برگزاری کنفرانس علمی یکروزه اختلال خواب درسالمندان و مشکلات شایع ادراری در شهرستان اسلامشهر
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، این کنفرانس با حضور پزشکان و کارشناسان مامایی دوشنبه ۱۴ مرداد ۹۸ در سالن اجتماعات شبکه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، این کنفرانس با حضور پزشکان و کارشناسان مامایی دوشنبه ۱۴ مرداد ۹۸ در سالن اجتماعات شبکه برگزار شد.
در ابتدا دکتر امیر احمدی، معاون شبکه در خصوص اهداف برگزاری کنفرانس و اهمیت تشخیص موثر پزشکان بر سلامت توضیحاتی ارائه داد. وی محرومیت از خواب را بهعنوان مشکل کلی کهنسالی عنوان و خاطرنشان کرد و بر توصیههای بهداشتی و رعایت اصول لازم برای خواب بهتر (تغذیه مناسب، تحرک بدنی مفید و عدم مصرف خودسرانه دارو) که سبب نتیجه بسیار مطلوبی درروند بهبود خواب ایجاد میکند تاکید کرد.
در ادامه دکتر رحیمی نژاد، متخصص اعصاب و روان و عضو هیئتعلمی دانشگاه در خصوص آپنه خواب، علل و علائم بروز آن در سالمندی و قبل از سنین سالمندی، تاثیر آن در ایجاد برخی اختلالات و بیماریهای زمینهای (بیماریهای قلبی عروقی، فشارخون و افسردگی)مطالبی جامع و کامل مطرح کرد.
در این جلسه اهمیت و لزوم بررسی برخی علائم ساده مانند خروپف شبانه، گیجی و بیحالی در روز و خوابآلودگی و چرت روزانه در تشخیص آپنه خواب مطرح و مصرف بعضی از داروها مانند بنز و دیازپین ها و بیمارانی که با داروهای اپیوئیدی در مراکزMMT تحت درمان هستند را جزء موارد با ریسک ابتلای بالا در آپنه خواب عنوان شد و تاثیر مثبت تغییر در لایف استایل را بهعنوان یکی از راهکارهای اساسی کنترل و کاهش اختلالات خواب در سالمندی بیان شد.
سپس دکتر اسماعیل رزقی ملکی، متخصص اورولوژی و از اساتید دانشکده پزشکی دانشگاه پردیس بینالملل در خصوص مشکلات و بیماریهای شایع اورولوژی در سالمندان که متعاقباً اختلال خواب در آنها را به دنبال دارد مطالبی ارائه و عنوان کرد که دیسوری و هماچوری که توام با دردهای ناحیه کمر خصوصاً شبانه همراه است بهعنوان شایعترین علل کانسر مثانه است که نیاز به بررسی دقیق و فوری دارد.
وی بابیان اینکه ناکچوری و بیاختیاری ادرار که بهصورت متناقض در سالمندان رخ میدهد و علائم انسدادی و مشکلات مربوط به پروستات در سنین بالا از مهمترین علل بیداریهای مکرر شبانه است، گفت: مصرف بعضی از داروها در شب مانند سرماخوردگی، هیستامینها و داروهای ضدافسردگی را به دلیل شل شدن مثانه و تشدید بیاختیاری ادرار از علل بیخوابی سالمندان در شب است.
در پایان مطالب جمعبندی و در خصوص راهکارهای موثر بحث و گفتگو شد.
خبر: ایمانی
عکس: بیاتی نیاز
خبر: ایمانی
عکس: بیاتی نیاز