اولین سمپوزیوم نورومانیتورینگ در اعمال جراحی در بیمارستان امام حسین (ع) برگزار شد
نورو مانیتورینگ حین عمل جراحی، استفاده از مجموعه ای از پایشگرهای الکتروفیزیولوژی و بالینی است که برای ثبت پتانسیل های مختلف الکتروفیزیولوژیک و غیر آن از بیمار در حین جراحی بر روی مغز، نخاع و سایر مناطق و ارگانهای حیاتی بدن طراحی شده است. این پایشگرها حین جراحی، اطلاعاتی در خصوص سیستم عصبی بیمار بیهوش، که نمی توان وی را معاینه عصبی کرد، به جراح و تیم بیهوشی میدهد.
به گزارش روابط عمومی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
؛ به نقل از روابط عمومی مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی امام حسین(ع)، دکتر سهراب سلیمی فلوشیپ بیهوشی مغز و اعصاب و دبیر علمی و اجرائی سمینار نورومانیتورینگ در اعمال جراحی گفت : از جمله روشهای مورد استفاده در نورو مانیتورینگ میتوان ازBIS, Cerebral Oximetry, TCD monitoring ،SSEP ،MEP،EEG ، EMG، VEP و ABR(پاسخ شنوایی برانگیخته ساقه مغز) نام برد. برای یک جراحی مشخص، مجموعه ای از روشهای نامبرده شده برنامه ریزی و اجرا میشوند. انتخاب روش به این بستگی دارد که کدام بخش از ساختار مغز و نخاع در معرض خطر قرار دارد. تکنیک های نورو مانیتورینگ به طور معناداری نرخ آسیب بعد از عمل را بدون به وجود آوردن خطرات اضافه کاهش میدهند و در نتیجه هزینه های مراقبت های بهداشتی کاهش می یابد. بیمارانی که تحت عمل جراحی سیستم عصبی یا غیر عصبی ( مانند جراحی بر روی احشاء لگنی) قرار میگیرند یا در خطر از دست رفتن یکپارچگی فیزیولوژیک یا آناتومیک سیستم عصبی قرار دارند، از نورومانیتورینگ سود می برند.
وی گفت : برای رسیدن به این اهداف، یک عصب شناس آموزش دیده سیستم کامپیوتری را از طریق الکترودهای ثبت و تحریک به بیمار وصل میکند. سیگنالهای گرفته شده از بیمار حین عمل جراحی توسط عصب شناس و با همکاری تیم جراحی و بیهوشی تفسیر می شوند. اغلب، نورومانیتورینگ توسط جراحان مغز و اعصاب یا ستون فقرات استفاده میشود اما در جراحی های قلب ، عروق، ارتوپدی، بدخیمی های قسمت انتهایی دستگاه گوارش (بخش انتهایی کولون تا رکتوم) و جراحان اورولوژی نیز از نورو مانیتورینگ سود می برند.از شایعترین کاربردهای نورومانیتورینگ میتوان در جراحی اصلاح ستون فقرات (کیفواسکولیوز)، برخی جراحی های مغز قشر مغز و cerebellopontine angel، اندآرترکتومی کاروتید، انوریسم آئورت، جراحی های قلبی نیازمند گردش خون برون پیکری، جراحی های گوش و حلق و بینی مانند نوروم اکوستیک (acoustic neuroma, vestibular schwanoma)، تیروئیدکتومی و جراحی تومورهای رکتوم نام برد.
سمپوزیوم نورومانیتورینگ در اعمال جراحی در محل آمفی تئاتر بیمارستان امام حسین (ع) ، در دو پنل به ریاست دکتر زاهد حسین خان ، دکترعباس امیرجمشیدی و دکتر کوروش کریمی یارندی برگزار شد .
دکتر علی آرامی "متخصص نورولوژی" پیرامون مبانی مانیتورینگ نوروفیزیولوژیک حین جراحی و اندیکاسیونهای آن صحبت نمود. در ادامه دکتر سجاد حق شناس " متخصص علوم اعصاب" در خصوص نورومانیتورینگ و cognition به سخنرانی پرداخت . دکتر گیو شریفی "متخصص جراحی اعصاب " و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در باب awake craniotomy (جراحی ضایعات مغزی در حالت بیداری) ، اندیکاسیونها ، فواید و تکنیکهای ان سخنرانی نمود.
دکتر امیر حسین جوادی " متخصص جراحی مغز و اعصاب" به بیان مطالبی در ارتباط با نورومانیتورینگ در اعمال جراحی ستون مهره های گردنی پرداخت سپس در خصوص کاربردهای نورومانیتورینگ در در جراحی های ارتوپدیک مفصل لگن دکتر افشین طاهری اعظم به سخنرانی پرداختند.دکتر فریده نجات و دکتر زهره حبیبی "فلوشیپ جراحی مغز و اعصاب اطفال" در مورد کاربرد نورومانیتورینگ در جراحی های اطفال به بیان مطلب پرداختند.
پنل دوم به ریاست دکتر سید میثم علی محمدی ، دکتر زاهد حسین خان و دکتر بهنام منصوری برگزار شد، ابتدا دکتر علی جعفری "جراح مغز و اعصاب" در خصوص کاربرد نورومانیتورینگ در جراحی های تومورهای نخاعی مطالبی را ارائه نمود. سپس دکتر فریده نجات "فلوشیپ جراحی مغز و اعصاب کودکان" سخنرانی خود را تحت عنوان کاربرد در جراحی های مغز کودکان ایراد فرمودد.دکتر حسن رضا محمدی"متخصص جراحی مغز و اعصاب و دانشیاردانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد نورومانیتورینگ در Subcortical Mapping سخنرانی نمودند. دکتر احمدرضا میربلوک فلوشیپ جراحی ستون فقراتو دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ارتباط با نورومانیتورینگ در جراحی های تصحیحی ستون فقرات و کیفواسکولیوز صحبت کرد.. دکتر ناصر کچوئیان فوق تخصص جراحی قلب و استادیاردانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد نورومانیتورینگ در جراحی قلب ایراد سخنرانی نمود.
انتهای پیام/