عمومی | بنیاد ملی نخبگان

استفاده فرآیندی از اندیشه نخبگانی؛ راز توسعه منطقه‌ای است

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای ایجاد و افزایش هم‌افزایی و تعاملات بین دستگاهی با هدف حمایت بیشتر از اجتماع نخبگانی و همچنین زمینه‌سازی برای اثرگذاری بیشتر آنان در بخش‌های مورد نیاز، نشست مشترک سرپرست بنیاد نخبگان خراسان‌جنوبی و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان برگزار شد.

در این نشست، سید سعیدرضا احمدی‌زاده؛ سرپرست بنیاد نخبگان خراسان‌جنوبی به معرفی فعالیت‌های بنیاد نخبگان، گروه‌های هدف تحت پوشش و ارائه چکیده‌ای از فعالیت‌های انجام‌شده در سال‌های اخیر اشاره کرد و وظیفه اصلی بنیاد ملی نخبگان را شناسایی، هدایت و حمایت از اجتماع نخبگان و فراهم کردن زمینه برای اثرگذاری بهینه آنان در عرصه‌های مختلف برشمرد.

وی با بیان اینکه استفاده منظم از اندیشه‌های نخبگان بصورت فرآیندی و برنامه‌ای، یکی از راه‌های توسعه منطقه‌ای است، افزود: استفاده از ظرفیت نخبگان در اصول مدیریتی در واقع استفاده از خرد جمعی و پرهیز از روزمرگی در امور استان است.

سرپرست بنیاد نخبگان خراسان‌جنوبی با اشاره به لزوم حضور فعال نخبگان در بخش‌های تولیدی، صنعتی و خدماتی، گفت: استفاده از ظرفیت نخبگان در قالب تشکیل اتاق‌های فکر، راهکار توسعه مناطق محروم و کمک به چرخه اقتصادی استان است. در این اتاق اهدافی چون مشکل‌یابی دستگاه‌ها، کمک به چرخه اقتصادی استان و تحلیل موانع توسعه استان و همچنین افزایش ضریب اطمینان به موفقیت در تصمیمات مدیران و آینده‌نگری مورد بررسی قرار می‌گیرد.

احمدی‌زاده اشتغال را مهمترین دغدغه مستعدان‌برتر دانست و یادآور شد: هم‌افزایی و همگرایی با دستگاه‌های درون‌استانی سبب می‌شود امکانات موجود به خوبی در اختیار اشتغال‌زایی نخبگانی قرار بگیرد.

در بخش دیگری از این نشست، مجید پورعیسی؛ رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان خراسان‌جنوبی با اشاره به لزوم بکارگیری توان نخبگانی در جامعه بومی، گفت: برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های مختلف و همچنین حضور فعال در کارگروه‌های استانی، می‌تواند به بهترین شکل زمینه‌ساز اثرگذاری بیشتر مستعدان‌برتر در استان باشد.

وی در پایان تصریح کرد: استان باید امکان اعطای امکانات موجود و حمایت از استعدادهای برتر بومی را فراهم کند تا این افراد بتوانند با تزریق توان و اندیشه خود، زمینه‌ساز توسعه استان باشند.