عمومی | دانشگاه شهید باهنر کرمان

در راستای معرفی حمایت ها و همکاری های مشترک صورت گرفت؛ تفاهم نامه همکاری با...

تفاهم‌نامه همکاری آموزشی و پژوهشی بین دانشگاه شهید باهنر کرمان و پژوهشگاه نیرو در راستای ماموریت پژوهشگاه نیرو برای گسترش تحقیقات منسجم و هدفمند در صنعت برق و انرژی کشور و به منظور ارتقاء روحیه نشاط و خود باوری متخصصین این حوزه، روز سه شنبه ۱۱ تیرماه ۹۸، در سالن کنفرانس سازمان مرکزی دانشگاه منعقد شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر نظام آبادی‌پور معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه گفت: این تفاهم‌نامه، به‌منظور استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه و تشریک مساعی برای گسترش تحقیقات هدفمند اعضای هیات علمی دانشگاه، افزایش سهم پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد، رساله‌های دکتری و تحقیقات پژوهشگران پسادکتری در توسعه دانش و فناوری موردنیاز صنعت برق کشور و ایجاد قطبیت دانشگاه شهید باهنر کرمان در موضوع مطالعات تئوری بهینه‌سازی برق و انرژی کشور منعقد گردید.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه خاطر نشان کرد: مدت این تفاهم‌نامه از زمان امضاء و مبادله، پنج سال تعیین شده و در صورت توافق طرفین، تفاهم‌نامه قابل تمدید خواهد بود. هریک از طرفین قبل از انقضای مدت تفاهم‌نامه و با اطلاع قبلی و کتبی از سه ماه قبل، می‌تواند به تفاهم‌نامه خاتمه دهد و طرفین مکلف هستند تا پایان تمامی قراردادهای منعقد شده براساس این تفاهم‌نامه، وظایف خود را به اتمام رسانند.

دکتر مهدی احسانیان معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو در خصوص جایگاه و عملکرد پژوهشگاه نیرو گفت: تقریبا از ۴ سال پیش، زمان مقدار در وظایف پژوهشگاه چند تغییر اساسی ایجاد شد قبلا پژوهشگاه شامل یک سری نیروهای متخصص در همه رشته‌های مرتبط با صنعت برق بود که پروژه‌هایی را از صنعت‌های مختلف برق می‌گرفتند و تقریبا از صفر تا صد آن‌را انجام می‌دادند و با توجه به امکانات آزمایشگاهی و تقریبا حدود ۱۰ الی ۱۲ آنها آزمایشگاه مرجع هستند و در واقع گواهی تست و استاندارد خیلی از محصولات را انجام می‌دادند و با رویکرد جدید، حجم پروژها توسعه پیدا کرد.

دکتر احسانیان ابراز کرد: آزمایشگاه‌های مرجع این پژوهشگاه در اختیار تمامی اعضای هیات علمی قرار دارد که در این تفاهم نامه دیده شده است.

دکتر لعالی عضو پژوهشگاه نیرو در زمینه طرح بهتام گفت: طرح بهتام مشتمل بر سه طرح حمایتی استاد، طرح حمایت از پایانه نامه‌های کارشناسی ارشد، رساله دکتری و طرح حمایت از پژوهشگران پسا دکتری است. هر عضو هیات علمی باید یک برنامه مدرن پنج ساله متناسب با نیازها و اولویت‌های صنعت برق و انرژی و همچنین در طرح حمایت از پایانه نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله دکتری و طرح حمایت از پژوهشگران پسا دکتری هر عضو هیات علمی می‌توانند در طول دوره برنامه جامع پژوهشی پنج ساله یک محقق پسادکتری از سال دوم به بعد داشته باشد.

وی افزود: توسعه تحقیقات هدفمند و منسجم، فراهم کردن زمینه پرورش نیروهای تخصصی مورد نیاز آتی صنعت برق و انرژی، هم‌گرایی و هم‌افزایی متخصصان صنعت برق، جهت دهی به فعالیت‌های پژوهشی دانشگاهی و شناسایی فعالیت‌های پژوهشی آینده، از اهداف طرح بهتام است.

گفتنی است جهت دهی به پژوهش‌های مورد نیاز وزارت نیرو، صنعت برق و گسترش دانش و فناوری کاربردی مورد نیاز صنعت برق، استفاده مفید و موثر اعضاء هیات علمی از آزمایشگاه‌ها و تجهیزات پژوهشگاه، انتقال و ترویج یافته جدید دانش و فناوری در حوزه صنعت برق با هدف توان علمی و فنی پژوهشگاه، کمک به رفع مشکلات علمی و تخصصی واحدهای عملیاتی، شناسایی فناوری‌های مورد نیاز در حوزه صنعت برق و ارائه طرح پیشنهاد برای تدوین و انتقال فناوری به پژوهشگاه، مشارکت در سیاست‌گذاری و تعریف طرحی برای اصلاح فرایندها و محصولات و توسعه پایدار اقتصادی کشور در حوزه صنعت برق از اهداف این تفاهم‌نامه بود.

پایان نامه‌ها و تحقیقات از قالب کتاب خوانی خارج شوند و به حل مشکلات جامعه و صنعت بپردازند

دکتر نظام‌آبادی‌پور طی مصاحبه‌ای در مورد جزئیات انعقاد این تفاهم نامه گفت: دانشگاه و اعضای هیات علمی دانشکده‌های علوم انسانی و مدیریت می توانند یک سری از مشکلات در زمینه صنایع را مرتفع نماید، به همین منظور جلسه امروز برای آگاه سازی مفاد این تفاهم نامه به اطلاع اعضاء هیات علمی برپا شد زیرا ظرفیت‌های متقابلی بین دانشگاه و پژوهشگاه نیرو است، انشاالله بتوانیم آن ظرفیت‌ها را فعال کنیم و اعضاء هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی از این ظرفیت‌ها استفاده نمایند و نهایتا هدف غایی این است که پایان نامه ها و تحقیقات از قالب کتاب خوانی خارج شده و با این روش مشکلات جامعه و صنعت را حل نماییم.

دانشگاه شهید باهنر کرمان در سه محور، قطب پژوهشی از منظر پژوهشگاه نیرو شده است
دکتر امیر عبداللهی عضو هیات علمی گروه برق دانشگاه شهید باهنر کرمان در مصاحبه اختصاصی گفت: در راستای معرفی حمایت‌ها و همکاری های مشترک دانشگاه شهید باهنر کرمان و پژوهشگاه نیرو، این جلسه با  حضور مسئولین دانشگاه و مدیران ارشد پژوهشگاه نیرو برگزار شده و دانشگاه شهید باهنر کرمان دارای پتانسیل قابل توجهی است و جایگاه دانشگاه کرمان در طرح‌های کلان ملی بیش از پیش مد نظر قرار گرفته است. دانشگاه کرمان در سه محور (اقتصادی انرژی، بهینه سازی و انرژی‌های تجدید پذیر، محیط زیست با رویکرد پساب نیروگاه) قطب پژوهشی از منظر پژوهشگاه نیرو شده است و توقع می‌رود که جایگاه واقعی خود را در این زمینه ایفا نماید.
وی افزود: اعطای فرصت‌های پژوهشی، در قالب طرح اعتبار سالیانه، حمایت از طرح‌های تحقیقاتی پسا دکتری و دکتری، اعطای مرتبه و کرسی‌های تخصصی به استادان، ایجاد و توسعه شبکه فناوری میان دانشگاه‌ها، دعوت به همکاری اعضای هیات علمی دانشگاه و پژوهشگاه و نیز اعطای فرصت مطالعاتی به اعضای هیئت علمی دانشگاه، از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.

در ادامه مسئولین پژوهشگاه نیرو به سوالات اعضای هیات علمی دانشگاه پاسخ دادند.