معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر: نظام ارجاع الکترونیک سلامت در استان بوشهر آغازشده است
دکتر جعفر زارعی زاده اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بعد از پشت سر گذاشتن مراحل آمادگی و همچنین مرحله استقرار از ۱۵ تیرماه وارد فاز اجرایی نظام ارجاع الکترونیک شده است این طرح میتواند ضمن نظم دادن به فرآیند بهداشت و درمان، کاهش هزینههای درمان، کیفیت آن را نیز ارتقا میبخشد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بابیان اینکه اجرای نظام ارجاع کاهش هزینههای نظام سلامت به دلیل رعایت نظام سطحبندی خدمات را در پی خواهد داشت: در سطح یک خدمات درمانی، پزشک خانواده و تیم سلامت، سلامت افراد و خانوارهای زیر پوشش خود را مدیریت میکنند و پس از ارجاع فرد به سطوح تخصصی، مسئولیت پیگیری اقدامات توصیهشده را نیز به عهدهدارند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر سه سطح در نظام ارجاع الکترونیک سلامت در نظر گرفتهشده است که خدمات سطح یک در مراکز خدمات جامع سلامت روستایی و شهری، سطح دوم شامل خدمات تخصصی در واحدهای سرپایی و بستری در کلینیکهای تخصصی و بیمارستانها ارائه میشود و سطح سوم نیز شامل خدمات فوق تخصصی است.
دکتر زارعی زاده اضافه کرد: اگر بیمار خود تصمیم بگیرد در خارج از نظام ارجاع به متخصص مراجعه کند، کل هزینهها را باید آزاد پرداخت کند، بنابراین پزشکی که در مراکز ارائه خدمت سطح یک مستقر است، باید فرایند درمان بیمار را مدیریت کند و همین باعث میشود که بیماران خدمات بهتر را با هزینه کمتری دریافت کنند و از ارائه خدمات اضافی نیز جلوگیری میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: برنامه نظام ارجاع الکترونیک در بستر پرونده الکترونیک بیماران، تحول بزرگی در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به شمار میرود که با اجرای آن باعث مدیریت هزینه بیماران، جلوگیری از انجام خدمات اضافی و هدر رفتن منابع و همچنین استمرار خدمات و درنهایت تکمیل پرونده الکترونیک سلامت میشود که از سالهای گذشته در کشورهای پیشرفته اجرایی شده است.
دبیر نظام ارجاع الکترونیک سلامت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز گفت: این برنامه که از اولویتهای مهم وزارت بهداشت است که با همکاری معاونتهای درمان، بهداشت و مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه در فاز اول شهرستان بوشهر وارد فاز عملیاتی نظام ارجاع شد.
علیرضا باقری بیان داشت: پس از مراحل آمادگی اجرای نظام ارجاع الکترونیک در سال ۹۶-۹۷ که شامل ارزیابی و تکمیل زیرساختها، توجیه و آموزش اولیه کارکنان، اجرای آزمایشی در دو مرکز، تدوین نقشه ارجاع، تدوین برنامه عملیاتی، انجام تراکنش موفق تستی و ارسال چکلیست به وزارتخانه درنهایت در فاز اول شهرستان بوشهر وارد فاز عملیاتی نظام ارجاع شد.
انتهای پیام/م.غ ۱۰۲۳