عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

محقق مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی آذربایجان غربی نسبت به آتش سوزی در مناطق جنگلی و مراتع استان آذربایجان غربی هشدار داد

محقق مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی آذربایجان غربی نسبت به آتش سوزی در مناطق جنگلی و مراتع استان آذربایجان غربی هشدار داد

بنا به گزارش روابط عمومی مرکز، جلال هناره محقق بخش جنگل و مرتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی آذربایجان غربی  در گفتگوی ویژه خبری با روابط عمومی نسبت به خطر آتش‌سوزی عرصه‌های جنگلی و مرتعی استان و ضرورت آموزش همگانی در این زمینه هشدار داد.

هناره با بیان این موضوع که سال ۱۳۹۸ در ایران با بحران‌های طبیعی و سیل‌های ویرانگر شروع شد، مهترین چالش پساسیل را آتش‌سوزی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی نام برد، چراکه بعد از بارندگی‌های بهاره،تقویت پوشش گیاهی در عرصه‌های طبیعی اتفاق افتاده و به صورت تهدید بالقوه درآمده است.

وی در توضیح پدیده آتش‌سوزی این بحران را اتفاق دردناکی دانست و گفت: علاوه بر تخریب و از بین رفتن پوشش گیاهی و درختی منطقه باعث از بین رفتن گونه‌های جانوری ارزشمند و آسیب جدی به خاک و میکروارگانیسم‌های آن می‌گردد.

وی افزود: اگرچه دلایل فراوانی برای آتش‌سوزی در عرصه های طبیعی ذکر می‌گردد، در اکثر مواقع دلیل آن عوامل انسانی است، از جمله این عوامل روشن نمودن آتش توسط گردشگران، کشاورزان و جوامع محلی برای پخت غذا یا چای و همچنین رها نمودن ته سیگار و بطری های شیشه ای است که هنگام تابش نور خورشید مانند عدسی عمل کرده و باعث شروع آتش سوزی می‌گردند.

وی تصریح کرد:  مهمترین اقدام جهت جلوگیری از این بحران اجرای اقدامات پیشگیرانه از جمله شناسایی مناطق بحرانی که عمدتاً شامل عرصه های طبیعی قرق شده با زیر اشکوب غنی و پوشش علفی خشک هستند و پایش و دیدبانی در ایام پیک آتش‌سوزی در فصل تابستان است. ایشان همچنین احداث آتش‌بر در جهت مخالف باد غالب منطقه (از طریق شخم زمین و برگرداندن خاک) از این نوع اقدامات مقابله‌گر دانسته  که باعث می‌گردد ریسک گسترش آتش‌سوزی‌های احتمالی بسیار کاهش یابد.

این محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی آذربایجان غربی تاکید نمودند: آموزش و آگاه‌سازی بهره برداران و کشاورزان از طریق فعالیتهای ترویجی و مشارکتی نیزباعث پیشگیری و یا موجب کاهش خسارت ها می‌گردد ، ممنوعیت روشن کردن آتش در کانون های بحرانی آتش‌سوزی از جمله درعرصه‌های جنگلی و مرتعی قرق، ذخیره‌گاه های جنگلی، پارک‌های ملی و جنگلی نیز می‌تواند در دستور کار نیروی های یگان حفاظت منابع طبیعی و محیط زیست قرار گیرد.