رضایت وزارت بهداشت از نحوه اجرای طرح ساماندهی و ارتقای مراقبت تب مالت در استان قزوین
دکتر شیوا لقائی، مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، گفت: دکتر محمد زینلی و محبوبه قنبری، کارشناسان مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از نحوه اجرای طرح «سامت» (ساماندهی و ارتقای مراقبت تب مالت) در شهرستان تاکستان، به عنوان نمونه آزمایشی استان قزوین بازدید کردند. وی افزود که در نشست پس از بازدید، دکتر زینلی، گزارش بازدید را ارائه کرد و از نحوه اجرای طرح، ابراز رضایت کرد.
دکتر لقائی اظهار کرد که ایشان از زحمات کلیه همکاران استانی و شهرستانی، قدردانی کرد و نحوه ارتباط و تعاملات درون بخشی واحدهای مبارزه با بیماری ها و بهداشت محیط، آزمایشگاه و بین بخشی در شهرستان تاکستان را در رابطه با طرح سامت، بسیار خوب ارزیابی کرد و در نهایت، از زحمات دست اندرکاران شبکه بهداشت و درمان شهرستان تاکستان و شبکه دامپزشکی آن شهرستان، قدردانی کرد.
این برنامه، روز ۲۶ تیر ۱۳۹۸ اجرا شد و علاوه بر دکتر لقائی، صفدر کریمی، کارشناس زئونوز استان نیز حضور داشتند و از مرکز خدمات جامع سلامت روستایی یحیی آباد و خانه بهداشت این مرکز و همچنین از مرکز خدمات جامع سلامت شهری شهدا و پایگاه ضمیمه آن و یک آزمایشگاه خصوصی تاکستان، یک واحد صنفی ماست بندی این شهر و آزمایشگاه مرکز بهداشت شهرستان تاکستان بازدید شد.
سپس، بازدیدکنندگان در محل ستاد شبکه بهداشت و درمان شهرستان تاکستان حضور یافتند و نشستی با دکتر جلال رحمانی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان تاکستان؛ مهندس عسگر شریف زاده، رییس مرکز بهداشت شهرستان تاکستان؛ دکتر محمدرضا آذربایجانی، مدیر شبکه دامپزشکی شهرستان، کارشناسان مسوول واحدهای مبارزه با بیماری ها و بهداشت محیط و حرفه ای و آزمایشگاه این شهرستان داشتند.
گفتنی است، تب مالت، یکی از بیماری مشترک بین انسان و دام و بومی استان قزوین است. بروز این بیماری در طی سه سال اخیر در استان، روند کاهشی داشته است و در حال حاضر، روند ثابتی دارد. تب مالت از طریق مصرف فراورده های دامی آلوده، مثل: مصرف شیر خام، پنیر تازه و مواد لبنی غیر پاستوریزه و همچنین تماس با دام آلوده و ترشحات آن، به انسان منتقل می شود.