عمومی | دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

دانشگاه‌ها در کشورهای پیشرفته موضوع محور بوده و براساس نیاز جامعه شکل می‌گیرند

نشست تخصصی معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با هیات رئیسه و مدیران گروه دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه با تاکید بر تلاش‌های مجموعه‌ی مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی در گذشته، اظهار داشت: گذشتگان در این دانشگاه زحمات بسیاری کشیده‌اند و میراث بزرگی برجای گذاشته‌اند؛ ما اگر بتوانیم ذره‌ای به این مجموعه کمک کنیم باید خدا را شاکر باشیم.

وی همچنین با اشاره به تاریخچه‌ی تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، از زحمات دکتر موسی‌خانی، دکتر علی‌اکبر صالحی، زنده یاد آیت‌اله باریک‌بین و تمام کسانی که برای تاسیس این دانشگاه در اوایل دهه‌ی هفتاد تلاش کردند، تشکر و قدردانی کرد.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه مقصود از تعالی علوم انسانی و هنر را در ۳ مرتبه برشمرد و افزود: به‌روزرسانی، بومی سازی و حکمی سازی؛ ۳ مرتبه‌ی تعالی این علوم هستند و علوم انسانی باید مسایل جامعه‌ی خود را حل کنند، به نظر بنده اگر علوم جامعه به روز شوند می‌توانند تا حدود زیادی مشکلات موجود را برطرف کنند.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دانشگاه‌ها در کشورهای پیشرفته موضوع محور هستند و براساس موضوعات مورد نیاز جامعه شکل گرفته‌اند؛ به عنوان مثال اگر ما بتوانیم دانشکده خانواده داشته باشیم و در ذیل آن گروه روانشناسی خانواده، جامعه شناسی خانواده، حقوق خانواده، فلسفه خانواده، مدیریت خانواده و رشته‌های بین رشته‌ای و دانشکده‌های میان رشته ای داشته باشیم، قطعاً دانش آموختگانی کارآمد و مفید برای جامعه خواهیم داشت.

وی ادامه داد: معاونت علوم انسانی و هنر به صورت تخصصی تمام مسائل این رشته‌ها را با همفکری استادان دانشگاه آزاد اسلامی بررسی می‌کند و تاکنون در جلسات استانی سعی کرده‌ایم بتوانیم تحولی که هدف عالی این معاونت است را ایجاد کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نظریه‌پردازی باید در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه تقویت شود، خاطرنشان کرد: نظریه‌پردازی در کشور سیستماتیک نیست و تصادفی و اتفاقی است. هویت دانشگاه باید نظریه‌پردازی باشد. چرا در کشور ما این اتفاق نمی‌افتد؟ چون خودباوری بین استادان وجود ندارد. دانشگاهی که اعضای هیات علمی آن خودباورند موفق‌تر هستند. باید باور کنیم می‌توانیم بیاندیشیم. چگونه ممکن است استاد ۱ سال در دانشگاه تدریس کند اما یک مقاله تولیدی نداشته باشد.

در ادامه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین نیز ضمن قدردانی از حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر خسروپناه در این دانشگاه و تایید صحبت‌های وی، گفت: ما باید قدر سرمایه‌های انسانی و نیروهای ارزشمند را بدانیم.

دکتر موسی‌خانی با تاکید بر تکریم جایگاه استادان، افزود: ما باید با کمک استادان باتجربه و جوان به یک دانشگاه اثرگذار تبدیل شویم و با توجه به صنعتی بودن استان قزوین،‌ تحقیق و توسعه فناورانه را در دستور کار قرار دهیم.

وی با اشاره به مشکلات بخش آموزش، گفت: متاسفانه امروز علم و معلم جایگاه والای گذشته را ندارند و در جامعه ارزش محسوب نمی‌شوند که این جای تاسف دارد و ما در دانشگاه آزاد اسلامی و کل مجموعه‌ی آموزش عالی کشور موظفیم این ارزش را بازگردانیم.

در ادامه‌ی این جلسه مدیران گروه رشته‌های مختلف، به بیان نظرات و مشکلات خود پرداختند و حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه نیز با دقت پاسخ داده و یا قول پیگیری دادند.