عمومی | دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

آماده باش مرکز سوختگی غرب کشور در چهارشنبه آخرسال/ 13 "مصدوم" تا این لحظه

رییس بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه از آماده‌باش کامل این بیمارستان به عنوان مرکز سوختگی غرب کشور در شب چهارشنبه سوری خبر داد.
دکتر بهنام‌رضا مخصوصی در گفت وگو با خبرنگار سرویس «اجتماعی» ایسنا منطقه کرمانشاه اظهار کرد: بیمارستان امام خمینی (ره) با بخش سوختگی مجهز به عنوان مرکز سوختگی غرب کشور شناخته شده و این بیمارستان بصورت ویژه در شب چهارشنبه سوری آماده باش است.

دکتر مخصوصی با اشاره به وجود 33 تخت از جمله دو تخت ICU و یک تخت ایزوله در بخش سوختگی این بیمارستان، گفت: بخش سوختگی بیمارستان با کادر مجرب در چهارشنبه آخر سال آماده باش خواهد بود.

وی افزود: همچنین اورژانس بیمارستان نیز در این شب آماده باش بوده و تجهیزات پزشکی و دارو نیز به میزان کافی انبار شده است.

دکتر مخصوصی گفت: سال گذشته 90 مصدوم به این بیمارستان مراجعه کردند که عمدتا از ناحیه دست و صورت و چشم دچار سوختگی شده بودند.

وی افزود: متاسفانه امسال نیز چهارشنبه سوری شروع نشده 13 مصدوم به بیمارستان مراجعه کردند که بر اثر استفاده از مواد محترقه از ناحیه چشم و دست و صورت دچار آسیب شده بودند.

دکتر مخصوصی در ادامه رنج سنی نوجوانان و جوانان را بیشترین گروه‌های در معرض خطر عنوان کرد و افزود: والدین باید نسبت به فرزندان مراقبت بیشتری داشته و آنها را از عواقب وحشتناک و بعضا جبران ناپذیر بازی با آتش و مواد محترقه آگاه سازند.

وی افزود: والدین باید مواد آتش‌زا از جمله نفت و بنزین را از دسترس کودکان دور نگه داشته و همیشه هنگام آتش‌بازی، آب و کپسول آتش نشانی جهت اطفاء حریق در دسترس داشته باشند.

وی با بیان اینکه برخی موارد سوختگی به هنگام پریدن از روی آتش رخ می‌دهد، گفت: افراد باید هنگام پریدن از روی آتش از لباس گشاد، بزرگ و از نوع آتش گیر آن استفاده نکنند.

دکتر مخصوصی خاطرنشان کرد: اطرافیان حلقه آتش به طور معمول در معرض خطر اصابت ترکش ترقه و مواد منفجره هستند، بنابراین تا حد امکان باید از آتش فاصله گرفته و بویژه کودکان را از آن دور نگه داشت.

وی تاکید کرد: افراد حتما قبل از ترک محل باید از خاموش شدن کامل آتش اطمینان حاصل کنند و در صورت بروز هرگونه حریق و حادثه، خونسردی خود را حفظ کرده و سریعا با ۱۲۵ آتش نشانی و ۱۱۵ فوریت‌های پزشکی تماس بگیرند.

مخصوصی نسبت به پرپایی آتش در معابر باریک و در نزدیکی پستهای برق یا ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز و پارکینگ‌های عمومی هشدار داد و افزود: همچنین آتش بازی در نزدیکی پمپ بنزین‌ها و وسایل نقلیه که حامل بنزین و مواد سوختنی هستند، در صورت کمترین نشت از وسیله نقلیه و یا حتی در شرایط عادی این وسایل را عملا به بمبی تبدیل می‌کند که ماشه انفجار آن کشیده شده باشد.

وی همچنین در خصوص انداختن قوطی های فلزی و وسایل شیشه‌ای درون آتش هشدار داد و افزود: این وسایل به علت دارا بودن خاصیت انفجاری ذرات آن پرتاب و وارد چشم می شود و موجب آسیب  می گردد.

دکتر مخصوصی افزود: مواد محترقه حتی به میزان اندک هم خطرناک و خطرآفرین هستند، بنابراین توصیه می‌شود افراد از حمل مواد محترقه و آتش گیر و انفجاری حتی به مقدار بسیار کم در جیب لباس و کیف خود جدا خوداری کنند.