عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

تشریح وضعیت امکانات و تجهیزات درمانی موجود در چهارمحال و بختیاری به نقل از معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

وبدا؛ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری در نشستی با حضور مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه و تعدادی از خبرنگاران خبرگزاری های فعال در حوزه سلامت به تشریح وضعیت امکانات و تجهیزات درمانی موجود در سطح استان پرداخته و به سوالات این عزیزان به تفصیل پاسخ داد.
به گزارش وبدا؛ دکتر محسن درخشان با اشاره به ارائه خدمات درمانی در ۱۰ بیمارستان تابعه دانشگاه افزود: هم اکنون قریب به یکهزارو ۴۰۰ تخت در مراکز درمانی استان فعال می باشد.
وی ، نسبت تخت به جمعیت در این مراکز را ۱.۲ به ازای هر یک هزار نفر جمعیت اعلام کرد و ضریب اشغال تخت ها را ۷۵ درصد اعلام کرد.
به گفته وی، هم اکنون حدود ۳۲۰ پزشک متخصص در مراکز درمانی سطح استان مشغول به خدمت هستند و تقریباً تمامی اعمال جراحی تخصصی مانند پیوند کلیه، ‌اعمال جراحی قلب و عروق، لاپاراسکوپی، تعویض مفصل ، آنژیوگرافی و ... در مراکز درمانی تخصصی استان در حال انجام است.
وی در ادامه، نوید بکارگیری جراح عروق از ابتدای فروردین سال آینده را به خبرنگاران داد و افزود: ظرف ۷ تا ۸ ماه امکان ارائه اکثر خدمات تخصصی در استان فراهم خواهد شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه علی رغم تلاش ها و اقدامات صورت گرفته، همواره کمبودهایی وجود دارد افزود: با وجود حجم بالا و با کیفیت خدمات ممکن است تعداد جزئی نارضایتی ها بلد و نمایان شده و موجب ایجاد فضای نامطلوب شود.
دکتر درخشان با بیان اینکه اورژانس مراکز درمانی بعنوان ویترین مراکز ارائه خدمات بشمار می روند افزود: سعی شده است با بکارگیری افراد با تجربه تر و ماهر تر مشکلات این بخش تقلیل و از سوی روسای بیمارستان ها مدیریت شود.
وی خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی کشور و وجود تنگناهای شدید و کسری قابل توجه اعتبارات، به لطف خداوند و تلاش پرسنل و کادر درمانی تا کنون در روند ارائه خدمات مشکلی ایجاد نشده است .
وی تصریح کرد: حتی در صورت تامین اعتبارات لازم برای تامین تجهیزات و دستگاه های پزشکی، تحریم ها، تامین تجهیزات را با مشکل مواجه خواهند نمود، ولی تلاش ها برای اتخاذ تمهیدات لازم و رایزنی با وزارت متبوع انجام می شود تا در کوتاه ترین زمان کمبود تجهیزات جبران و مدت تعمیر و تامین دستگاه های خراب با حداقل زمان ممکن کاهش یابد.
دکتر درخشان، برنامه تحول سلامت را نقطه عطف در افزایش رضایتمندی بیماران و همراهان بیماران و مراجعین به مراکز درمانی برشمرد و افزود: کاهش هزینه پرداختی از جیب مردم یکی از بسته های خدمتی دولت در برنامه تحول نظام سلامت بود که میزان پرداخت از جیب بیماران بستری را به ۱۰ درصد کاهش داده و هزینه سنگین اعمال جراحی گران قیمت از سوی دانشگاه تامین و بیماران علی رغم مدت طولانی بستری و دریافت خدمات تخصصی در مراکز درمانی حداقل پرداختی را داشته و حتی در صورت بی بضاعت بودن فرد همچنان تمهیدات و کمک های ویژه برای تامین هزینه های درمانی وی از سوی بیمارستان به عمل می آید.
وی، راه اندازی اولین مرکز تخصصی ارائه خدمات دندانپزشکی دولتی، مرکز درمان ناباروی در استان را از دستاوردهای برنامه تحول در چهارمحال و بختیاری برشمرد و افزود: ارتقاء هتلینگ بیمارستان ها از نظر ایجاد تجهیزات تهویه، ‌زیبا سازی و ... از دیگر دستاوردهایی است که در افزایش رضایتمندی دریافت کنندگان خدمات بسیار موثر بوده است.
دکتر درخشان با بیان اینکه هم اکنون بیشترین فشار ناشی از کمبود اعتبارات به پرسنل و نیروها وارد و خدمات در حد مطلوب به مردم در حال ارائه است ضمن تقدیر از تلاش ها و همکاری پزشکان و پرسنل خدوم مجموعه، به تاخیر ۱۵ ماهه در پرداختی پزشکان و تاخیر ۱۲ ماهه در پرداختی سایر گروه ها اشاره کرد.
وی در ادامه وظایف کادر درمانی و پرسنل مراکز درمانی را با وجود سختی و مشقت های فراوان کاری و تاخیر در پرداخت حق و حقوقشان خدمت فی سبیل الله دانست و افزود: از هیچ کوششی برای پرداخت مطالباتشان دریغ نخواهیم کرد.
وی همچنین به فعالیت تیم های بازرسی و نظارتی از مراکز ارائه خدمات درمانی اشاره داشت و افزود: بازدید ها به صورت منظم و بر اساس اطلاع قبلی و برنامه زمان بندی و سرزده در حال انجام است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه از اصحاب رسانه خواست به عنوان منابع امین، معتبر و مورد اعتماد مردم با انعکاس اخبار صحیح از انتشار هرگونه شایعه جلوگیری و بعنوان مرجع اطلاع رسانی با پیگیری موضوعات مختلف، پاسخ گوی سوالات مردمی باشند.
گفتنی است، این نشست در شانزدهمین روز از تیرماه ۹۸، در دفتر دکتر درخشان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد برگزار شد.