عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

ضرورت گام برداشتن در جهت توسعه فضاهای ورزشی/ حضور گسترده دانشجویان در عرصه ورزش جهانی

ضرورت گام برداشتن در جهت توسعه فضاهای ورزشی/ حضور گسترده دانشجویان در عرصه ورزش جهانی

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پایگاه خبری دانشگاه بوعلی سینا (بسنا)، دکتر صدیقی در مراسم افتتاحیه چهارمین المپیاد ورزش همگانی دانشجویان پسر دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور که در سالن امام علی (ع) همدان برگزار شد، گفت: برنامه‌های ورزشی دانشگاه‌ها در سه بخش همگانی، قهرمانی و بین المللی در چارچوب منظم به اجرا در آمده‌اند.
وی تشریح کرد: در سال آینده المپیاد در دانشگاه گیلان برگزار خواهد شد که تعداد بیشتری از دانشجویان را پوشش می‌دهد.
وی تصریح کرد: ۱۰۰ هزار متر مربع تا پایان امسال به فضاهای ورزشی دانشگاه‌ها اضافه خواهد شد و تعداد زمین چمن‌ها و سالن‌ها به ۷۰ زمین خواهد رسید.


هدف المپیاد ورزش همگانی شمول و کلیت همه دانشجویان است
دکتر یعقوب محمدی‌فر رئیس دانشگاه بوعلی سینا نیز در این مراسم اظهار داشت: بسیار خرسندیم که این اتفاق مهم در دانشگاه رقم می‌خورد و تعداد ۱۴۱۵ ورزشکار از ۱۳۹ دانشگاه در این رویداد مهم فرهنگی-ورزشی حضور دارند.
وی تصریح کرد: المپیاد یک رویداد مهم دانشجویی است؛ در روزهای پیش چهارمین المپیاد ورزش‌های همگانی بخش دختران در دانشگاه الزهرا (س) رقم خورد و این برنامه افتتاحیه این رویداد در بخش پسران است.
دکتر محمدی‌فر تبیین کرد: به واسطه این المپیاد مباحث و رشته‌هایی در زمینه رشته‌های حرفه‌ای و غیر حرفه‌ای مطرح شد؛ هدف المپیاد این است که در ورزش دانشگاهی شمول و کلیت همه دانشجویان در مسائل ورزشی داشته باشیم.
وی تشریح کرد: این المپیاد علاوه بر پیام‌های نوع دوستی، دارای یک پیام محیط زیستی هم هست همچنان که قوچ ارمنی سمبل آن است؛ تمام این‌ها نشان می‌دهد دانشگاه در ورای کارکرد‌ها و مسئولیت‌های آموزشی، پژوهشی و علمی در بحث مسئولیت اجتماعی هم نیز وارد شده است که ما از این بابت بسیار خوشحالیم.
دکتر محمدی‌فر در پایان گفت: آرزوی توفیق برای تک‌تک عزیزان دارم و از تمامی حامیانی که کمک کردند برنامه در بستر تاریخ و تمدن ایران زمین و در دانشگاه بوعلی سینا برگزار شود، سپاسگزارم.

دانشگاه‌ها در فضاهای ورزشی رتبه‌بندی می‌شوند

دکتر مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان همچنین در نشست خبری مشترک با رئیس دانشگاه بوعلی سینا، گفت: بخشی از فعالیت های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه ورزشی برگزاری ورزش‌های همگانی، قهرمانی و بین المللی است.
وی تصریح کرد: ورزش در مجموعه دانشگاه ها هم به عنوان هدف و هم به عنوان ابزار است؛ هدف، داشتن دانشجویان سالم و با نشاط است چرا که فارغ التحصیلان در دانشگاه ها بدنه تولید و اجرایی را تشکیل می دهند.
دکتر صدیقی ادامه داد: ابزار این است که همه دانشجویان با بحث ورزش برای سلامتی، پژوهش و کار بهتر برخورد می کنند؛ پایه تمام این حضورها ورزش همگانی است.
معاون وزیر علوم تبیین کرد: توجه به ورزش همگانی در سال‌های اخیر در عرصه ملی دانشگاه‌ها انجام شده که یکی از شکل های آن المپیاد ورزش‌های همگانی است.
دکتر صدیقی عنوان کرد: خروجی جشنواره‌های همگانی هر دو سال یکبار در قالب المپیاد ورزش همگانی خودنمایی می کند. قالب المپیاد ورزش همگانی خودنمایی می کند.
وی گفت: در این المپیاد بحث حرفه ای مطرح نیست بلکه حضور و فعالیت ورزشی مطرح است؛ هر دانشجویی که قصد دارد ورزش را به عنوان بخشی از کار و زندگی خود در نظر بگیرد می تواند در این ورزش‌ها شرکت کند.
رییس سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: نشاط هم بخشی از ورزش‌های همگانی است که در قالب جشنواره خود را نشان می‌دهد.
وی عنواک کرد: ورزش همگانی تنها به ۹ رشته اطلاق ندارد و رشته‌های دیگری نیز هستند؛ بعضی رشته ها مثل والیبال جزو رشته های مطرح هستند و بعضی رشته‌ها مثل هند پلو ظرفیت ابتکاری دارند.
دکتر صدیقی گفت: ورزش قهرمانی در قالب دانشگاه دنبال می شود. همچنین ورزش های همگانی می‌توانند بستری برای ورود دانشجویان به حوزه ملی شوند.
وی بیان داشت: امسال دانشجویان ایرانی در کشور ایتالیا در یونیورسیاد بین المللی هم شرکت داشتند که با کسب ۱۷ مدال مقام نهم را کسب کردند و با تعداد محدود و عملکرد بالا توانسته اند بارها پرچم ایران را به احتزار درآورند؛ گفتنی است برخی توانستند امتیاز حضور در المپیک آینده را نیز کسب کنند.
رییس سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: ما در حوزه ورزش همگانی باید جمعیت دانشجویان فعال را بیشتر کنیم؛ طبق آمار ۳۳ درصد از دانشجویان به صورت منظم در ورزش های همگانی شرکت داشته اند که با تلاش در بهبود زیر ساخت ها می توانیم این درصد را افزایش دهیم.
وی افزود: به همین منظور آماده پیاده سازی پروژه های زودبازده هستیم که دانشجویان بهانه ای برای عدم حضور نداشته باشند؛ ما به سرانه حدود دو متر مربع برای دانشجویان رسیدیم که امیدواریم تا پایان برنامه ششم افزایش پیدا کند.
دکتر صدیقی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۳۱ زمین چمن مصنوعی را فراهم کردیم که تعدادی افتتاح شد و مابقی نیز در هفته دولت در شهریور ماه افتتاح خواهد شد.
وی ادامه داد: امسال هم نزدیک ۴۰ پروژه دیگر را مد نظر داریم که حدود ۱۸ زمین چمن و حدود ۲۰ زمین‌های رو باز کفپوش‌دار هستند.
دکتر صدیقی گفت: به این نتیجه رسیدیم که باید ابزار و تجهیزات ورزشی نزدیک فضای دانشجویان مانند خوابگاه باشد تا دانشجویان بتوانند از آنها استفاده کنند.
وی افزود: با توجه به حضور ۱۴۱۵ دانشجو از ۱۳۹ دانشگاه در این المپیاد، حضور داوطلبانه دانشجویان، هزینه‌های کمتری را برای ارگان‌های مربوطه متحمل شده است؛ بار المپیاد بر روی دانشجویان داوطلب است.
رییس سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: دانشگاه با فراخوانی دانشجویان نهضت داوطلبی را فراهم کرد که شور و نشاط خوبی را در دانشگاه فراهم می کند.
وی گفت: حدود ۲۷ درصد از دانشجویان فعالیت ورزشی کمی دارند که یکی از آفات فعالیت در فضای مجازی است که که امیدواریم با کارهای تشویقی و تامین تجهیزات فضای ورزشی تعدادشان کمتر شود؛ باید تلاش کنیم تعداد دانشجویانی که ورزش را به عنوان یک بخش جدی از زندگی شان دارند بیشتر کنیم.
دکتر صدیقی تصریح کرد: بر اساس رتبه‌بندی اخیر سراها سعی بر این داشتیم که این رتبه‌بندی را برای فضای ورزشی دانشگاه هم انجام دهیم؛ فضای ورزشی کنونی قدیمی است که در صورت استفاده مداوم فرسوده‌تر خواهد شد.
وی متذکر شد: در بررسی خوابگاه‌ها متوجه شدیم که کدام خوابگاه ها نیاز به فضاهای ورزشی دارند؛ ما بر اساس آن رتبه‌های متوسط و ضعیف را شناسایی کردیم و با مشارکت دانشگاه‌ها رتبه‌های ۵ حذف شد، رتبه‌های ۴ در تابستان کم خواهد شد و بعد از آن به رتبه ۳ خواهیم رسید. هدف ما این بود که کمک.های ورزشی را بر اساس رتبه‌بندی‌ها هدفمند کنیم.
دکتر صدیقی خبر داد: سال آینده المپیاد در دانشگاه گیلان برگزار خواهد شد که تعداد بیشتری از دانشجویان را پوشش می دهد.
وی تشریح کرد: طرح پایش سلامت دانشجویان در مراکز تندرستی با هدف رفع نقایص جسمی با ورزش شکل گرفته تا با انجام تست های مشاوره‌ای دانشجویان در جریان نوع ورزش مناسب خود قرار گیرند.
همچنین در حاشیه برگزاری چهارمین المپیاد ورزش همگانی دانشجویان پسر دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور با حضور دکتر مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان، نماد قوچ ارمنی، بومی منطقه همدان، در قالب سفال رونمایی شد.
گفتنی است چهارمین المپیاد ورزش همگانی دانشجویان پسر، حامی این نوع قوچ بومی ایران و منطقه همدان است، که این حرکت در راستای حمایت از محیط زیست و حیوانات صورت گرفته است.
ل.م ۵۴/ ع.ع ۵۷