عمومی | دانشگاه تهران

دیدار اعضای کانون صنفی استادان دانشگاهی با رئیس دانشگاه تهران

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، اعضای کانون صنفی استادان دانشگاهی- واحد دانشگاه تهران، ضمن دیدار با رئیس دانشگاه تهران، پیرامون مسائل مختلف گفت‌وگو و تبادل نظر کردند. این کانون با رویکرد نقش مشورتی و حمایتی برای مدیریت دانشگاه ایجاد شده است تا بتواند در جهت پیشبرد اهداف راهبردی دانشگاه نقش موثری ایفا کند و فرهنگ تفاهم و همدلی را در سطح دانشگاه اشاعه دهد.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، در این دیدار فعالیت‌های صنفی اعضای هیات‌علمی، دانشجویان و کارکنان را ارزشمند برشمرد و گفت: «ما باید از این ظرفیت دانشگاه به‌ویژه در حوزه هیات علمی به صورت سازمان یافته‌تری استفاده کنیم. حتی ملاحظه می‌شود، دانشجویانی که در تشکل‌ها و کارهای گروهی فعالیت دارند، دارای قابلیت‌های بیشتری هستند».
وی، با طرح این سوال که چگونه می‌توان از همه ظرفیت دانشگاه استفاده کرد، افزود: «این مساله‌ای است که همه باید به آن توجه کنیم تا بتوانیم در این زمینه راهکار و پاسخ مناسب ارائه دهیم. ما نتوانسته‌ایم از همه ظرفیت دانشگاه به نحو مطلوب استفاده کنیم. فارغ‌التحصیلان دانشگاه به‌عنوان یک ثروت عظیم در سطح ملی و بین‌المللی افتخارآفرینی می‌کنند و در سطوح مختلف کشور بسیاری از مسائل و مشکلات توسط این فارغ‌التحصیلان حل می‌شود».
به گفته رئیس دانشگاه تهران، مهمترین سرمایه یک دانشگاه اعضای هیات علمی آن محسوب می‌‌شوند که بر کیفیت و آموزه‌های دانش‌آموختگان تاثیر بسیاری دارند که بخشی از این ظرفیت می‌تواند در ارتباط با مدیریت دانشگاه و بخش دیگر در ارتباط با جامعه تعریف شود.
دکتر نیلی احمدآبادی، با تاکید بر مشارکت دانشگاهیان در حل مشکلات کشور خاطر نشان کرد: «در رویداد سیل اخیر و تشکیل هیات ویژه از سوی رئیس جمهور و هم‌چنین ایجاد خوشه‌های فکری به خوبی مشارکت صاحبنظران حوزه‌های مختلف در کنار یکدیگر مشاهده می‌‌شود که این یک اتفاق بسیار بزرگی است. دانشگاه همواره باید چنین جایگاهی در جامعه داشته باشد و بتواند به نحو مطلوب از ظرفیت‌های خود استفاده کند و پاسخ و راهکار مناسب ارائه دهد. کانون‌ها نیز باید بتوانند از ظرفیت اعضای هیات‌علمی در زمینه‌های مختلف استفاده کنند و به موضوعات و مشکلات کشور به صورت علمی بپردازند».
وی، با تصریح اینکه هیچ نهادی همانند دانشگاه اجتماعی نیست، گفت: «اگر سیستم دانشگاه به صورت صحیح طراحی شود و امور در مسیر درست خود قرار بگیرند، نیاز به صرف انرژی زیادی نیست. کانون‌ها باید با مشارکت اعضای هیات علمی کمک کنند تا این سیستم‌ها باز طراحی و مسائل و مشکلات دانشگاه حل شوند و البته در کنار آن استقلال خود را نیز حفظ کنند».
در این جلسه هم‌چنین دکتر کارن ابری‌نیا، دبیر کانون صنفی استادان دانشگاهی، با بیان اینکه این کانون با مجوز وزارت کشور در سال ۱۳۹۴ تاسیس شده است، گفت: «کانون صنفی استادان دانشگاهی – واحد دانشگاه تهران، بیش از ۲۶۰ عضو دارد که در مجمع اخیر هم این اعضا شرکت داشته‌اند».
وی افزود: «هدف این کانون ایجاد تشکیلات منسجم در حوزه آموزش عالی و هم‌چنین حوزه‌های مرتبط با آن است. وظیفه این کانون پیگیری مسائل صنفی اعضای هیات علمی است، اما دید ما در کانون صرفاً مسائل صنفی مادی نیست».
دکتر ابری‌نیا، با بیان اینکه اعضای هیات علمی می‌توانند در جامعه به‌عنوان مرجع قرار گیرند، خاطرنشان کرد: «فعالیت‌های بسیاری در زمینه‌های علمی و تحقیقاتی می‌تواند توسط اعضای هیات علمی صورت بگیرد که محل تصمیم‌گیری در جامعه باشند. نگاه کانون بر این است تا یک نقش حمایتی ایفا کند تا به صورت یک بازو در کنار دانشگاه بتواند رویکرد مثبتی را ارائه دهد».
در ادامه این جلسه اعضای دیگر کانون صنفی استادان دانشگاهی- واحد دانشگاه تهران، نیز با تاکید بر نقش حمایتی این کانون در حل مسائل و مشکلات دانشگاه مباحث مختلفی را از جمله استقلال دانشگاه‌ها، حقوق و دستمزد اعضای هیات علمی شاغل و بازنشسته، شرایط جذب اعضای هیات علمی و ایجاد کارگروه‌های مختلف بر اساس نیاز دانشگاه را مطرح کردند که می‌تواند توسط کانون پیگیری شود.