اهدای عضو 13 نفر در کرمانشاه منجر به بازگشت زندگی بیش از 70 نفر شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، اهدای عضو را جزء اقدام های انسان دوستانه دانست و گفت: از اول امسال تاکنون 13 مورد اهدای عضو در استان انجام شده که با این کار خداپسندانه خانواده ها، بیش از 70 نفر منتفع شدند و سلامتی خود را به دست آوردند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محمودرضا مرادی روز یکشنبه در همایش تقدیر از خیران، موسسات خیریه، خانواده اهدا کنندگان عضو و گروه های داوطلب و جهادی حوزه سلامت در مجتمع فرهنگی بعثت کرمانشاه به افزایش آمار اهدا کنندگان عضو در استان در سال جاری به نسبت سال های قبل از آن اشاره کرد و افزود: سال 94، 6 مورد و سال 95 هم سه مورد اهدای عضو در استان داشتیم که امسال به 13 مورد تاکنون افزایش یافته است.
او تغییر نگرش جامعه نسبت به اهدای عضو را یکی از دلایل افزایش آمار اهدا کنندگان عضو در استان دانست و گفت: خانواده هایی که اعضای بدن عزیزان خود را اهدا کرده اند در فرهنگ سازی این امر خداپسندانه نقش موثری داشته اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه داشتن مسئولیت اجتماعی را منجر به پیشرفت و توسعه کشور دانست و افزود: بسیاری از مردم در جامعه ما این مسئولیت را دارند و در زمان نیاز بدون هرگونه چشمداشتی به کمک همنوعان خود می شتابند که این فرهنگ را باید بیشتر تقویت کنیم.
دکتر مرادی به وقوع زلزله اخیر در کرمانشاه اشاره کرد و افزود: کمک رسانی های ملت ایران به حادثه دیدگان زلزله نمونه بارز داشتن مسئولیت اجتماعی است که مردم ما به خوبی آن را ایفا کردند.
او بر ترویج فرهنگ کارهای خیرخواهانه و اقدامات خداپسندانه در جامعه تاکید کرد و گفت: اگر این فرهنگ در جامعه ترویج شود بسیاری از مشکلات کاهش می یابد و زمینه توسعه و پیشرفت فراهم می گردد.
وی به تعریف شاخص نیکوکاری از لحاظ علمی در دنیا فارغ از دین و مذهب اشاره کرد و افزود: کمک به دیگران، کمک به انجمن های خیریه و کار داوطلبانه جزء این شاخص هستند که در کشور ما خوشبختانه به دلیل تاکیدات دینی و مذهبی و فرهنگ بالای مردم اقدام های انسان دوستانه خوبی انجام می شود اما باید آن را بیشتر کنیم.
وی تصریح کرد که ایران در کمک های خیریه و کارهای داوطلبانه و جهادی در سطح دنیا رتبه اول را دارد و باید تلاش کنیم این فرهنگ خوب بیشتر و بهتر ترویج پیدا کند.
وی شروع اقدام های خیریه در ایران را با مدرسه سازی توسط خیران دانست و گفت: امروز خیران به سمت حوزه سلامت آمده اند و اقدام های ماندگاری در این حوزه انجام داده اند.
وی با اشاره به اینکه زلزله اخیر زیرساخت های حوزه سلامت استان را تخریب کرده است، افزود: خیران ساخت 47 باب خانه بهداشت، 10 مرکز جامع خدمات سلامت، پایگاه های فوریت های پزشکی، 50 تخت بیمارستانی در سرپل ذهاب و 96 تخت خوابی در اسلام آباد غرب، 147 دستگاه کانکس و مقادیر زیادی امکانلات و تجهیزات پزشکی را تقبل کرده اند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در این همایش به استناد آیات و احادیث، نیکوکاری و کار خیر را در دین مبین اسلام دارای جایگاه والایی دانست و گفت: خداوند متعال بارها در قرآن کریم به امور خیریه و نیکوکاری اشاره کرده اند و این نشان از اهمیت این مقوله در دین اسلام دارد.
حجت الاسلام علی افشار در ادامه افزود: خداوند متعال فرصت زندگی را برای تعالی و کمال به انسان ها اهدا کرده است که برخی افراد با اهدای اعضای بدن خود به نیازمندان زودتر به تعالی و کمال می رسند.
رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه و یکی از خیران مدعو به این همایش نیز از ملت ایران بابت کمک به زلزله زدگان استان قدردانی کرد و گفت: در این حادثه مردم ثابت کردند که همچنان مسئولیت اجتماعی خود را به خوبی می دانند.
جهانبخش شکری با بیان اینکه مردم کرمانشاه از گذشته جزء خیران در سطح کشور بوده اند، افزود: مردم در زمان بروز حوادثی مانند زلزله اوج انسان دوستی خود را به نمایش می گذارند.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در این همایش گفت: اهدای عضو جزء یکی از ایثارها و فداکاری های بزرگ است.
دکتر رضا منصوری افزود: خانواده هایی که اعضای بدن عزیزان خود را اهدا می کنند، بذر امید را در دل نیازمندان می کارند و این ایثار بزرگ ماندگار و جاودانه است.
در پایان این همایش از ۱۱۲خیر و موسسات خیریه، خانواده اهدا کنندگان عضو و گروه های داوطلب و جهادی حوزه سلامت با اهدای نشان ایثار، فداکاری و نشان جهادی و همچنین لوح تقدیر تجلیل شد.