عمومی | دانشگاه شهرکرد

برگزاری جلسه توسعه فعالیت های سازمان فضایی و بررسی نحوه استفاده از داده های فضایی و ماهواره ای در استان چهار محال و بختیاری در دانشگاه شهرکرد


به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، روز چهارشنبه ۱۲تیر ۱۳۹۸، جلسه توسعه فعالیت های سازمان فضایی و بررسی نحوه استفاده از داده های فضایی و ماهواره ای در استان چهار محال و بختیاری با حضور دکتر مرتضی براری معاون وزیرارتباطات و فنآوری اطلاعات و رییس سازمان فضایی ایران، دکتر حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، دکتر محسن مبینی معاون پژوهش فنآوری دانشگاه وجمعی از دانشگاهیان در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.

دکتر محسن مبینی ضمن خیر مقدم به ارائه گزارشی از دانشگاه شهرکرد پرداخت و گفت: دانشگاه شهرکرد از پتانسیل های خوبی برخوردار است که با استفاده از این پتانسیل ها می توان گام موثری در حل مشکلات کشور و منطقه برداشت.

معاون پژوهش فنآوری دانشگاه شهرکرد در ادامه افزود: دانشگاه شهرکرد دارای اهداف راهبردی مصوب است که علاوه بر مباحث آموزشی و با توجه به اینکه دانشگاه ها در حال حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم و چهارم یعنی دانشگاه های ماموریت گرا، کار آفرین و ثروت آفرین هستند دانشگاه شهرکرد نیز به این سمت در حال حرکت است.

دکتر حسین صمیمی، ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه شهرکرد گفت: از مهم‌ترین وظایف این پژوهشکده، اجرای طرح‌های پژوهشی، کاربردی و توسعه‌ای در علوم و فناوری‌های فضایی و مطالعه، طراحی و ساخت ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی است.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران به ماهواره مخابراتی ناهید ۱ و ماهواره سنجش پارس ۱ از موفقیت‌های این پژوهشکده است.

پژوهشگاه فضایی ایران ارتباط خوبی با دانشگاه ها دارد، همکاری با دانشگاه ها نیاز محور است که یا به صورت توسعه فنآوری یا به صورت حمایت از پایان نامه ها انجام می شود که در این زمینه از پایان نامه های کاربردی بسیار استفاده شده و تجربیات خوبی کسب کردیم.

دکتر حسین صمیمی در ادامه افزود: در سال گذشته، پژوهشگاه فضایی تلاش کرد تا در عرصه‌های مورد نیاز نقش خود را به‌خوبی ایفا کند، چنانکه در بحران سیل اخیر کشور در فروردین سال‌جاری، این پژوهشگاه در جهت همکاری با مسئولان در استان‌های گلستان، لرستان وخوزستان خدماتی را از طریق داده‌های سنجش از دور ماهواره‌ای و هم اکنون نیز از سوی وزارت کشور، پژوهشگاه فضایی ایران در تعیین میزان خسارت ناشی از سیل نقش محوری دارد.

دکترمرتضی براری نیز در این نشست گفت: فنآوری های جدید در حال رشد هستند و همه ارکان توسعه تحت تاثیر آن است و امروزه ما در انقلاب صنعتی چهارم هستیم و شغل های صنعتی از بین می‌روند و شغل های جدیدی که کانون آن فنآوری پیشرفته دانشگاه است شکل می‌گیرد.

معاون وزیرارتباطات و فنآوری اطلاعات افزود: با کمک دانشگاه ها فضاهای مناسب کسب و کار مبتنی بر خلاقیت به وجود آمده است تا علاوه بر کاهش هزینه ها بهره وری را بالا ببرند و مهمترین هسته شکل گیری این امر افراد خلاق و کار آفرین هستندکه در جهت تشکیل دانشگاه های ثروت گرا و کار آفرین تلاش می کنند.

رییس سازمان فضایی ایران افزود: فضا فرصتی برای خلق ثروت است و اگر دانشگاه‌ها به سمت فناوری فضایی سوق داده شوند چه بسا بسیاری از مشکلات اقتصاد و حتی اشتغال کشور از این طریق برطرف شود.

دکترمرتضی براری افزود: ساخت ماهواره‌ها می‌تواند ارزش اقتصادی زیادی داشته باشد و با استفاده از دریافت داده‌های ماهواره‌ای حتی می‌توان به کشاورزان برای افزایش تولید، کاهش هزینه‌ها و کاهش مصرف کمک کرد.

معاون وزیرارتباطات و فنآوری اطلاعات گفت: برای توسعه بازار وکسب و کارهای این حوزه، لازم است تا زیرساخت‌های مورد نیاز برای شکل گیری این کسب و کارها نیز فراهم شود که سازمان فضایی ایران با هدف بهره مندی تمامی استان‌های کشور از خدمات فناوری فضایی بر اساس ظرفیت هر استان، توسعه زیرساخت‌ها را در سطح استان‌های کشور در اولویت خود قرار داده است.

رییس سازمان فضایی ایران در پایان داده های دریافتی از فضا را بسیار ذی قیمت دانست و گفت: این داده ها برای همه دستگاه های اجرایی قابل استفاده است و سازمان فضایی بنا به درخواست دستگاه های اجرایی این داده ها را در اختیار آنها قرار می دهد.