قرار گرفتن در محیط های پر سروصدا موجب کم شنوایی می شود
دکتر محمدرضا شریفیان در گفتگو با وب دا گفت: یکی از مشکلاتی که گریبان گیر جوامع روبه پیشرفت و زندگی ماشینی شده، آلودگی های صوتی است که در دراز مدت باعث صدمه جدی به سیستم شنوایی و تعادلی، سیستم عصبی، روحی و روانی و عملکردی فرد می شود.
وی افزود: همه ما این حس را داشته ایم که در محیط های پر سروصدا دچار خستگی زودرس، ضعف عصبی، استرس و آشفتگی ذهنی می شویم بنابراین آلودگی صوتی روی عملکرد ما اثر سوء می گذارد لذا سرو صداهای محیط کار، ترافیک، ورزشگاه ها، مزید بر این معضلات است.
دکتر شریفیان به استفاده از هندزفری و هدفون اشاره و بیان کرد: هندزفری و هدفون هم اگر بطور مکرر و با صدای بلند استفاده شود که بیشتر جوانان از آن استفاده می کنند این مشکلات را نیز به وجود می آورد.
مدیر گروه گوش، حلق و بینی واحد شدت صوت را دسی بل عنوان و تصریح کرد: هر دسی بل که به شدت صوت اضافه شود توان انرژی صوت دو برابر و شدت تخریب هم بیشتر می شود.
وی در ادامه افزود: یک صحبت کردن عادی ۴۰ تا ۵۰ دسی بل است اگر یک فرد در محیط پر سروصدا ۸۰ دسی بل کار می کند باید ساعت کاری حدود ۶ تا ۷ ساعت باشد هر چه این عدد افزایش یابد برای پیشگیری از آسیب به شنوایی ساعت کاری باید کم شود بطوری که اگر صوت ۹۰ دسی بل باشد باید ساعت کاری دو ساعت باشد.
دکتر شریفیان همچنین گفت: برای استفاده از هدفون و هندزفری هم همین است اگر شدت صوت ۸۰ دسی بل بیشتر باشد باید مدت زمان استفاده کمتر شود تا به گوش آسیب نرسد.
وی با توجه به اینکه قرار گرفتن در محیط های پر سروصدا به طور طولانی مدت به تدریج باعث کم شنوایی می شود، اذعان کرد: اگر استفاده از هندزفری یا قرار گرفتن در محیط های پر سروصدا طولانی مدت باشد سلولهای حساس حلزون شنوایی که گیرنده های عصبی صوت هستند تخریب می شوند و فرد دچار کم شنوایی می شود و این اتفاق بصورت تدریجی رخ می دهد.
دکتر شریفیان در ادامه افزود: فرد زمانی متوجه می شود که کار از کار گذشته است این نوع کم شنوایی با دارو و عمل جراحی قابل برگشت نیست تنها درمان برای رفع این نوع کم شنوایی استفاده از سمعک است که خیلیها به دلیل تبعات روانی و اجتماعی از آن استفاده نمی کنند در جامعه ما سمعک به عنوان یک نقص عضو تلقی می شود در صورتی که سمعک نیز مانند عینک برای افرادی است که به عینک احتیاج دارند.
وی به مشکل دیگر این افراد اشاره و بیان کرد: علاوه بر کاهش حس شنوایی ، درک شنوایی در این افراد نیز کم می شود و بسیاری از کلمات و واژه ها را برعکس متوجه می شوند در این حالت نیز مراکز راه های شنوایی در مغز نیز آسیب می بینند و این نیز غیرقابل برگشت و درمان است و اگر در معرض صدا باشند این مشکل بصورت تصاعدی بالا می رود.
دکتر شریفیان علاوه بر قرار گرفتن در محیط های پر سروصدا به یکی دیگر از مشکلاتی که باعث کم شنوایی می شود اشاره و بیان کرد: موج انفجار یا صدای انفجاری که بطور ناگهانی رخ می دهد مانند قرار گرفتن در برابر صدای هواپیما که از زمین بلند می شود یا زیاد کردن صدای ناگهانی موسیقی هنگام گوش کردن با هندزفری در این حالت نیز سلولهای حساس حلزون شنوایی گوش آسیب می بیند.
مدیر گروه گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اذعان کرد: علاوه بر کم شنوایی، وزوز گوش و درک نکردن برخی واژه ها در فرد رخ می دهد وزوز بیشتر در سکوت رخ می دهد که این می تواند برای فرد خیلی آزاردهنده باشد و حتی تعادل فرد را به هم بریزد.
وی تصریح کرد: متخصصین توصیه می کنند بهتر است هنگام کار در کارگاه های پر سروصدا از گوشی محافظ استفاده شود، باید گاهی دستگاه را خاموش کرد یا محل را ترک کرد تا گوش استراحت و خود را بازگردانی کند همچنین هنگام استفاده از هندزفری برای موسیقی یا صوت پیدا کردن نیز همین گونه باشد بعد از نیم ساعت بهتر است گوش استراحت کند و حدالامکان با صدای بسیار کم هندرفری استتفاده شود.
{jcomments on}