عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

۷۰ درصد مشاغل بررسی شده در استان قزوین، سخت و زیان آور اعلام شد


در سال ۱۳۹۷ توسط کمیته های بررسی مشاغل زیان آور استان قزوین، سه هزار و ۱۳۲ مورد تقاضا، بررسی شد که حدود ۷۰ درصد آن ها در گروه مشاغل سخت و زیان آور قرار گرفت.

مهندس حبیب الله چگینی، رئیس گروه بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت استان قزوین با گفتن این خبر، گفت: در سال ۱۳۹۷ از مجموع پرونده های مطروحه تعداد دو هزار و ۳۸۸ تقاضا در کمیته بدوی استان و ۷۴۴ تعداد تقاضا در کمیته تجدید نظر استان مورد بررسی قرار گرفت که از مجموع تقاضاهای بررسی شده، تعداد دو هزار و ۲۱۱ مورد، سختی و زیان آوری شرایط کاری آن ها تایید شده است. وی افزود که کارفرمایان موظف هستند طی دو سال نسبت به رفع صفت زیان آوری مشاغل تائید شده، اقدام کنند؛ زیرا عدم رفع زیان آوری مشاغل، زمینه بروز بیماری های شغلی در بین شاغلان را فراهم می کند.

عضو کمیته بدوی بررسی مشاغل زیان آور استان قزوین اظهار کرد از کل کارگاه های دارای شغل یا مشاغل تایید شده سخت و زیان آور، تعداد یک هزار و ۳۲۵ کارگاه مورد بازرسی بهداشت حرفه ای برای رفع نواقص قرار گرفت و برای کلیه کارفرمایان مشمول، نواقص بهداشتی موجود ارسال شد.

به گفته ایشان، برای تعداد ۷۸۵ کارگاه، اخطاریه صادر شد و هشت کارگاه، به دادگاه عمومی برای رفع سختی و زیان آوری معرفی شدند.  مهندس چگینی اضافه کرد که با پیگیری های بازرسان بهداشت حرفه ای، تعداد ۳۵۱ کارگاهِ دارای شغل یا مشاغل سخت و زیان آور مورد بازرسی، با انجام اقدامات اصلاحی، برای کنترل یا رفع حداقل یک شغل سخت و زیان آور در کارگاه، اقدام کرده بودند.

گفتنی اشت، مشاغل سخت و زیان آور، مشاغلی هستند که در آن ها، عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیراستاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر در آن، شغل، تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیت های طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد کند که نتیجه آن، بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن بوده و بتوان با به کارگیری تمهیدات فنی، مهندسی، بهداشتی، ایمنی و غیره، صفت سخت و زیان آور بودن را از آن مشاغل، کاهش داد یا حذف کرد.