بازدید رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل از ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل از ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز دکتر حسین کربلائی خیاوی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل به همراه مسئول ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان و کارشناسان روز یکشنبه ۲۷ مردادماه ۱۳۹۸ از مزارع تکثیری هستههای اولیه سویا در سطح ۱۴ هکتار، آزمایشات سویا، آزمایشات ایزوله و طرحهای تحقیقاتی ذرت، ذرت علوفه ای در سطح ۶۷ هکتار، مزرعه تکثیری کنجد رقم اولتان، تکثیر لاین مادری ۱۲۲۱ هیبرید قاسم آفتابگردان و بادام زمینی در سطح ۱۰ هکتار در ایستگاه تحقیقاتی مرکز مغان بازدید کردند .
پس از بازدید دکتر کربلائی خیاوی در گفتگو با روابط عمومی مرکز با بیان اینکه تولید محصولات فناورانه جزو وظایف حاکمیتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است، اظهار داشت: ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان با تولید بذور غلات در طبقات مختلف در سطح ۲۵۵ هکتار نقش اساسی در تامین بذر کشور دارد.
دکتر کربلائی خیاوی در رابطه با آزمایشات سویا با بیان اینکه به جز خودکفایی در تولید روغن مورد نیاز کشور، برای پایداری غلات رعایت تناوب زراعی با کشت دانههای روغنی ضروری است اظهار داشت: کشت دانههای روغنی در کشور هدف اصلی وزارت جهاد کشاورزی است و بالاترین میزان تولید دانههای روغنی در سطح کشور در استان اردبیل استحصال میشود .
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بیان کرد: سیاست وزارت جهاد کشاورزی، افزایش کاشت دانههای روغنی برای بالا بردن امنیت غذایی کشور و برطرف کردن نیاز کشور است و نیل به خودکفایی در این محصول از اولویتهای مهم وزارت جهاد کشاورزی است .
وی با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی سطح زیر کشت دانههای روغنی سویا در شهرستان پارسآباد گفت: بالاترین میزان تولید دانههای روغنی در سطح کشور در دشت مغان استحصال میشود و سیاست وزارت جهاد کشاورزی نیز افزایش کاشت دانههای روغنی برای بالا بردن امنیت غذایی کشور و برطرف کردن نیاز کشور است که برای دستیابی به این مهم باید تلاش شود .
کربلائی خیاوی افزود: استان اردبیل از مناطق عمده کشت و تولید دانه روغنی پروتئینی سویا است و همهساله سطح وسیعی از اراضی زراعی و حاصلخیز شمال استان در نواحی بیلهسوار و پارسآباد به کشت این محصول اختصاص مییابد و میزان تولید سالانه سویا در استان بیش از ۴۵ هزار تن است و با توجه به ارزش اقتصادی بالای محصولات برداشت شده سال به سال شاهد افزایش سطح زیر کشت این محصول در استان هستیم .
وی تصریح کرد: سویا از جمله گیاهان لگومینوز است که میتواند نقش عمدهای در بهبود خصوصیات خاک از طریق تثبیت نیتروژن و افزایش میزان آن در خاک، ارتقای سلامت بیولوژیکی خاک و در نتیجه استاندارد تغذیه و سلامت مردم داشته باشد که حاوی حدود ۲۰ درصد روغن و ۴۰ درصد پروتئین است و علاوه بر مصارف سویا در تولید روغن، کنجاله سویا به خاطر کیفیت بالا اهمیت زیادی در تامین پروتئین لازم در جیره غذایی طیور دارد .
در ادامه محققانی که دارای طرحهای تحقیقاتی بودند توضیحات کاملی در رابطه با اجرای پروژهها و آزمایشات خود ارائه کردند. دکتر کربلائی خیاوی در پایان وضعیت آزمایشات و طرحهای تحقیقاتی مرکز را مطلوب ارزیابی کرد.
دکتر کربلائی خیاوی ضمن تشکر از تلاش همکاران، راهنماییهای لازم در خصوص هرچه بهتر شدن کیفیت اجرای پروژهها را ارائه نمود.