برگزاری نشست خبری معاون غذا و داروی دانشگاه
برگزاری نشست خبری معاون غذا و داروی دانشگاه | دوشنبه، ۱۷ تیر ۱۳۹۸ |
نشست خبری معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به همراه روسای کار گروه های زیر مجموعه کمیسیون برنامه ریزی هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اصحاب رسانه در محل سالن جلسات این معاونت برگزار شد.
به گزارش وب دا، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان ضمن خوش آمد گویی به حاضرین و بیان اهداف نشست، گفت: ۱۲ تیر ماه، سالروز صدور فرمان تاریخی مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و همه ساله از ۱۲ الی ۱۸ تیر ماه برنامه هایی برای گرامیداشت این روز و نیز بیان عملکرد ها و دست آوردها برگزار می گردد که نشست حاضر از جمله این برنامه هاست.
دکتر بابک قطبی مبارزه با قاچاق کالاها و محصولات سلامت محور را ضروری بیان نمود و گفت: آسیب های ناشی از قاچاق کالاهای سلامت محور بسیار بیشتر است زیرا جدای از آسیب های اجتماعی و اقتصادی که به دنبال دارد به سلامت مردم نیز لطمه وارد می سازد و بعضا این آسیب ها غیر قابل جبران است.
وی موفقیت در اجرای برنامه های مبارزه با قاچاق کالاها و محصولات سلامت محور را در گرو اجرای چهار استراتژی بیان نمود و ادامه داد: اولین استراتژی ارتقای فرهنگ و سواد عمومی جامعه است که دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این راستا اقدامات ارزشمندی به انجام رسانده است از جمله اینکه در سال ۱۳۹۷ بیش از ۱۶ هزار نفر از هم استانی ها آموزش دیده اند که در این میان سهم مدارس بسیار چشمگیر بوده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه از برگزاری بیش از ۱۹۸ کارگاه آموزشی و نیز برگزاری ۱۰ جلسه کار گروه مبارزه با قاچاق کالا در دانشگاه خبر داد و افزود: در این کارگاهها بیش از چهار هزار آموزش دیدند.
دکتر قطبی استفاده از تولیدات و محصولات ملی و داخلی را به آحاد مردم توصیه نمود و ابراز داشت: محصولات داخلی به دلیل کسب استانداردهای داخلی و مجوزهای سلامت از نظر تاثیر بر سلامتی بسیار بهتر و اثرگذار تر هستند و در سال گذشته بیش از ۹۷ درصد داروهای مصرفی در کشور، ساخت داخل بود که ارزشی بیش از ۵۰۰ میلیون دلار داشت و تنها سه درصد داروها وارداتی از کشورهای خارجی بودند که این مقدار حدود یک میلیون و سیصد هزار دلار هزینه داشت که نزدیک سه برابر سهم تولیدات داخلی بود.
وی اطمینان از اصالت محصولات را مهم ارزیابی نمود و گفت: مصرف کنندگان می توانند جهت اطمینان از اصالت و سلامت محصولات از سه روش سامانه تی تک، ارسال کد کالا به شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲ و یا استعلام از طریق آدرس اینترنتی تی تک اقدام نمایند.
معاون غذا و دارو دانشگاه با بیان اینکه، برخورد قانونی با قاچاق محصولات و کالاهای سلامت محور دومین استراتژی است که این عزم در دانشگاه وجود دارد که با محصولات سلامت محور قاچاق به صورت جدی مبارزه گردد، اضافه نمود: در سال ۱۳۹۷ تعداد ۲۰۵ و در سه ماه اول ۱۳۹۸ تعداد ۴۰ پرونده قاچاق این گونه محصولات به مراجع قانونی معرفی شد.
دکتر قطبی پخش بعضی شایعات در خصوص وجود داروها و کالاهای قاچاق در داروخانه های بیمارستان ها را کذب بیان نمود و توضیح داد: داروخانه های بیمارستان ها از طریق مناقصه به شرکت های مجوز دار خصوصی واگذار می گردد که گاها با اتمام مدت قرارداد و نقل و تغییر دادن داروها به مکان یا شهری دیگر فکر می کنند که این داروها قاچاق است که این صحیح نبوده و مربوط به شرکت یا شخص داروساز است.
وی ضمن بیان اینکه، تشدید نظارت ها و شناسنامه دار کردن محصولات استراتژی های بعدی هستند، افزود: در این راستا طی سال قبل ۲۹۴ میلیون ریال مکمل و داروهای غیرمجاز کشف و ضبط گردید.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اقدامات مدیریتی به عمل آمده در زمینه تامین دارو و نیز مبارزه با قاچاق معکوس این قبیل محصولات را مهم ارزیابی نمود و اظهار داشت: تحریم های ظالمانه دشمنان، فشارهایی را بر روی وضعیت تامین داروها وارد آورده است اما خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته در دانشگاه، وضعیت کمبود دارو در استان مانند پیش از تحریم که حدود ۲۰ ال ۲۵ قلم دارو بود است و در زمینه تامین داروهای اساسی نیز هیچگونه مشکلی وجود ندارد.
گفتنی است در این نشست هر یک از روسای کارگروه ها به ارائه دست آوردها و عملکردهای حوزه مربوطه پرداخته و در آخر پاسخگوی سوالات خبرنگاران حاضر در جلسه بودند.