عمومی | موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر خوزستان

کانون کوبی ملخ بومی خوزستان در مزارع نیشکر انجام می شود

با توجه به شرایط اقلیمی پس از سیلاب و از بین رفتن میزبان های متنوع ملخ بومی خوزستان (غلات، صیفی جات، سبزیجات و علف های هرز)، این آفت با هجوم به مزارع نیشکر که تنها پوشش سبز باقیمانده در منطقه هستند خسارت هایی را به وجود آورده اند.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات و آموزش نیشکر، دکتر کورش طاهرخانی معاون تحقیقات کشاورزی موسسه دراین باره گفت: بازدیدها و پایشی که از کلیه کشت و صنعت ها به همراه نماینده سازمان حفظ نباتات و معاون پایش موسسه، آقای دکتر آل کثیر داشته ایم نشان داده که ملخ آسیایی تا کنون بیشترین خسارت را به ترتیب به مزارع کشت و صنعت های امام خمینی (ره)، امیرکبیر، حکیم فارابی، میرزاکوچک خان، دهخدا، دعبل و سلمان فارسی وارد کرده است.
وی با اشاره به دستورالعمل مبارزه با ملخ بومی خوزستان افزود : هدف ما در شرکت توسعه حداقل میزان سمپاشی برای کنترل ملخ هاست لذا بر اساس دستورالعملی که از طریق موسسه به کشت و صنعت¬ها اعلام شده کارشناسان بر اساس شدت آلودگی و بر حسب تعداد و نوع حشره (پوره یا حشره کامل) مدیریت این آفات را انجام می دهند.
طاهرخانی همچنین از همکاری مدیریت حفظ نباتات استان خوزستان برای کانون کوبی این آفت در مزارع نیشکر خبر داد و گفت: علاوه بر ملخ ها آفات دیگری از جمله سزامیا و کنه زرد در مزارع نیشکر وجود دارند که از طریق حشرات مفید جمعیت آنها کنترل می شود لذا در دستورالعمل مبارزه با ملخ ها مناسب ترین سموم جهت به حداقل رساندن میزان آسیب به پارازیتوئیدها و شکارگرها به کشت و صنعت ها معرفی شده تا در ماه های آتی با طغیان آفات دیگر نیشکر مواجه نشویم.
گفتنی است در جلسه کارگروه گیاهپزشکی که در تاریخ یازدهم تیرماه با حضور نمایندگان کشت و صنعت های هفت گانه در موسسه تحقیقات نیشکر برگزار شد آقای مهندس طبیب نماینده حفظ نباتات استان خوزستان درباره نحوه تشخیص و مبارزه ملخ بومی خوزستان و ملخ مهاجر دریایی سخنرانی داشته اند. ملخ مهاجر دریایی از خطرناکترین آفات کشاورزی جهان به شمار می آید که در استان خوزستان(شهرهای بهبهان، هندیجان و ...) نیز مشاهده شده و به نظر می رسد به دلیل مبارزه موثر صورت گرفته توسط مدیریت حفظ نباتات استان، فعلا در اراضی نیشکری رویت نشده است.