برای دسترسی به نان مطلوب باید سه گروه شاخص حسی ، تغذیهای و بهداشتی مد نظر قرار گیرد
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: برای دسترسی به یک نان مطلوب باید سه گروه شاخص در نان مدنظر قرار گیرد.
دکتر شهریار مستوفی که صبح امروز در جلسه آموزشی اصول تکنیک های تولید نان مطلوب و در جمع کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه سخن می گفت ، افزود: برای دسترسی به نان مطلوب باید سه گروه شاخص در آن مدنظر قرار گیرد که شاخص های حسی مانند رنگ ، بو و مزه، شاخصهای تغذیهای مانند پروتئین ، املاح و ویتامینهای گروه B و شاخص های بهداشتی مانند عدم استفاده از هرگونه افزودنی های غیرمجاز مانند جوش شیرین و بلانکیت از آن جمله است.
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف نان در کشور ما به ازای هر نفر سالانه بین 160 تا یک 180کیلوگرم است افزود: هر ایرانی حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد انرژی روزانه خود را از طریق نان تامین میکند که این رقم اهمیت این ماده غذایی را به خوبی روشن میکند.
دکتر مستوفی خاطرنشان ساخت: متاسفانه در برخی از نانواها شاهد استفاده از جوش شیرین هستیم و بر کسی پوشیده نیست که جوش شیرین با ایجاد مشکلات شدید گوارشی موجب میشود که فرایند تخمیر در نان به درستی انجام نشده و نان به سرعت فاسد شود.
وی همچنین میزان بالای نمک را یکی دیگر از مشکلات نان دانست و گفت: میزان استاندارد نمک در نان یک درصد به ازای ماده خشک مورد استفاده است که متاسفانه این میزان رعایت نمیشود و همین امر باعث بروز بیماری های قلبی و عروقی و فشار خون در بین مردم شده است.
دکتر مستوفی در پایان توصیه کرد: مردم در هنگام خرید نان به هیچ عنوان از نایلون برای نگهداری نان استفاده نکنند و نان خریداری شده را در کیسههای پارچهای نگهداری کنند و همچنین نان را نباید بیشتر از ۳ تا ۵ روز در یخچال بگذارند و در فریزر نیز بیشتر از سه هفته نگهداری نشود و نیز از مصرف نانهای سوخته به شدت خودداری کنند.