عمومی | پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری

آشنایی کودکان و نوجوانان با افسانه های بومی ایران

.


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، پریسا شجاعی کارشناس دفتر کودک و نوجوان پژوهشگاه «امروز » با اعلام این خبر گفت : در این کارگاه ذهن کودکان با اجرای افسانه کردی و بومی شاماران در رابطه با آشنایی با فرهنگ ایرانی به چالش کشیده شد.
او با بیان اینکه شاماران یک افسانه کردیست که در فهرست میراث ناملموس ثبت ملی شده است افزود:در ادامه این کارگاه به منظور احیای خرده فرهنگ ها و آداب و رسوم بومی مانند پخت آش شاماران و خواص گیاهان مطالبی مطرح شد  .
شجاعی با اشاره به اینکه در افسانه شاماران به دانش گیاهان، علم طب و شناخت گیاهان دارویی اشاره شده افزود: در صنایع دستی مناطق مختلف کردنشین از کردهای کرمانشاه، کردستان و کرمانج طرح شاماران (شاهماران: زنی زیبا با بدن مار) وجود داشته و امروزه هنرمندان ترکیه در طراحی زیورآلات و کاشیها و رونق صنعت گردشگری کشورشان از این طرح و نقشها استفاده میکنند .
وی خاطرنشان کرد :احیای عروسک شامارن در سال ۱۳۹۷ توسط گروه هنرمند باجی صورت گرفت و در موزه عروسک و فرهنگ ایران رونمایی شد .
در ادامه این کارگاه که در فرهنگسرای استاد شهریار شهرستان شهریار با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد ،  با معرفی فرهنگنامه کودکان و نوجوانان، نحوه استفاده از این فرهنگ نامه و آشنایی با آن برای شرکت کنندگان بازگو شد  و بنا بر موضوع کارگاه، مدخل اسطوره از جلد دوم فرهنگنامه مورد بررسی قرار گرفت.
فرهنگنامه کودکان و نوجوانان ؛ تنها کتاب مرجع تالیفی در این حوزه و شامل ۲۶ جلد است که تاکنون۱۸جلد  از آن برای سنین ۱۰تا ۱۲ سال تالیف شده و مرجعی عمومی است.
گفتنی است ، شاماران داستان جوان بلند قامت و رعنایی است که از راه بریدن چوب درختان امرار معاش می کرد، روزی در حین کار پایش لیز خورده و در چاهی سقوط می کند و تلاشها برای بیرون آمدن ناکام میماند،جوان ناامید که تاماسپ نام دارد نا امیدانه سرش را برای یافتن راه نجاتی بر می گرداند که حفرهای در دیواره چاه می بیند . چاهی که شاماران در آن زندگی می کرد...