عمومی | بنیاد ملی نخبگان

سعه دایره نخبگانی؛ شرط توسعه‌یافتگی فرهنگی و اجتماعی

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نشست هم‌اندیشی استاندار چهارمحال‌و‌بختیاری با جمعی از نخبگان و سرآمدان فرهنگی و اجتماعی استان با هدف ارائه راهکارهای مناسب و تعامل هر چه بیشتر جهت پیشگری از آسیب‌های اجتماعی با حضور جمعی از مدیران، محققان و مستعدان استان برگزارشد.

در این نشست، اقبال عباسی؛ استاندار چهارمحال‌و‌بختیاری با تاکید بر ضرورت برگزاری نشست‌های هدفمند با اجتماع نخبگانی استان در حوزه‌های مختلف، گفت: توسعه فرهنگی اجتماعی تنها زمانی حاصل می‌شود که چالش‌ها و مشکلات موجود با بکارگیری اندیشه و توان نخبگانی رفع شوند.

وی افزود: مادامی که اندیشه منبع‌محوری حاکم باشد و مسئولان بخواهند مشکلات کشور را با استفاده از امکانات دولتی حل کنند، توسعه‌ای حاصل نمی‌شود مگر آنکه امکانات در اختیار نیروی‌انسانی متخصص و کاربلد قرار بگیرد.

استاندار چهارمحال‌و‌بختیاری نیروی‌انسانی فعال و متخصص را مهمترین شاخص توسعه‌یافتگی دانست و با تاکید بر لزوم نهادینه‌شدن حس مسئولیت‌پذیری در جامعه، تصریح کرد: شکوفایی در بخش‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تنها زمانی دست‌یافتنی است که افراد هر یک وظیفه خود را بداند و با حس مسئولیت‌ نسبت به جامعه، آن را به بهترین شکل انجام دهد؛ در واقع مسئولیت‌پذیری اجتماعی؛ یکی از نیازهای جوامع برای توسعه‌یافتگی است.

در بخش دیگری از این نشست، مجتبی بنیادیان؛ رئیس بنیاد نخبگان استان چهارمحال‌وبختیاری نیز با اشاره به لزوم زمینه‌سازی برای فعالیت هدفمند و اثرگذار اجتماع نخبگانی، کارگروه‌های تخصصی را یکی از بهترین محل‌ها برای تجمیع اندیشه نخبگانی و جهت‌دهی به آن دانست و اظهار داشت: کارگروه تخصصی آسیب‌های اجتماعی بنیاد نخبگان بر اساس ضرورت و به در خواست دستگاه‌های اجرایی مربوطه، در ابتدایی سال ۹۷ تشکیل شد و تا کنون توانسته راهکارهای خوبی را درباره مسائل موجود ارائه دهد.

وی به ضرورت آموزش مهارت‌های زندگی از سنین مهدکودک و دبستان اشاره کرد و افزود: بهترین زمان برای آموزش مهارت‌های زندگی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی از سنین پایین و دوران مدرسه است چراکه در چنین سنی ذهن افراد آماده پذیرش بوده و به خوبی پذیرای آموزش‌های ارائه شده است،

رئیس بنیاد نخبگان استان چهارمحال‌وبختیاری تصریح کرد: توسعه فرهنگی نیازمند سرمایه‌گذاری بلندمدت است؛ علاوه بر آن تمام شاخصه‌های فرهنگی نیز باید به بهترین شکل بتوانند نقش خود راایفا کنند.

طیبه شریفی؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد و رئیس کارگروه آسیب اجتماعی بنیاد نخبگان چهارمحال‌وبختیاری نیز در این نشست، گفت: آموزش و آگاهی نقش مهمی در سلامت روان جامعه دارد زیرا بسیاری از آسیب‌های موجود، بی‌نظمی‌ها، ناهنجاری‌ها و آسیب‌هایی نظیر بیکاری، اعتیاد، فقر، خودکشی و طلاق، برگرفته از عدم‌آگاهی و آموزش‌های مورد نیاز  به خانواده‌ها است.

شریفی در پایان با اشاره به اینکه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی باید به صورت گسترده همه بسترها و عوامل موثر در بروز آنها را مورد توجه قرار داد، خاطرنشان کرد: آموزش مهارت‌های زندگی به افراد می‌تواند پیش‌نیاز کاهش آسیب‌های اجتماعی باشد که البته برای اثرگذاری بیشتر باید این آموزش‌ها به صورت مدون و برنامه‌ریزی شده از طرف متولیان هر حوزه به گروه‌های مخاطب ارائه شود.