برگزاری ششمین اجلاس کشوری معاونین و مدیران بین الملل دانشگاه های علوم پزشکی - 1396/12/26
به گزارش وب دا؛ در ابتدای این جلسه دکتر محمد صادق قاسمی ، معاون محترم بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران به ذکر خیر مقدم پرداخت و دکتر محمد امیر امیرخانی، مشاور برنامه ریزی و مسئول امور دانشگاهها اهداف و برنامه های اجلاس را مطرح نمود.
معاونت آموزشی وزارت بهداشت نیز در بخش دوم اجلاس،چشم انداز و برنامه های همکاری های بین المللی در حوزه آموزش پزشکی را به تشریح کرد.
دکتر محمد باقر لاریجانی بر نکاتی همچون اجرای برنامه های مشترک با مراکز معتبر جهانی در حیطه های مختلف علوم پزشکی ، تبلیغات و بازاریابی در حیطه آموزش بین الملل ، ظرفیت سازی زیر ساخت ها تاکید کرد.
همچنین ارتقاء نماد کلی ایران، معرفی هر چه دقیقتر دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور در مجامع بین المللی و تسهیل تعاملات بین المللی با مراکز معتبر جهانی از دیگر نکات مورد تاکید وی بود.
در بخش سوم، نیز دکتر شاهین آخوندزاده، قائم مقام معاونت تحقیقات وزارت بهداشت چشم انداز و برنامه های همکاریهای بین المللی در حوزه تحقیقات و فناوری های پزشکی را مطرح نمود.
اقدامات حیطه پژوهشی در حوزه بین الملل، اهمیت نفوذ فرهنگی و عملی در کشورهای همجوار ، لزوم استفاده از پتانسیل های موجود جهت ارتقاء نیروهای داخلی، لزوم توجه به معیارهای جذب دانشجویان خارجی از جمله مهمترین نکاتی که به آن اشاره داشت و افزود: مقالات بین المللی که حاصل Collaboration بوده اند بالاترین Citationها را به همراه داشته اند طوری که International collaboration منجر به افزایش Citation per publication و Field-weighted citation Impact می گردد. دکتر آخوندزاده، بر لزوم ترغیب دانشگاههای کشور به توسعه روابط با ۲۸ دانشگاه برتر دنیا تاکید کرد و افزود: این امر نتیجتا" منجر به Highly cited papers خواهد شد. برقراری بورس های کوتاه مدت و توجه به موسساتی همچون نیماد NIMAD ، کاکرین ایران، DAAD و... ، دستورالعمل ها و قوانین جهت اعطا فرصت های مطالعاتی و اعزام و ارزیابی دستاوردهای افراد توسط هر دانشگاه از دیگر نکات مورد اشاره وی بود.
در بخش چهارم نیز دکتر علیرضا عسگری، مدیر کل نظارت و اعتبار بخشی درمان چشم اندازها و برنامه های همکاریهای بین المللی در حوزه درمان و گردشگری سلامت را تشریح نمود.
وی، بر لزوم بهبود وضعیت گردشگری سلامت، تاکید بر زیر ساخت وب سایت انگلیسی بیمارستانها و مراکز درمانی کشور، لزوم آشنایی پرسنل تخصصی بخش پذیرش و درمان با زبان انگلیسی، توجه به خطر دلالان که به اغفال توریست ها حتی از فرودگاههای کشور می پردازند، ایجاد ساز و کار مناسب جهت جذب توریست های سلامت و تصویت در هیات رئیسه دانشگاهها و تسهیل ورود توریست ها و کاهش هزینه های ورود افراد به کشور اشاره داشت.
در ادامه نیز دکتر مسعود ناصری پور، ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایران به همکاریهای بین المللی در دانشگاههای نسل سوم پرداخت.
بیان تجارب موفق و راهکارهای توسعه همکاریی های بین المللی توسط معاونین دانشگاههای تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و شهید بهشتی بخش دیگر این اجلاس بود.
پس از آن، دکتراسدی لاری قائم مقام وزیر در امور بین الملل، چشم اندازو برنامه های همکاریهای بین المللی در بخش سلامت کشور را تشریح نمود.
در ادامه اجلاس، دکتر هاشمی مقام عالی وزارت به جمع بندی کلی و ارائه رهنمون های ارزشمندی پرداخت.
وی، بر لزوم اهمیت به آموزش زبان انگلیسی و آموزش نحوه برقراری ارتباطات علمی بین المللی ،اعزام اساتید و دانشجویان جهت یادگیری نظم و انضباط و مهارت های خاص ، برقراری ارتباط با افراد هموطن خارج از کشور که آکادمیک و یا غیر آکادمیک ، لزوم مراقبت از منافع ملی و مسایل جاسوسی در حین تبادلات و رفت و آمدها ، تاکید بر تعامل با دانشگاههای بزرگ و فراتر از کشورهای عرب منطقه، آفریقایی و یا اروپایی درجه دو و سه، حمایت طلبی از دانشگاهها و منابع خارجی تاکید کرد.
گفتنی است، اجلاس با تقدیر از ۳ دانشگاه موفق در حوزه های بین المللی سازی آموزش، گردشگری سلامت و دیپلماسی سلامت به پایان رسید