مستند علمی آموزشی کژدم در دانشگاه علوم پزشکی کاشان تولید شد
بیش از سه دهه مطالعات و پژوهش های دکتر روح اله دهقانی قهنویه استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی کاشان در باره کژدم منجر به تولید مستندی چهار قسمتی درباره کژدم شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه، دکتر روح اله دهقانی با اشاره به مفید بودن کژدم در امور آموزشی، بهداشتی و درمانی گفت: هرچند این جانور در مقایسه با سایر بندپایان کم آزارتر است اما در میان عامه مردم موجودی بدسرشت و اهریمنی معرفی شده است و به واسطه زهرآگین بودن مورد بی مهری جوامع انسانی قرار گرفته است. که در این مستند علمی – آموزشی تلاش شده است با روایتی هنرمندانه دیدگاه مردم نسبت به کژدم ها تغییر یابد.
دکتر دهقانی همچنین با اشاره به ظرفیت رسانه برای نمایش شیوه زیست و تاثیر زیست محیطی کژدم ها گفت: از گذشته های دور تا کنون کژدم ها نقش مهمی در زندگی بشری داشته اند و در این مجموعه چهار قسمتی که در چند استان ایران فیلمبرداری شده است، نحوه زندگی و فراوانی کژدم ها در مناطق جنوب، جنوب غربی و نواحی گرمسیری که به طور متوسط حدود ۵۰ هزار مورد عقرب زدگی در آن رخ می دهد بررسی های علمی و پژوهشی و درمانی به عمل آمده است.
عضو هیات علمی دانشگاه گفت: در چند سال اخیر موضوع سم گیری از کژدم ها برای تهیه دارو به خصوص داروهای ضد سرطان به موضوع داغ رسانه ای بدل است و بخشی از این مجموعه مستند گویای این مطلب است که در پس این تبلیغات اغوا کننده چه فجایع زیست محیطی رخ می دهد که آثار آن ممکن است سلامت و امنیت غذائی ایرانیان را در معرض خطر قرار دهد.
یادآور می شود: کاشان یکی از شهر های فوکال پوینت جانوران زهری در کشور است که تحقیقات بر روی جانوران زهری در حوزه بهداشت محیط، پزشکی و درمان در آن انجام می شود. همچنین اولین کارگاه کشوری گزش جانوران زهری با پیشگیری و در مان آن در دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شده است.