کشف دو گونه نادر از مرجانهای سخت در منطقه سمبارون

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی، اینگونهها بنام Plesiastrea versipora و Pavona explanulata که برای نخستین بار از این منطقه رویت و گزارش گردید، در اعماق ۶ تا ۸ متری در روی بستر صخرهای مشاهده شده است.
یافتههای محققان حاکی از آن است که مجموعهای از مرجانهای متنوع سخت و نرم در منطقه سمبارون وجود دارد که ظاهراً در هیچ موقع تحت تاثیر پدیده سفیدشدگی قرار نداشته و میتواند بهصورت یک منطقه شاهد برای مقایسه تاثیرات پدیده سفیدشدگی و یا آلودگیهای مختلف انسانی و طبیعی با مرجانهای جزایر مشرفبه آن در نظر گرفته شود.
«سمبارون» نام منطقهای با تپههای صخرهای زیردریایی است که مابین آبهای جزایر کیش و هندورابی واقعشده است. فاصله سمبارون تا کیش ۱۰ و تا هندورابی ۷ کیلومتر است. عمق آب در بالای این تپه بین ۴ تا ۱۲ متر در نوسان است، اما عمق آبهای اطراف آن بالغبر ۴۰ متر نیز میشود.
ازنظر این پژوهشگران خوشبختانه به علت دور بودن این منطقه از جزایر کیش و هندورابی، مرجانهای آن بهطور نسبی نهتنها تحت تاثیرات سو انسانی قرار ندارند، بلکه دارای تنوع و فراوانی نسبتاً زیادی نیز هستند و از سلامت نسبی مطلوبی برخوردارند.
گفتنی است که مشاهدات میدانی این تحقیقات دریایی توسط دکتر حمید رضایی پژوهشگر حوزه علوم دریایی و دکتر کیوان کبیری عضو هیئتعلمی پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی ثبت و گزارششده است.
ل.س ۴۲/ ل.م ۵۴
جدیدترین اخبار

سومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
