عمومی | دانشگاه تهران

نشست خبری رئیس دانشگاه تهران با اصحاب رسانه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در این نشست که با حضور رئیس دانشگاه تهران، مشاور رئیس و مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی و معاون اجرایی حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه برگزار شد، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، ضمن تشکر و قدردانی از خبرنگاران در جهت بازتاب فعالیت‌های حوزه دانش و دانشگاه، یکی از بهترین شیوه‌های ارتباط با جامعه برای اطلاع‌رسانی صحیح و دقیق را خبرنگاران توصیف کرد.
وی، افزود: «به‌رغم توسعه حوزه رسانه، اما باید گفت محور همه رسانه‌ها خبرنگاران هستند. امروزه خبرها به سرعت، تولید و پخش می‌شوند، اما به خبرهایی بیشتر می‌توان اعتماد کرد که از سوی خبرنگاران انعکاس می‌‌یابد. با توجه به مسئولیت اجتماعی دانشگاه در حوزه‌های مختلف در تلاشیم تا بیش از گذشته زمینه‌های ارتباط دانشگاه با جامعه را فراهم آوریم».
رئیس دانشگاه تهران، با اشاره به نزدیکی آغاز سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ و اقدامات صورت گرفته در این زمینه خاطر نشان کرد: «در سال جاری حدود ۱۳ هزار دانشجو در دانشگاه تهران پذیرش خواهند شد که از این تعداد ۴ هزار دانشجو در مقطع کارشناسی، ۷ هزار دانشجو در دوره کارشناسی ارشد و ۱۲۰۰ دانشجو در مقطع دکترا، از طریق آزمون‌های متمرکز وارد دانشگاه تهران می‌شوند. هم‌‌چنین در سال جاری ۷۰۰ دانشجو دوره کارشناسی ارشد و ۱۰۰ دانشجو نیز در دوره دکتری براساس آئین‌نامه استعدادهای درخشان جذب دانشگاه تهران خواهند شد».
دکتر نیلی احمدآبادی، با بیان اینکه چندین سال است که ظرفیت پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی دانشگاه تهران، افزایش نداشته است، تصریح کرد: «جمعیت دانشجویی دانشگاه تهران از ۵۴ هزار دانشجو به ۴۰ هزار کاهش پیدا کرده است و به دلیل اینکه در ظرفیت پذیرش مقطع کارشناسی تغییری نداشته‌ایم، بیشترین کاهش در دوره کارشناسی ارشد و دکترا بوده است. البته در مقطع کارشناسی ارشد هم بیشترین کاهش در دوره‌های مجازی است».
وی، افزایش کیفیت فعالیت‌های آموزشی را یکی از اهداف دانشگاه تهران برشمرد و افزود: «به همین دلیل همواره تلاش کرده‌ایم تا نسبت استاد به دانشجو رعایت شود و شاید هم یکی از دلایل کاهش پذیرش دانشجو را بتوان این موضوع دانست. امروز این دانشگاه توانسته در زمینه نسبت استاد به دانشجو در شاخص‌های ملی و بین‌المللی قرار بگیرد».
رئیس دانشگاه تهران دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا را به‌عنوان آینده‌سازان، نوآوران و از مهمترین ظرفیت‌های هر کشوری توصیف کرد و گفت: «دانشگاه تهران در تلاش است تا از دستاوردهای این دانشجویان در پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکترا به نحو مطلوب استفاده کند و آن را در اختیار جامعه قرار بدهد که البته این مهم از طریق پارک علم و فناوری امکان‌پذیر است. پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با طراحی دوره‌هایی چون رویش و شکوفایی می‌تواند پایان‌نامه‌هایی که قابلیت تبدیل به محصول دارند را به عرصه تجاری‌سازی برساند و ایده‌های دانشجویان را به کسب و کار تبدیل کند. این پروژه‌ها سه سال است که در دانشگاه شروع شده و امید داریم تا امسال با تلاش بیشتری فعالیت کنند».
دکتر نیلی احمدآبادی، با تاکید بر اینکه موضوع رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید منطبق با نیاز‌های جامعه تعریف شوند، اظهار کرد: «در این زمینه با شرکت نفت و فولاد مبارکه طرحی را به‌صورت پایلوت شروع و توافق کرده‌ایم تا این شرکت‌ها موضوعات و پروژه‌های مورد نیاز خود را به ما اعلام کنند و بر این اساس پایان نامه‌ها با توجه به نیازهای کشور محقق شوند».
وی، با اشاره به طراحی «وی سی» ها در دانشگاه تهران، هدف از ایجاد آنها را سرمایه‌گذاری بر روی ایده‌ها و دستاوردهای رساله‌های پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکترا برشمرد و از تشکیل «وی سی» تخصصی کشاورزی در سال جاری خبر داد.
رئیس دانشگاه تهران، با عنوان اینکه دانشگاه تمرکز زیادی بر روی کیفیت آموزشی دانشجویان دوره کارشناسی دارد، تصریح کرد: «در این حوزه نیز ما الگوی دوره‌های کهاد را معرفی کرده‌ایم که براساس آن دانشجویان می‌توانند در کنار دوره‌های رسمی آموزشی خود یک بسته آموزشی دیگر نیز در رشته‌های غیر از رشته تحصیلی دریافت کنند. امسال مدل دو وجهی از این طرح را اجرایی خواهیم کرد که براساس آن، بسته در برنامه آموزشی قرار می‌گیرد و دانشجو اجباری ندارد تا بیش از واحدهای مصوب واحد دیگری را بگذراند، بلکه می‌تواند دروس اختیاری خود را در قالب یک بسته از سایر رشته‌ها اخذ کند و این برای دانشجو فرصتی است تا بتواند بعد از فارغ‌التحصیلی حداقل در دو حوزه تخصص لازم را داشته باشد».
دکتر نیلی احمدآبادی، در بخش دیگری از سخنان خود بر ارتباط دانشگاه با جامعه و مسئولیت اجتماعی دانشگاه تاکید کرد و گفت: «دانشگاه تهران تلاش می‌کند تا مسئولیت‌های اجتماعی خود را جدی بگیرد و بر این اساس در قالب خوشه‌های فکری با دانشگاه‌های مختلف همکاری دارد که یکی از این خوشه‌ها اقتصاد کلان است و با توجه به موضوع انرژی و بررسی‌های دانشگاهی در این زمینه به زودی پیشنهاداتی را در خصوص «الزامات انجام اصلاحات در بخش انرژی» به سران سه قوه ارائه خواهد شد. در کشور ما مصرف انرژی بالا است و باید با محوریت قراردادن این بررسی‌ها بتوانیم درباره نرخ‌گذاری، کیفیت و سایر موضوعات با نگاه اقتصادی تصمیم‌گیری صحیح داشته باشیم».
وی، در ادامه با اشاره به زلزله سرپل ذهاب و هم‌چنین سیلاب‌های اخیر کشور افزود: «دانشگاه تهران در این زمینه‌ها فعالیت و حضور موثری داشته است. از سوی رئیس جمهور یک مسئولیت ملی به دانشگاه واگذار شد، اما دانشگاه تهران توانست در حوزه‌های اجتماعی، آموزش و ساخت و ساز حضور فعالی داشته باشد که با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و تکیه بر دانش دانشگاه گام‌های خوبی برداشته شده است».
رئیس دانشگاه تهران، با بیان اینکه ارتباط دانشگاه با جامعه به شیوه‌های مختلف انجام می‌شود، اظهار کرد: «بخش مهمی از جامعه دانش‌آموزان هستند و جهت ارتباط موثر با این قشر از جامعه باشگاه دانش‌آموزی در دانشگاه تهران راه‌اندازی شده است. این باشگاه با هدف تقویت ارتباط دانشگاه و جامعه راه‌اندازی شده تا دانش‌آموزان مناطق مختلف و به‌ویژه محروم امکان استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه تهران را داشته باشند».
دکتر نیلی احمدآبادی، خاطر نشان کرد: «در بحث مهارت‌آموزی و مشاور شغلی دانشجویان، ما به فراگیری مهارت‌های نرم تاکید داریم. کارآفرینی، خلاقیت و نوآوری در درون دانشگاه محقق می‌‌شود، البته آموزش‌های فنی حرفه‌ای هم می‌تواند به تعدادی از دانشجویان کمک کند تا در این زمینه صاحب تخصص لازم شوند به همین دلیل از طریق انعقاد قرارداد با سازمان فنی حرفه‌ای شاهد برگزاری این دوره‌ها در دانشگاه تهران خواهیم بود».
وی، با اظهار اینکه فعالیت‌های بین‌المللی در ذات دانشگاه وجود دارد، گفت: «توسعه این نوع فعالیت‌ها همواره از برنامه‌های اصلی دانشگاه به شمار می‌رود. از امسال دانشگاه تهران ریاست AUAP را که به‌عنوان یکی از بزرگترین اتحادیه‌های دانشگاهی دنیا است بر عهده دارد، تلاش می‌کنیم از این ظرفیت به نحو مطلوب در عرصه جذب دانشجویان بین‌المللی به‌ویژه دانشجویان کارآموز بین‌المللی استفاده کنیم. پیش‌بینی می‌شود امسال پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاه تهران به بالای ۵۰ درصد افزایش پیدا کند با تمهیدات درون دانشگاه و تلاش‌های صورت گرفته امیدوارم که امسال شاهد جذب دانشجویان بیشتری در دانشگاه تهران باشیم».
رئیس دانشگاه تهران، در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت شهر دانش افزود: «پروژه شهر دانش عملاً شروع شده است و دانشگاه تمام ساختمان‌هایی که خریداری کرده است را به خوابگاه‌ها و دانشکده‌های دانشگاه اختصاص داده است که بسیاری از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه در این ساختمان‌ها در حال انجام است. اخیراً تلاش ما بر این بوده تا از این فضاها برای توسعه پارک علم و فناوری استفاده کنیم».
دکتر نیلی احمدآبادی، تصریح کرد: «در حال حاضر برخی از ساختمان‌ها بین دانشگاه و مالکان خصوصی مشترک است و با توجه به احترام دانشگاه به حق مالکیت اشخاص، باید متناسب با موافقت مالکان از ساختمان‌ها استفاده شود. اخیراً دانشگاه برج بایوتکنولوژی را خریداری و فعال شده است که طی سال‌های آینده به یکی از مراکز نمونه کشوری در حوزه علم و فناوری تبدیل خواهد شد و مجموعه‌ای از دانشکده‌ها و استارت‌آپ‌ها در یک ساختمان قرار خواهند گرفت».
وی، در بخش دیگر نشست از ارائه پیش‌نویس دقیق سیل بر مبنای مستندات تا ۱۵ شهریور و نیز ارائه گزارش نهایی تا اواخر مهر ماه سال جاری خبر داد و گفت: «گزارش مرحله اول بررسی‌های هیات در حوزه سیلاب‌ها را تا اواسط شهریور منتشر خواهیم کرد و این گزارش فقط در حوزه روایت سیلاب‌ها خواهد بود. چرا که باید روایت دقیقی از سیلاب‌ها داشته باشیم تا بتوانیم بر اساس این روایت دقیق به نتیجه‌گیری علمی و مستند دست یابیم. هم‌چنین گزارش نهایی تا اواخر مهرماه به مردم و مسئولان ارائه می‌‌شود. پیش‌نویس روایت سیلاب‌ها در اختیار مهندسان مشاور، انجمن‌های علمی و دستگاه‌های ذیربط قرار خواهد گرفت تا در این زمینه نظرات کارشناسی و تخصصی خود را به هیات ویژه ارائه دهند».
رئیس دانشگاه تهران، اظهار کرد: «در بررسی علل سیلاب‌های اخیر از همه رسانه‌های چاپی و الکترونیکی استفاده شده و بر این اساس تمامی اطلاعاتی که در حوزه سیلاب‌ها در فضای مجازی و رسانه‌ای وجود داشته جمع‌آوری شده است، در این زمینه دستگاه‌های دیگر نیز با دانشگاه تهران همکاری خوبی داشته‌اند».