سنقر و کلیایی به عنوان دومین شهر ایمن کشور به شبکه ملی جامعه ایمن پیوست
در پنجمین همایش استانی جامعه ایمن و پیشگیری از حوادث که صبح امروز با حضور مسئولان ملی و استانی برگزار شد شهرستان سنقر و کلیایی بعد از شهرستان زرند به عنوان دومین شهرستان ایمن کشور به شبکه ملی جامعه ایمن پیوست.
رئیس دانشگاه ضمن تبریک الحاق شهرستان سنقر و کلیایی به جامعه ایمن گفت: شهرستان سنقر و کلیایی خوشبختانه در بحث کادر و نیروی متخصص در شرایط مطلوبی قرار دارد و خدمات مناسبی به مردم منطقه ارائه میشود.
دکتر محمودرضا مرادی به نقش همکاری بین بخشی ، تعامل دو چندان و توجه به آموزش در ساخت یک شهر ایمن اشاره کرد و گفت: بدون حضور فعال تک تک اعضای یک جامعه دستیابی به چنین هدفی محال است.
وی به بحث آموزش به عنوان مهمترین اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه اشاره کرد و گفت: ما باید به مردم آموزش دهیم تا اقداماتی انجام دهند که از تروما و حوادث جلوگیری شود و چون نقش مردم به همراه مسئولین و دانشگاه در ارتقاء سلامت بسیار مهم است ، آموزش جزء لاینفک این امر است.
رئیس دانشگاه تقویت اورژانس های پیش بیمارستانی و اورژانس های بیمارستانی را برای کاهش حوادث و آسیب بسیار مؤثر دانست تا اگر احیانا کسی دچار آسیب شد این آسیب حداقل مرگ و میر و آسیب را داشته باشد.
دکتر مرادی بیماری های قلبی و عروقی ، بیماری های مغزی ، سکته ها و حوادث و تروما ها را به عنوان سه عامل مهم در شاخص های مرگ و میر در کشور اعلام کرد.
وی بهترین مسیر نیل به جامعه سالم را توجه به مقوله پیشگیری دانست و گفت: ؛ با کنترل فشار و چربی خون ، ورزش و اهمیت به تغذیه سالم ، پیشگیری از چاقی و تغییر فرهنگ غذایی و سبک زندگی ، دوری از فست فود ها ، کاهش مصرف نمک و شکر می توان از بروز بسیاری بیماری ها به راحتی می توان جلوگیری کرد
رئیس دانشگاه به نزاع های خیابانی ، تصادفات جاده ای و بلایای طبیعی به عنوان موارد مطرح شده در بحث حوادث و تروما اشاره کرد و گفت: متاسفانه آمار بالای این موارد و قرار داشتن کشور ما در میان ۶ کشور حادثه خیز دنیا عزمی همگانی برای پیشگیری از این موارد را میطلبد .
وی به استفاده از تلفن همراه حین رانندگی ، عدم توجه فردی به قوانین راهنمایی و رانندگی به عنوان عوامل بروز حوادث در رانندگی اشاره کرد و گفت: یک تصادف رانندگی که منجر به فوت سرپرست خانواده میشود فارغ از بحران های عظیم روحی ، روانی و افسردگی که به بار می آورد ؛ می تواند به مشکلات اقتصادی منتهی شود که بنیاد خانواده را تحت تاثیر قرار داده و در ادامه جامعه را متاثر کند.
رئیس دانشگاه زلزله اخیر استان کرمانشاه را تلنگری برای یادآوری آسیب پذیری ما در مقابل زلزله دانست و گفت: در بحث عمرانی باید دو چندان توجه خود را به ایمن سازی سازه معطوف سازیم تا شاهد بیمارستان هایی چون بیمارستان تخریبی اسلام آباد غرب نباشیم
دکتر محمودرضا مرادی با بیان اینکه بخش بهداشت و درمان بسیار گسترده است و بار سنگینی را به دوش میکشد و تلاش وزارت بهداشت توزیع عادلانه خدمات در گوشه گوشه کشور است اظهار داشت: در بحث سلامت و ارتقا شاخص های بهداشت و دستیابی به جامعه ای سالم و ایمن ،نیازمند عزم همگانی ، همگرایی و مشارکت مردم و حمایت تمامی مسئولین و نهاد ها هستیم
وی اظهار داشت: براساس سازمان جهانی بهداشت اگر ارگان های متولی سلامت مردم با بهترین شرایط و حداکثر ظرفیت موجود فعالیت نمایند تنها توان ارتقا ۲۵ درصد سطح سلامت جامعه را دارند و ۷۵ درصد باقی مانده وابسته به عوامل دیگر است .