود را از دست دادند، افزود: 76 درصد از این تعداد و به عبارتی 150 هزار نفر بر اثر زلزله جان باختند، 13 درصد بر اثر وقوع سیل و 11 درصد نیز بر اثر سایر سوانح طبیعی جان خود را از دست دادند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با اشاره به اینکه ایران کشوری زلزله‌خیز است، گفت: باید آمادگی مقابله با زلزله را داشته باشیم و در حوزه‌های پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی توانمند باشیم.

وی در ادامه از وقوع بیش از 2000 پس‌لرزه در استان کرمانشاه پس از زلزله مهیب 7.3ریشتری 21آبان خبر داد و گفت: در اثر زلزله آبان ماه، 7800 نفر مصدوم شدند و 617 نفر جان خود را از دست دادند، همچنین قریب به یک‌میلیون و سیصدهزار نفر درگیر زلزله شدند.

مرادی‌مجد با اشاره به خاموشی‌های روزهای اول پس از وقوع زلزله، گفت: پس از زلزله، خاموشی‌های گسترده داشتیم و در شهرستان‌های قصرشیرین، ثلاث باباجانی و سرپل‌ذهاب صد درصد خاموشی داشتیم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه همچنین بیان کرد: برق‌رسانی به بیش از 50 هزار چادر و کانکس در مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه انجام شده است.

در ادامه امیرعلی مرآتی به بررسی علل آسیب پذیری تجهیزات شبکه های توزیع نیروی برق در بحران زلزله استان کرمانشاه و راهکارهای جلوگیری از تکرار آن پرداخت.


دکتر ایمان عشایری و دکتر مهنوش بیگلری دو عضو هیأت‌علمی گروه مهندسی عمران دانشکده فنی مهندسی دانشگاه رازی نیز به تببین اثرات زلزله با لرزه‌سنجی ساختگاه پست‌ها و تأسیسات مهم صنعت برق پرداختند.

سپس دکتر همایون رحیمی مدیر دفتر مهندسی و نظارت نیز، نقش سامانه اطلاعات مکانی GIS در مدیریت شبکه‌های توزیع نیروی برق در زلزله استان کرمانشاه را برای حاضرین تبیین کرد.

اما سخنرانی مهندس افشار بالی مدیر امور انتقال شرکت برق منطقه‌ای غرب با موضوع واکاوی تأثیر زلزله بر تجهیزات ایستگاه‌های برق و بررسی استاندارد مربوطه پیگیری شد.

مهندس محمد ظاهری کارشناس ساختمانی طرح و توسعه شرکت برق منطقه‌ای غرب نیز به ارائه گزارش مراحل بازسازی ساختمان آسیب‌دیده پست 63.20 کیلو وات شهرستان سرپل‌ذهاب پرداخت.

بررسی تأثیر زلزله بر وضعیت مدیریت بار و انرژی  و صنعت محور دیگر این سمینار تخصصی بود که توسط مهندس مرجان الماسی کارشناس دفتر برنامه‌ریزی فنی و برآورد بار شرکت برق منطقه‌ای غرب تشریح شد.