مداخلات روانشناختی، سـهم مهمی در بهبود کیفیت زندگی معتادان به مواد افیونی دارد
به گفته دکتر محمدرضا مدبر، رییس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین، مداخلات روانشناختی می تواند به واسطه ایجاد تغییرات جسمانی، روانی و اجتماعی، سـهم مهمی در بهبود کیفیت زندگی معتادان به مواد افیونی داشته باشد .
ایشان گفت: با توجه به اهمیت آشنایی روانشناسان شاغل در مراکز درمان سوء مصرف مواد با مداخلات غیردارویی و توانمندسازی و افزایش سطح آگاهی آنان برای ارائه مطلوب خدمات روانشناختی به بیماران تحت درمان در مراکز استان، کارگاه 10 روزه ای برگزار شد.
دکتر مدبر در ادامه تصریح کرد که توانمندی این روانشناسان موجب اصلاح الگوهای روانشناختی و رفتاری - ارتباطی بیماران خواهد شد که این امر در کاهش مصرف داروهای آگونیست، یعنی: داروهای مجاز جایگزین مواد مخدر که در درمان مبتلان به این موارد استفاده می شوند (مانند متادون)، افزایش کیفیت خدمات درمانی و امکان موفقیت بیشتر در بهبود معتادان، مؤثر خواهد بود.
به گفته رییس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین، این دوره آموزشی با همکاری معاونت آموزشی دانشگاه از نیمه دوم اسفند 1396 در سالن اجتماعات شهید بابایی دانشگاه با مشارکت 45 تن از روانشناسان مراکز مذکور برگزاری شد.
گفتنی است، با وجـود آنکـه درمـان بـا آگونیست ها، مانند: متـادون، یکـی از رویکردهـای رایـج و اثربخش محسوب می شود، اما به نظر می رسد که این درمان به تنهایی کافی نبوده و باید از سایر درمان هایی که ابعاد روان شناختی، روابط اجتماعی و محیطی بیماران را مـد نظر قـرار می دهند نیز استفاده شود که دارای مزایایی چون: صرفه جـویی در وقـت و نیرو، آموزش مهارت های اجتماعی، اصلاح و بهبود روابط بین فردی است.