عمومی | دانشگاه محقق اردبیلی

جهش ۱۹۳۰ پله ای مخزن علمی دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه بندی وبومتریکس

مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه محقق اردبیلی از جهش ۱۹۳۰ پله ای مخزن علمی دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه بندی وبومتریکس خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر شهرام جمالی با اعلام این خبر، گفت: در آخرین رتبه بندی مخزن های اطلاعاتی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی دنیا که توسط وبومتریکس در جولای ۲۰۱۹ منتشر گردید، مخزن علمی دانشگاه محقق اردبیلی با یک جهش ۱۹۳۰ پله ای، از رتبه ۲۴۰۵ دنیا به رتبه ۴۷۵  و از رتبه نهم  به رتبه اول مخازن علمی دانشگاهی کشور ارتقا یافت.
وی افزود: در رتبه بندی مذکور که بر اساس داده های مستخرج از گوگل اسکالر انجام می شود، معیارهایی همچون میزان مقالات علمی و پایان نامه های نمایه شده در گوگل اسکالر، دسترسی آزاد و رایگان به آنها در فضای وب و همچنین دارا بودن استانداردهای دسترسی آزاد به اطلاعات علمی توسط مخزن علمی مورد سنجش قرار می گیرد .
جمالی تصریح کرد: در این رده بندی، مخزن داده های اختر فیزیک ناسا، مخزن گزارشات فنی ناسا، مخزن دیجیتال دانشگاه فدرال ریودوگرانده برزیل، مخزن اطلاعات پژوهشی دانشگاه کیوتوی ژاپن، سرویس اسناد دیجیتال سازمان پژوهش های هسته ای اروپا (CERN) و مخزن علمی مجموعه ۱۰ دانشگاه کالیفرنیا رتبه های برتر را کسب نمودند .
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: در مهرماه سال ۱۳۹۷ این سامانه روی سرورهای مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه به صورت مجازی سازی شده در بستر Eprints راه اندازی گردید و در طی این مدت، بیش از ۸ هزار نسخه پایان نامه، طرح پژوهشی و مقاله تولید شده در دانشگاه محقق اردبیلی در آن ثبت گردید. پس از انجام تست های آنلاین مرتبط با رعایت پروتکل دسترسی آزاد به منابع علمی توسط OAI و اخذ استانداردهای لازم و نیز مکاتبه مستمر با موسسه وبومتریکس برای بهینه نمودن ساختار مخزن، کلیه این پایان نامه ها و مقالات در  گوگل اسکالر شناسایی و نمایه گردید .
وی با اشاره به اینکه در ۹ ماهه اخیر بیش از ۵۰۰ هزار مراجعه و بیش از ۴۰ هزار بار دانلود محتوا از این مخزن صورت پذیرفته است، افزود: نظر به اینکه کلیه مقالات و پایان نامه های ثبت شده در مخزن اطلاعات علمی دانشگاه توسط گوگل اسکالر نمایه می شود، امکان استناد به آنها و افزایش تعداد استنادات به پژوهش های اعضای هیات علمی دانشگاه فراهم خواهد شد .
وی اضافه کرد: همچنین با توجه به اینکه تمامی مقالات کنفرانس های برگزار شده توسط دانشگاه محقق اردبیلی در مخزن علمی ثبت می شود، نمایه شدن این مقالات در گوگل اسکالر مزیتی بزرگ برای مولفانی است که کنفرانس های دانشگاه محقق اردبیلی را برای انتشار مقالات خویش انتخاب می‌کنند .
جمالی گفت: با تصمیم گیری های صورت گرفته توسط دانشگاه، برای کنفرانس های آتی کتابچه خلاصه مقالات به صورت کاغذی و یا لوح فشرده منتشر نخواهد شد و به جای آن تمامی مقالات در مخزن علمی دانشگاه بارگذاری خواهد شد که این امر علاوه بر اینکه دسترسی به مقالات را تسهیل خواهد کرد، گامی موثر در راستای مدیریت سبز دانشگاه خواهد بود .