مدیرعامل سازمان بیمه سلامت: "کیفیت خدمات" خطقرمز ماست/ بیمه رایگان هیچ نیازمندی قطع نمیشود
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت تاکید کرد: تحت هر شرایطی بیمه سلامت رایگان هیچ فرد نیازمندی قطع نمی شود.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، طاهر موهبتی در نشست خبری امروز (25 بهمن) با اشاره به وجود 41 میلیون بیمه شده سلامت در کشور، گفت: از این تعداد 9 میلیون و 800 هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت رایگان هستند.
وی افزود: پنج صندوق کارکنان دولت، سایر اقشار، بیمه روستاییان و عشایر، بیمه همگانی سلامت و بیمه سلامت ایرانیان زیرمجموعه بیمه سلامت قرار دارند.
وی با بیان اینکه دفترچه بیمه سلامت رایگان فقط قابل استفاده در مراکز درمانی و تشخیصی دولتی است، گفت: این بیمه برای افراد بی بضاعت است و قطعا افراد بی بضاعت توان مالی برای مراجعه به بخش خصوصی ندارند و کسی که دارد و میخواهد به بخش خصوصی مراجعه کند، بیمه سلامت رایگان نیاز ندارد و اصلا سراغ این بیمه نمی آید.
وی افزود: پس طبیعی است افرادی که توان مالی نداشته تحت پوشش بیمه سلامت رایگان قرار گیرند و این افراد عمدتا از مراکز دولتی استفاده میکنند.
وی گفت: تنها در بخش سرپایی در برخی استان ها که ظرفیت دولتی کفاف مراجعه بیماران را نمی دهد، امکان استفاده از دفترچه بیمه سلامت رایگان در مراکز خصوصی فراهم شده که دو استان سیستان و بلوچستان و کرمانشاه این شرایط را دارند که در کرمانشاه با توجه به بحث زلزله و افزایش مراجعات این امکان فراهم شده است.
"پایگاه بیمه شدگان ایرانیان"؛ کورسوی امیدی برای ادغام بیمه ها
موهبتی در خصوص ادغام بیمه ها با بیان اینکه این امر تا به امروز صورت نگرفته است، گفت: بیمه سلامت با این هدف به وجود آمد و قرار شد تمام بیمه ها ذیل بیمه سلامت تجمیع شوند، اما این اتفاق تا به امروز محقق نشده است.
وی نگاه "بخشی" بیمه ها را عامل عدم تحقق این تجمیع عنوان کرد و افزود: همه تنها منافع بخش خود را در نظر میگیرم و این درحالی است که نگاه ما باید ملی باشد و تا زمانی که این نوع نگاه حاکم است، ادغام صورت نخواهد گرفت.
وی با اشاره به راه اندازی "پایگاه بیمه شدگان ایرانیان"، گفت: در قانون بودجه سال آینده تاکید شده که همه سازمان های بیمه ای موظف هستند اطلاعات جمعیتی خود را در این پایگاه بارگذاری کنند.
وی افزود: با مراجعه هر فرد، از طریق این پایگاه با وارد کردن کد ملی فرد، استحقاق سنجی خدمت صورت میگیرد و بر مبنای آن عمل میشود.
موهبتی تصریح کرد: ایجاد این پایگاه کورسوی امیدی برای حرکت سازمان های بیمه ای به سمت ادغام ایجاد کرده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در خصوص عدم پذیرش دفترچه بیمه سلامت رایگان در برخی مراکز دولتی تاکید کرد: هیچ مرکز دولتی طرف قراردادی نمیتواند دفترچه بیمه سلامت رایگان را پذیرش نکند و عدم پذیرش آن تخلف آشکاری است که باید توسط مردم به ما گزارش شود.
پیش بینی "بدهی" 9 هزار میلیاردی بیمه سلامت تا پایان سال
موهبتی در ادامه رقم بدهی های سازمان بیمه سلامت را تا پایان سال 9 هزار میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: بر اساس پیش بینی گزارش رسمی هیات مدیره سازمان تا پایان امسال رقم بدهی سازمان به 8 تا 9 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
وی رقم بودجه سال گذشته سازمان را 12 هزار میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: این درحالی است که هزینه سازمان در همان سال 14 هزار و 900 میلیارد تومان بود.
وی افزود: کسری بودجه سازمان در سال گذشته پنج هزار و 400 میلیارد تومان است که امسال قطعا 20 درصد به آن اضافه خواهد شد.
وی افزود: این میزان کسری برای هر شرکتی یعنی ورشکستگی، اما از آنجا که ما یک شرکت دولتی حمایتی هستیم همچنان به فعالیت خود ادامه میدهیم وگرنه عملا ورشکسته بودیم.
خدمات بیمه سلامت سقف میگیرد/ حذف بیمه شدگان پولدار فعلا ممکن نیست
وی با اشاره به لزوم ضرورت مدیریت هزینه ها گفت: برنامه هایی جهت مدیریت هزینه ها در دستور کار داریم، از جمله قرار دادن سقف برای خدمات و ایجاد منابع پایدار.
موهبتی افزود: یکی از اقداماتی که باید صورت بگیرد حذف افراد متمکن از لیست بیمه سلامت رایگان است.
وی با اشاره به طرح ارزیابی وسع بیمه شدگان در قانون برنامه ششم توسعه، گفت: انجام این کار ساز و کار خاصی می طلبد که بررسی حساب های بانکی و صورت های مالیاتی افراد از جمله آن است که این اطلاعات در کشور محرمانه است و عملا دسترسی به آن نداریم، بنابراین عملا این کار فعلا شدنی است.
بیمه "رایگان" هیچ فرد نیازمندی قطع نمی شود
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در خصوص احتمال قطع بیمه سلامت رایگان در صورت کاهش بودجه، گفت: دولت ها در قبال افراد بی بضاعت مسئولیت دارند و اطمینان دارم هیچ گاه بیمه هیچ فرد نیازمندی قطع نخواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: البته برای افراد متمکن کم کم این اتفاق خواهد افتاد و بیمه سلامت رایگان آنها قطع میشود.
"کیفیت خدمات" خط قرمز سازمان است/6.5 میلیونی ایرانی "بیمه" نیستند
وی در خصوص تاثیر کاهش بودجه در میزان و نوع خدمات و کیفیت آنها گفت: کیفیت خدمات خط قرمز ماست و به هیچ عنوان کاهش بودجه تاثیری در میزان یا کیفیت خدمات سازمان نخواهد داشت.
وی افزود: مدیریت ما زمانی مدیریت خوب است که بتوانیم در کنار خدمات مطلوب، مدیریت هزینه را هم داشته باشیم.
موهبتی تصریح کرد: پس باید سراغ اقدام دیگر از جمله سقف دار کردن خدمات بیمه و تامین منابع پایدار برویم.
وی در پایان با اشاره به آمار مرکز آمار ایران مبنی بر وجود حدود هشت میلیون نفر بیمه نشده در کشور گفت: به اعتقاد ما حدود شش تا 6.5 میلیون نفر در کشور هستند که فاقد هرگونه بیمه میباشند.