عمومی | پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری

اختصاص نشان جغرافیایی بین‌المللی برای دستبافته ورنی مغان

.


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، منیر خلقیکه در اردبیل سخن می گفت افزود :حمایت از نشانه های جغرافیایی می تواند زمینه ای باشد برای احیای هنرهای سنتی یک منطقه و به تبع آن پاسداری از میراث ناملموس تا ضمن حمایت از محصول ،زمینه ای برای پاسداری از فن و مهارت یعنی فرایند تولید محصول نیز صورت پذیرد.
او با بیان اینکه ۶۰نشانه جغرافیایی در حوزه صنایع دستی کشور ثبت ملی و ۸نشانه جغرافیایی ثبت بین المللی شده اند تصریح کرد : در این میان ورنی مغان از صنایع دستی استان اردبیل نیز قرار دارد .
خلقی خاطرنشان کرد :این بدان معناست که این ۸نشانه جغرافیایی از حمایت های بین المللی در مقابل تقلب و رقابت منصفانه برخوردار شده اند .
خلقی تصریح کرد : برگزاری سومین نشست تخصصی و کارگاه آموزشی با آشنایی با مبانی و اصول ثبت نشانه هنای جغرافیایی و علائم تجاری در استان اردبیل ، فرصتی را فراهم آورد تا با محوریت موضوعات مرتبط با حوزه های فعالیت سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ، علاوه برآنکه گامی در جهت ترویج موضوع مالکیت فکری در سطح ملی بر داریم عرصه جدیدی را که در پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس ، احیای هنر های سنتی ، ترویج صنایع دستی و به تبع آن توسعه گردشگری می انجامد را عرضه و معرفی کنیم .
میراث فرهنگی ابزاری برای تحصیل ثروت در جامعه
معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری نیز در این نشست گفت: سال گذشته بیش از ۱۵ هزار اختراع در کشور و بیش از ۲ و نیم میلیون اختراع در سطح جهان به ثبت رسیده است.
محمود حکمت نیا تاکید کرد : میراث فرهنگی باید ابزاری برای تحصیل ثروت در جامعه باشد.
معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری افزود: در کشور ایده‌ها و خلق ثروت بسیاری داریم، اما تاکنون بسیاری از آن‌ها ثبت اختراع نشده اند و مالکیت فکری آن‌ها مشخص نیست.
معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری گفت: اردبیل ظرفیت‌های ویژه‌ای در این حوزه دارد و لازم است مسئولان استانی برای حمایت از اقتصاد استان نسبت به رسمیت بخشیدن به این موارد اقدامات لازم را انجام دهند.
حکمت نیا گفت: بهترین روش برای پیاده سازی ایده‌های اقتصادی به ویژه اقتصاد مقاومتی در کشور حمایت از تجاری سازی این ایده هاست که قدم اول برای آن ثبت مالکیت فکری برای آن‌ها است.
وی افزود: در این حوزه قوانینی در گذشته وجود داشت، اما این قوانین نیازمند اصلاحات اساسی بود که این کار در ماه‌های اخیر انجام شده است که اتفاق بسیار مبارکی برای کشور خواهد بود.
مالکیت فکری موجب تحول در اقتصاد کشور
در ادامه علیرضا قلی‌نژاد معاون فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری توجه به مالکیت فکری را موجب تحول در اقتصاد کشور عنوان کرد و خواستار شناسایی و معرفی ظرفیت‌های این حوزه شد.
وی وظیفه اصلی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری را اهتمام بر فعالیت‌های فناورانه، آینده‌پژوهی و ایجاد شرایط کسب و کار و کارآفرینی عنوان کرد و گفت: امروز شاهد فعالیت بیش از ۷۰ هزار استارت آپ در این حوزه در کشور هستیم.
معاون فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی همچنین افزود: در این خصوص تفاهم نامه‌ای با نهاد ریاست جمهوری منعقد شده است که طی این تفاهم نامه دستاوردهای علمی کشور در سه حوزه فعالیت‌های فناورانه، آینده‌پژوهی و کارآفرینی به جوانان و علاقه‌مندان این حوزه انتقال می‌یابد.
تلاش برای کسب نشان جغرافیایی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نیز در این نشست گفت: اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری  استان ضمن پشتیبانی و ارج نهادن به اقدامات حقوقی هویت‌بخش، در صدد است تا نقشی هر چند اندک در نهادینه شدن مباحث حقوقی مالکیت فکری داشته باشد.
نادر فلاحی تصریح کرد : در همین راستا تلاش می‌شود که برای ظرفیت‌های گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی استان اردبیل به منظور معرفی بهتر و تجاری سازی آنها نشان جغرافیایی دریافت کنیم.
او از اختصاص نشان جغرافیایی بین‌المللی برای دستبافته ورنی مغان در سال جاری خبر داد و گفت: چندین قابلیت و اثر استان برای دریافت این نشان در حال مطالعه است.