همایش آموزشی پیشگیری از سرطان ریه در دانشگاه علوم پزشکی فسا برگزار شد
فوق تخصص ریه و بیماریهای تنفسی دانشگاه علوم پزشکی فسا در همایش آموزشی پیشگیری از سرطان ریه ضمن بیان مطالبی در خصوص اثرات مصرف سیگار و دخانیات در بروز سرطان ریه گفت: طبق آمار جهانی، یک میلیارد و سیصد میلیون نفر در دنیا سیگاری هستند و پیش بینی می شود این آمار تا سال ۲۰۲۵ به یک میلیارد و هفتصد میلیون نفر برسد که یک چهارم جمعیت را شامل می شود.
به گزارش وب دا؛ دکتر یوسف غلامپور با بیان اینکه در ایران روزانه ۲۰۰ نفر بر اثر مصرف سیگار و ابتلا به بیماریهای وابسته به سیگار می میرند، افزود: هزینه درمان بیماریهای وابسته به سیگار در ایران بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان می باشد.
او با اشاره به مضرات مصرف سیگار اظهار کرد: مصرف قلیان به مراتب خطرناک تر، مضرتر و تهدیدکننده تر از سیگار است.
این فوق تخصص ریه اضافه کرد: از سن ۳۰ سالگی بطور متوسط از ظرفیت ریه ما که ۴۰۰۰ سی سی می باشد بین ۳۰ تا ۵۰ سی سی در هر سال کم می شود که در یک فرد سیگاری این عدد به سه برابر می رسد و بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ سی سی از ظرفیت ریه را در هرسال از دست می دهد.
در ادامه مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص نیکوتین و سیگار و جنبه های روانی آن مطالبی بیان نمود.
دکتر سیدمحمد حسین اجاقی گفت: مرگ بر اثر قتل، خودکشی، مواد مخدر، ایدز و الکل کمتر از مرگ بر اثر مصرف سیگار است و سالانه ۵ میلیون نفر در دنیا بر اثر عوارض مصرف سیگار می میرند.