قرارگیری تیم طراحی موتور توربین گاز هوایی دانشگاه صنعتی شریف در بین سه تیم برتر

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، تیم فراس " FARAS" از دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف با قرارگیری در بین سه تیم برتر از ۱۵ تیم شرکتکننده در مسابقات بینالمللی هوانوردی و فضانوردی آمریکا " AIAA" سال ۲۰۱۹ شاخه طراحی موتورهای هوایی، جهت تعیین نهایی مقام، دعوت به ارائه حضوری در کنفرانس بینالمللی پیشرانش و انرژی آمریکا شد.
این مسابقه بینالمللی درخصوص طراحی نسل آینده سیستم پیشران از نوع توربین گاز هوایی جهت بهکارگیری در یک پهپاد جستوجو و نجات با مداومت پروازی بالا بوده است. موتور هدف میبایستی نسبت به موتور پایه ازنظر بازده، مصرف سوخت، نسبت توان به وزن، ابعاد و هزینههای عملیاتی و ساخت ارتقا مینمود. درنتیجه، پهباد مورد نظر بهواسطه موتور جدید، با حفظ وزن پهباد در حین برخاست برابر با ده هزار و پانصد پوند و سقف پروازی پنجاههزار فوت، مداومت پروازی و برد پروازی خود را به ترتیب به بیش از ۲۵ ساعت و ۳۷۰۰ کیلومتر ارتقا میدهد.
همچنین تیم فراس ، پس از ۱۰ ماه تلاش و پژوهش و علیرغم مشکلات عدیده مانند عدم دسترسی به نرمافزارهای تحلیل و طراحی موتور به دلیل تحریمهای ایران از سوی آمریکا، موفق به تدوین کدهای طراحی مورد نیاز و ارسال پیشنهادیه فنی خود و نهایتاً قرارگیری در زمره سه تیم برتر و دعوت به ارائه حضوری در کنفرانس بینالمللی پیشرانش و انرژی آمریکا جهت رتبهبندی نهایی شد.
موتور توربین گاز طراحیشده توسط تیم فراس دانشگاه صنعتی شریف موفق به طراحی یک موتور جدید با ۶۷% افزایش نسبت توان به وزن، ۳۱% کاهش مصرف سوخت ویژه و ۳۵% کاهش وزن موتور نسبت به موتور موجود شد.
محمدرضا امینی مقام (مقطع دکترا) و ۹ نفر از دانشجویان ورودی ۹۴ مقطع کارشناسی به نامهای علیرضا ابراهیمی (سرگروه تیم)، امیر ناظمی، ابوالفضل ذوالفقارینسب، حجت اعتمادیانمفرد، وحید دانش، مهدی جمشیدیها، محمدمهدی اثنیعشری، امیررضا صافیزاده و سعیده کاظمبیگی که همگی از دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی شریف میباشند اعضای تیم فراس را تشکیل میدادند که به سرپرستی دکتر کاوه قربانیان در این دوره از مسابقات شرکت کردهاند.
ل. س ۴۲/ ل. م ۵۴
جدیدترین اخبار

سومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
