عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

روز جهانی هپاتیت، فرصتی برای آگاهی

وبدا؛سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به فرا رسیدن ششم مردادماه، روز جهانی هپاتیت، از این روز بعنوان فرصتی برای اگاهی و اطلاع رسانی عمومی یاد کرد.
به گزارش وبدا به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ سید راشد جزایری افزود: ۲۸ جولای هر سال برابر با ششم مرداد ماه بعنوان روز جهانی هپاتیت نامگذاری شده است.
وی تصریح کرد: روز جهانی هپاتیت فرصتی برای هماهنگ کردن تلاشهای داخل کشوری و بین المللی برای پیشگیری، کنترل و درمان هپاتیت بشمار می رود.
وی همچنین از این روز بعنوان فرصتی برای، جلب حمایت همه جانبه از ارگانهای دولتی مسئول و بخش خصوصی و خیرین نام برد و افزود: از این فرصت می توان بای افزایش اطلاع رسانی عمومی بهره جست، چرا که افزایش اطلاعات مردم باعث افزایش حساسیت آنها به موضع و افزایش تعداد مراجعات برای تست و تشخیص می شود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: بیماری هپاتیت به معنی التهاب کبد است که به دلایل مختلفی از قبیل ( ویروس ، الکل ، داروها ، سموم ، بیماری خود ایمن ، مواد غذایی نامناسب مانند مواد پرچرب ، بیماریهای متابولیک مانند دیابت ) برای آن وجود دارد.
به گفته وی، برخی از هپاتیت ها واگیر یعنی مسری و برخی غیر واگیر یا غیر مسری هستند لذا عدم درمان به موقع هپاتیت، می تواند موجب ظهور مراحل پیشرونده بیماری یعنی سیروز و سرطان کبد شود.
جزایری با بیان اینکه، برنامه جهانی کنترل و حذف هپاتیت تا سال ۲۰۳۰ پیش بینی شده است ادامه داد: این برنامه بر سه محور انجام واکسیناسیون، تشویق مردم و تمهید امکانات برای انجام آزمایش، دسترسی بیماران به درمان مناسب استوار است وتصمیم بر این است که تا سال ۲۰۳۰،‌۸۰ درصد از افراد مبتلا تحت درمان قرار گیرند و ۹۰ درصد از نوزادان واکسن هپاتیت b را دریافت نمایند.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری افزود: همچنین در راستای این برنامه،‌ سالانه ۳۰۰ سرنگ به ازای هرفرد معتاد در اختیار معتادان تزریقی قرار خواهد گرفت و همه کشورها خونهای اهدائی را از نظر هپاتیت آزمایش می نمایند و ۹۰ درصد تزریقات مواد در سطح جهان به صورت سالم صورت می گیرد.
وی کاهش ۶۵ درصدی مرگ و میر به علت هپاتیت را از دیگر اهداف این برنامه برشمرد.
جزایری، اهم فعالیت های انجام شده توسط واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها معاونت بهداشتی در سال قبل و جاری را شامل: راه اندازی مرکز مشاوره هپاتیت، غربالگری جمعیت با رفتار پرخطر در زمینه شناسائی موراد هپاتیت c در راستای برنامه حذف هپاتیت c در استان ، حضور متخصصین عفونی در مرکز مشاوره هپاتیت( ۲ روز در هفته) ، برگزاری جلسات آموزشی ، برگزاری کمیته دانشگاهی هپاتیت ، حضور متخصصین در برنامه رادیوئی عنوان کرد.