عمومی | دانشگاه علوم پزشکی مشهد

معاون درمان دانشگاه: با تمام توان به سمت افزایش کیفیت خدمات درمانی حرکت می‌کنیم

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در نتیجه‌ی افزایش کیفیت خدمات پرستاری و مامایی توانسته‌ایم میزان مرگ و میر مادران را از ۴۰ در صد هزار در طول بیست سال به ۹ در صدهزار برسانیم که رشد بسیار خوبی در زمینه‌ی مراقبت‌های علمی محسوب می‌شود.

دکتر شاپور بدیعی  در حاشیه سومین همایش مراقبت مبتنی بر شواهد در پرستاری و مامایی، در گفتگو با وب دا افزود: در حال حاضر سالانه به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خدمات درمانی در دانشگاه ارائه می‌شود و سه هزار زایمان، آمار تولد نوزادان در زایشگاه‌های مراکز درمانی دانشگاه می‌باشد.

وی با تاکید بر کیفیت خدمات پرستاری گفت: تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم تا از ارقام کمی به سمت افزایش کیفی خدمات درمانی حرکت کنیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: دانشگاه در زمینه‌ی کنترل زخم بستر در کل کشور رتبه‌ی اول را داراست و توانسته است در طول یک سال ۱۷ درصد میزان این مشکل را کاهش دهد.

دکتر شاپور بدیعی با یادآوری اهمیت عملکرد مبتنی بر شواهد در آموزش، درمان و پرستاری گفت: برای بالا بردن سطح کیفی خدمات پزشکی و پرستاری، باید نگاه خود را به سمت و سویی ببریم که تمام عملکرد‌های حوزه‌ی آموزش و درمان مبتنی بر شواهد علمی باشد.

وی نسبت به مصرف محصولات علمی دیگران در دانشگاه هشدار داد و گفت: باید مهارت‌ها و دانش خود در تمام قسمت‌ها را به روز رسانی کنیم تا همان‌طور که در قسمت خدمات کمی، جزو بهترین‌های کشور بوده‌ایم در بخش کیفیت خدمات نیز سطح خود را به دانشگاه‌های برتر کشور ارتقا بدهیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پرستاران و ماماها، تکمیل‌کننده‌ی خدمات درمانی پزشکان هستند و بدون آنها، چرخه‌ی درمان ناقص می‌ماند.

دکتر بدیعی تا‌کید کرد: اگر چه از نظر عناوین و رده‌های کاری این دو گروه از یکدیگر مجزا شده‌اند اما از نظر عملیاتی و اجرایی، همه در یک سیستم واحد فعالیت می‌کنند تا حداکثر رضایت مردم و خدمات‌گیرندگان بخش درمان فراهم شود.

وی با اشاره به همایش مراقبت مبتنی بر شواهد در پرستاری گفت: در این همایش‌ها تلاش می شود به تغییر دیدگاه برای تامین خدمات علمی‌تر به بیماران نزدیک شویم و اطمینان پیدا کنیم که تمام فعالیت‌های اجرایی و عملیاتی ما در همین مسیر متمرکز شود.

وی با بیان اینکه پزشک بدون پرستار نمی‌تواند ارائه‌ی خدمت کند گفت: مراقبت قسمتی از خدمات درمانی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت و باید سطح کیفی آن مطابق با دستاوردهای علمی جدید، مرتبا به‌روز رسانی شود.

۳۰۰ پژوهشگر در همایش مراقبت مبتنی بر شواهد حضور دارند

رئیس همایش مراقبت مبتنی بر شواهد هم در حاشیه‌ی این نشست علمی گفت: این همایش، اولین نشست ارزیابی مناطق آمایشی ۹، ۵ و ۸ کشور است که شامل استان‌های شرق و جنوب شرقی به اضافه استان فارس را تحت مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور هیات ممتحنه‌ی بورد این مناطق، پوشش می‌دهد.

دکتر عباس حیدری افزود: در این همایش ۳۰۰ پژوهشگر از سراسر کشور شرکت دارند و ایده‌ها، دیدگاه‌ها، تجریبات و یافته‌های علمی خود پیرامون جوانب مختلف مراقبت مبتنی بر شواهد در پرستاری و مامایی ارائه می‌کنند.

وی گفت: این ارائه‌ها در قالب سخنرانی، پوستر و پنل انجام می‌شود که در تمام قسمت‌ها هیات ممتحنه‌ی بورد کشور در همایش حضور مستمر دارند و فعالیت‌ها و تحقیقات را ارزیابی می‌کنند.

وی تاکید کرد: در بین ۱۲۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور از نظر سطح کمی و کیفی خدمات پرستاری جزو سه دانشگاه برتر محسوب می‌شویم که نتیجه‌ی تلاش همکاران‌مان در دانشکده‌ی پرستاری و زحمات پرستاران و ماماهای  دانشگاه است.

از نظر تجهیزات و دانش کمبودی نداریم

رئیس مرکز تحقیقات مراقبت‌های مبتنی بر شواهد در پرستاری و مامایی نیز در گفتگویی اعلام کرد: این سلسله‌ همایش‌ها که در مشهد برگزار می‌شود و امسال سومین مورد آن انجام می‌گیرد برای تحقق خدمات پرستاری و مامایی مبتنی بر شواهد در بالین بیماران در عمل است.

دکتر ناهید گلمکانی افزود: این مرکز از سال ۹۳ راه‌اندازی شده و در سال گذشته، موافقت اصولی فعالیت آن صادر شده است.

وی ادامه داد: هدف تاسیس این مرکز نیز افزایش کیفیت خدمات پرستاری و پایه‌گذاری آن بر مبنای یافته‌های علمی جدید است که باید با تجربیات پرستاران و ارزش‌ها و علائق بیماران ترکیب مناسب و متقارنی داشته باشد و پیاده‌سازی شود.

استادیار گروه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در این مرکز دو محور بومی‌سازی و ارتباط با سایر دانشگاه‌های کشور و با دانشگاه‌های خارج از کشور دنبال می‌شود که در هر دو زمینه تحقیقات بسیار خوبی انجام شده است.

وی گفت: در حال حاضر از نظر تجهیزات، مطالعات و دانش روز دنیا کمبودی نداریم اما باید در عملکرد پرستاری به سمت شواهد علمی حرکت سریع‌تر و عمیق‌تری داشته باشیم.

وی یادآور شد: در طول کمتر از یک سالی که موافقت اصولی مرکز صادر شده ۵۰ طرح مصوب داشته‌ایم و ۲۲۰ مقاله از استادان و اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات پرستاری در نشریات معتبر داخلی و خارجی به چاپ رسیده است.

{jcomments on}