عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

بررسی بهبود تغذیه بانوان روستایی و عشایری در استان قزوین، با حضور کارشناسان دو وزارت خانه

به خاطر اجرای برنامه «بهبود تغذیه زنان روستایی و عشایری» در استان قزوین، نشست و بازدید مشترک دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و مدیریت توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی، روز هشتم مرداد ۱۳۹۸ برگزار شد.

در این نشست، همکاری بین بخشی دو دستگاه برای توانمندسازی بانوان در تولید و ترویج محصولات کشاورزی سالم و افزایش امنیت غذایی خانوارها به منظور ارتقای سلامت جامعه خانوارها، به عنوان هدف اصلی اجرای برنامه، بیان شد. سپس از سایت و باغچه های سبزی و صیفی و محصول سالم انگور در شهرستان های تاکستان، بویین زهرا و آبیک، بازدید شد.

لزوم توانمندسازی بانوان

در نشست مذکور، دکتر عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، ضمن اشاره به سابقه طولانی همکاری های مشترک این دفتر با جهاد کشاورزی با هدف بهبود تغذیه و امنیت غذایی کودکان زیر پنج سالِ دارای سوء تغذیه؛ ترویج مصرف میوه و صیفی و سبزیجات را اقدامی راهبردی در دنیا برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر و چاقی بیان کرد و گفت: توانمندی بانوان به عنوان مدیران خانواده، هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ فرهنگ و سواد تغذیه ای، می تواند به بهبود امنیت غذایی و سلامت خانوار منجر شود.

تقدیر از فعالیت ها

مهندس بنی هاشم، مدیرکل دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی نیز از حضور در استان قزوین اظهار خُرسندی کرد و تلاش ها و پیگیری های شبانه روزی همکاران دو دستگاه را در اجرای این برنامه قابل ستایش دانست

استفاده از همه ظرفیت ها برای ارتقای سلامت مردم

دکتر حمیدرضا نجاری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم به استفاده از ظرفیت های کلیه سازمان ها و دستگاه ها برای ارتقای سلامت مردم اشاره کرد.

ایشان، ارتقای آگاهی و مشارکت مردم برای ترویج مواد غذایی سالم و انتخاب های سالم مواد غذایی توسط مردم را راه موثرتری در پیشگیری از بیماری ها به ویژه بیماری های غیرواگیر دانست.

حذف تدریجی سموم از محصولات کشاورزی

دکتر بابک قرالی، رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین نیز حذف تدریجی سموم از محصولات کشاورزی به ویژه انگور و گوجه فرنگی را از برنامه های این سازمان در استان قزوین بیان کرد.

ایشان گفت: روند آموزش های زمان بندی سموم، زمان برداشت و همچنین آشنایی با دوره کارنس در انواع سموم و آفت ‌کُش ها حدود دو تا سه سال به طول می انجامد و بعد از این دوره، کشاورزان قادرند با اطلاعات و تجربیات به دست آمده، محصولات خود را به صورت سالم، تولید و عرضه کنند.