عمومی | پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

برگزاری دوره معرفت افزایی اعضای هیات علمی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

دوره آموزشی معرفت افزایی اعضای هیات علمی و محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با موضوع اندیشه سیاسی اسلام و مبانی انقلاب اسلامی در پژوهشگاه برگزار شد.


حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی امیدی، عضو هیات علمی موسسه آموزشی تحقیقاتی امام خمینی (ره) و مدرس این دوره در گفت و گو با روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درباره هدف از برگزاری این دوره اظهار داشت:
در بحثی که در خدمت اعضای هیات علمی پژوهشگاه داریم تلاش می کنیم درباره مبانی اندیشه های بنیادی انقلاب اسلامی و تمایزهای آن با مبانی اندیشه های سیاسی غربی و جریان های موازی انقلاب اسلامی در داخل کشور و نیز تفاوت ها و نقاط قوت و ضعف حوزه های مختلف  اندیشه های سیاسی مباحثی را ارائه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: طبیعتا نظریه ولایت فقیه و مردمسالاری دینی از مباحث مهمی هستند که در این دوره ارائه می شوند. این که در بحث دموکراسی چه مولفه های قابل قبولی وجود دارد و چه مولفه هایی مورد پذیرش ما نیست و نهایتا این که آیا نظام برآمده از ولایت فقیه کارآمد هست یا نه و این کارآمدی در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و علمی چگونه بروز یافته و همچنین این که چه کاستی هایی در کارآمدی نظام داریم و چه کارهایی باید صورت گیرد از دیگر مباحث مطرح شده در این دوره است.

قائم مقام گروه فلسفه سیاسی دائرهالمعارف علوم عقلی اسلامی خاطرنشان کرد:
این سلسه بحث ها در سه سطح ارائه می شود.
سطح اول مباحثی است که در این دوره ارائه می شود و به رئوس آنها اشاره شد.
در سطح دوم که حائزان رتبه های بالاتر سطح اول به آن راه می یابند مباحث مقداری عمیقتر و بنیادی تر می شود و در سطح سوم   به یکی از ساحتهای خاص اندیشه سیاسی توجه می شود و طبیعتا انتظار می رود محققی که در این سطح فکر می کند حتی بتواند اندیشه های نویی را عرضه کند.
امیدی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه ای برای گسترش دوره های معرفت افزایی به اعضای غیرعلمی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی وجود دارد یا نه گفت: غیر از اعضای هیات علمی دیگران هم می توانند از این مباحث استفاده کنند مشروط بر این که تلاش شود مباحث را در سطحی ساده تر عرضه کنیم. در این راستا در جامعه المصطفی (ص) تلاش داریم برای نیروهای ستادی هم مباحث را عرضه کنیم.
وی درباره فواید شرکت در این دوره ها برای اعضای هیات علمی گفت:
اولا دانش و معرفتی در حوزه سیاست به دانش آنها افزوده می شود و از طرف دیگر چون ماهیت نظام اسلامی با نظامهای دیگر متفاوت است آشنایی با مبانی سیاسی آن ضرورت دارد. از طرف دیگر با توجه به فشارهایی که از شرق و غرب به نظام اسلامی وارد می شود یک محقق باید بداند چه عوامل و ظرفیتهایی باعث این فشارها شده، چه تهدیدهایی وجود دارد و برای مقابله با این تهدیدات چه باید کرد.
شرکت کنندگان در این دوره همچنین متوجه می شوند کارایی نظام در چه عرصه هایی بروز کرده و در چه زمینه هایی کاستی وجود دارد و اگر زمانی خواستند غیر از مباحث علمی و پژوهشی در عرصه سیاسی هم کار فکری بکنند می توانند در این حوزه ها
خردورزی داشته باشند تا بتوانیم از محصول نظرات آنها هم بهره مند شویم.

عکس : حسن سمیعی

مورخ : ۱۶-۰۴-۹۸