عمومی | دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

طرح پایش باقیمانده آفت کش ها، فلزات سنگین و نیترات در راستای طرح ارتقاء سلامت ۸ محصول کشاورزی

در قالب اجرای طرح ملی پایش باقیمانده آفت کش ها، فلزات سنگین و نیترات در محصولات کشاورزی کشور، باقیمانده موارد مذکور در ۸ محصول کشاورزی موجود در سبد اصلی خانوار نیز مورد بررسی قرار می گیرد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این خصوص گفت: در این راستا و به منظور ارتقای سلامت ۸ محصول کشاورزی مورد نظر که شامل گوجه فرنگی (مزرعه ای، گلخانه ای)، خیار (مزرعه ای، گلخانه ای)، سیب درختی، سیب زمینی، پیاز و پرتقال می باشد، طرح نمونه برداری از این محصولات از سال ۱۳۹۳ تاکنون توسط سازمان غذا و دارو در دست اقدام می باشد.
دکتر اصلانی بیان داشت: در طی چهار دوره نمونه برداری انجام شده در منطقه هفت کشوری در بازه زمانی مهر ماه ۱۳۹۳ تا پایان اسفند ۱۳۹۷ جمعاً ۲۸۷۰ نمونه محصول کشاورزی جهت آزمون باقیمانده سموم، ۱۸۷۰ نمونه جهت آزمون نیترات و فلزات سنگین از میادین اصلی میوه و تره بار نمونه برداری و به آزمایشگاه کنترل غذا و داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ارسال گردیده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه با بیان این که استفاده از آفت کش ها در تولید محصولات کشاورزی در تمام دنیا هم وجود دارد خاطر نشان کرد: کنترل میزان استفاده آفت کش ها بسیار مهم بوده و با همکاری سازمان جهاد کشاورزی میزان مصرف مجاز آن باید مد نظر قرار گیرد.
دکتر اصلانی در پایان اضافه نمود: نمونه برداری از محصولات کشاورزی کل کشور، توسط ۱۱ معاونت غذا و داروی منتخب کشور جهت بررسی و ارزیابی وضعیت موجود باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی (نیترات و فلزات سنگین سرب و کادمیوم) در ۴۶ محصول کشاورزی عرضه شده در سال ۱۳۹۸ نیز در دست اقدام می باشد. این در حالی است که در طی سال ۱۳۹۷، ۳۰ قلم محصول کشاورزی مورد پایش قرار گرفت.