عمومی | دانشگاه فرهنگیان

امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه فرهنگیان با فرهنگستان زبان و ادب فارسی

تفاهم نامه همکاری میان فرهنگستان زبان و ادب فارسی و دانشگاه فرهنگیان در زمینه توانمندسازی استادان دانشگاه و ارتقاء علمی و ادبی معلمان بویژه دانشجومعلمان زبان و ادبیات فارسی  و علوم تربیتی به امضاء رسید.

در این جلسه که  با حضور دکتر غلامعلی حداد عادل عضو هیات امنائ دانشگاه فرهنگیان و رییس فرهنگستان ادب و زبان فارسی و دکتر حسین خنیفر رییس دانشگاه فرهنگیان برگزار شد،  دکتر حداد عادل با بیان اینکه افتخار بنده است که همچنان آموزش و پرورشی هستم گفت: خوشحال هستم که به عنوان فردی که از آموزش و پرورش آمده و هنوز هم با این سازمان قطع تعلق نکرده و ارتباط دارم شناخته می شوم و همواره سعی کردم در جلسات هیات امناء به صورت فعال شرکت کنم .

وی زبان فارسی را در کنار دین اسلام یکی از دو رکن هویت ملی ما ایرانیان دانست و اظهار کرد: قوت زبان فارسی به معنی قوت ملیت و ملت ماست و اقتدار فرهنگی برای ما  به همراه دارد.

عضو هیات امناء دانشگاه،  ضعف و آسیب در این زبان را به معنی آسیب به هویت ملی برشمرد و افزود: فرهنگستان زبان و ادب فارسی وظیفه حفظ زبان،  آسیب شناسی خطراتی که این زبان را تهدید می کند، چاره اندیشی برای جلوگیری از آسیب و درمان آن را بر عهده دراد.

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از شصت هزار معادل فارسی برای اصطلاحات خارجی مصوب  و انتشار داده ایم، خاطر نشان کرد: طی سی سال تاسیس این فرهنگستان توفیقات بسیاری از جمله در بخش های واژه گزینی، تالیف فرهنگ جامع زبان فارسی، تالیف انواع دانشنامه، همکاری با استادان و صاحبنظران رشته های مختلف برای ایجاد زبان فارسی علمی، ایجاد دانش واژه گزینی در کشور، تاسیس دوره کارشناسی ارشد واژه گزینی در فرهنگستان، وجود کتابخانه  غنی زبان و ادبیات فارسی و  انتشار ۱۰ مجله علمی پژوهشی بدست آمده است.

دکتر حداد عادل برای حفظ زبان فارسی پرسودترین سرمایه گذاری را سرمایه گذاری در آموزش و پرورش عنوان و تصریح کرد: به جای آموزش بزرگسالان و تصحیح غلط صحبت کردن و نوشتن آنان می توان  نسل آینده را به گونه ای در دوران تحصیل تربیت کنیم که این مشکلات به وجود نیاید .

وی با بیان اینکه برای رفع معایب ادبی و زبان باید در مدارس پایه های زبان را استحکام ببخشیم، خاطر نشان کرد:  در همه جای دنیا یکی از وظایف آموزش و پرورش به ویژه در دوران عمومی تعلیم زبان کشور است، تعلیم زبان جزء وظایف اصلی آموزش و پرورش است.

رییس فرهنگستان ادب و زبان فارسی، آموزش  زبان را از  دروس اصلی و جدی برشمرد و در فرهنگستان نیز از ۱۰ سال پیش گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی  تاسیس شده که  دغدغه اصلی آن مسئله آموزش بوده است، گفت:  حدود ۲ الی ۳ سال پیش تصمیم بر آن شد تا درهای فرهنگستان به روی دانش آموزان و معلمان به ویژه معلمان ادبیات باز شود و امیدوارم با ایجاد پل ارتباطی بین دو دستگاه، آشنایی و همکاری ها افزایش یابد.

وی حلقه اتصال فرهنگستان  با آموزش و پرورش برای آینده، را دانشگاه فرهنگیان برشمرد ابراز امیدواری کرد: با امضاء این تفاهم نامه، آشنایی عمومی معلمان تربیت یافته دانشگاه فرهنگیان  (به ویژه معلمانی که در دوره ابتدایی و دبیرستان برای آموزش زبان تربیت می شوند) با فرهنگستان افزایش یابد و تصویر درستی از زبان فارسی و فرهنگستان ارائه شود.

دکتر حداد عادل با معرفی دکتر ذوالفقاری به عنوان نماینده فرهنگستان برای پیگیری و اجرایی شدن مفاد تفاهم نامه بر آمادگی کامل  فرهنگستان برای افزایش دانش زبانی و ادبی دانشجومعلمان تاکید کرد.

دکتر خنیفر رییس دانشگاه فرهنگیان نیز  هویت هر ملتی را فرهنگ و زبان آن ملت دانست و افزود: ادبیات هر ملت می تواند در روح آن ملت تاثیر بسزایی بگذارد چنانکه بسیاری از کشورها به آثار ادبی، نویسندگان و بزرگان ادبی خود شناخته شده و افتخار می کنند.

وی فرهنگستان زبان و ادب فارسی را رصد خانه ادبیات کشور دانست  و بر تاثیر و نقش مثبت آن در دانشگاه فرهنگیان تاکید کرد.

رییس دانشگاه فرهنگیان، زبان و ادبیات فارسی را جزء ۴ زبان کلاسیک و از غنی ترین زبان های دنیا دانست که هویت و بنیان خود را حفظ کرده است.

وی انعقاد این تفاهم نامه را فرصتی برای برخورداری دانشگاه فرهنگیان از ظرفیت فرهنگستان برای ارتقاء زبان فارسی کشور و معلمان برشمرد و بر اهتمام در راستای اجرایی کردن آن تاکید کرد.

ارائه گزارشی از ظرفیت های پژوهشی دانشگاه فرهنگیان و سیاست های اصلی این معاونت در تکریم پژوهشگر و ترویج فرهنگ و گفتمان پژوهش از سوی دکتر علی باقر طاهری نیا معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه و نیز بیان زمینه های همکاری بین دو دستگاه از جمله ارائه خدمات آموزشی، علمی و پژوهشی، برخورداری از کتابخانه غنی زبان و ادبیات فارسی فرهنگستان و پایان نامه های موجود در زمینه کتاب های درسی زبان و ادبیات، همکاری در خصوص طراحی و بازنگری برنامه های درسی، ارتباط با استادان دانشگاه و... توسط دکتر ذوالفقاری نماینده فرهنگستان ادب و زبان فارسی از دیگر برنامه ها بود.