دکتر عادل رضائی اقدم در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه عملکرد و پتانسیلهای دانشکده علوم پایه را تشریح کرد
معرفی و بررسی عملکرد دانشکده علوم پایه
دکتر عادل رضائی در معرفی خلاصه ای از این دانشکده گفت: دانشکده علوم پایه دانشگاه شهید مدنی آذربایجان دانشکده اولین ها ست، اولین دانشجوی فارغ التحصیل دانشگاه از این دانشکده است اولین فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد اولین فارغ التحصیل مقطع دکترای دانشگاه شهید مدنی آذربایجان از این دانشکده است بسیاری از اساتید همینطور تعدادی از اساتید و کارکنان دانشگاه افتخار فارغ التحصیل شدن در یکی از مقاطع تحصیلی را در این دانشکده دارند، در حال حاضر، این دانشکده از ۸۲ عضو هیات علمی، که از این تعداد ۱۹ نفر با مرتبه استادی، ۲۴ نفر با مرتبه دانشیاری، ۳۷ نفر با مرتبه استادیاری و ۲ نفر با مرتبه مربی میباشند، در چهار گروه ریاضی، فیزیک، شیمی و زیست شناسی مشغول خدمت هستند. علاوه بر آن تعداد دانشجویان دانشکده علوم در دوره کارشناسی ۹۶۶ نفر، کارشناسی ارشد ۲۴۵ نفر و دکتری ۲۶۳نفر میباشد. در طی سالهای اخیر با حمایتهای بی دریغ ریاست محترم دانشگاه و نیز معاونت پژوهشی ۹ آزمایشگاه پژوهشی در گروههای آزمایشی مختلف راه اندازی و تجهیز شده اند و تا حدی مشکل فضای پژوهشی همکاران جوان عضو هیات علمی را برطرف نموده اند.
وی در خصوص موفقیتهای شاخص دانشجویی در این دانشکده گفت: دانشجویان این دانشکده همه ساله در رتبه های عالی کنکور کارشناسی ارشد قبول شده و وارد بهترین دانشگاههای کشور جهت ادامه تحصیل میشوند بطوریکه در سال گذشته پنج نفر از دانشجویان دوره کارشناسی این دانشکده حائز رتبه زیر ۱۰۰ در کنکور ورودی کارشناسی ارشد بودند. ۴ نفر از دانشجویان دوره کارشناسی در المپیاد دانشجویی کشوری سال قبل حائز رتبه های قابل تقدیر شدند که عبارتند از:
دوره های دایر در مقطع دکتری در گروههای مختلف این دانشکده عبارتند از:
دکتر رضائی : دانشکده علوم پایه پیشگام مقوله پژوهش در دانشگاه است.
رضائی ادامه داد : به جرات میتوان گفت این دانشکده از پیشگامان پژوهش در دانشگاه میباشد بطوریکه در طول سال ۹۷ اعضای هیات علمی پرتلاش این دانشکده ۱۶۸ مقاله علمی پژوهشی منتشر نموده اند . لازم به ذکر است ۷۱ درصد از این مقالات در مجلات دارای نمایه JCR چاپ شده است. تعداد بیست و سه مقاله در مجلات چارک اول رتبه بندی JCR ( Q۱ ) قرار دارند و پنج مقاله در مجلات دارای ضریب تاثیر بالاتر از ۱۰ چاپ شده اند. البته با توجه به پتانسیلهای فراوان این دانشکده تلاش هیات رئیسه دانشکده و نیز همکاران عضو هیات علمی به سمت افزایش مقالات با کیفیت و نیز هرچه بیشتر کاربردی نمودن پایاننامه ها و رساله ها و نیز تجاری نمودن محصولات است. با نگاه اجمالی به اطلاعات حاصل از پایگاههای علمی، سه گروه آموزشی شیمی، فیزیک و ریاضی در صدر بیشترین ارجاعات علمی دانشگاه قرار دارند. همچنین هشت نفر اول در تعداد ارجاعات به مقالات علمی از این دانشکده میباشند که عبارتند از: دکتر شهرام رضاپور، دکتر بیوک حبیبی، دکتر حسن ولی زاده، دکتر مهرداد مهکام، دکتر حسین عبدالمحمد زاده، دکتر ذوالفقار رضوانی و مهندس مسعود اکبری. شایان ذکر است که دکتر شهرام رضاپور در زمره یک درصد دانشمندان برتر ISI قرار داشته اند.
سال قبل همکاران گروه فیزیک دانشکده علوم نقش بسزایی در کسب رتبه ششم دانشگاه (در بین دانشگاههای کشور) در پایگاه Nature Index با چاپ ۵ مقاله در مجلات علمی پژوهشی مورد تایید این پایگاه داشتند که توسط ریاست محترم دانشگاه مورد تقدیر قرار گرفتند.
رئیس دانشکده علوم در ارتباط با چاپ و نشر کتاب و مجلات تخصصی توسط اعضای هیات علمی این دانشکده تصریح نمود: در خصوص چاپ و نشر کتاب و مجلات تخصصی باید عرض کنم که انتشارات دانشگاه در سال ۹۷ یک کتاب چاپ و منتشر نموده است و دو کتاب دیگر نیز در حال سپری کردن مراحل داوری و نشر هستند، که انشالله در سال ۹۸ منتشر خواهند شد
.
دو مجله تخصصی
Communication in Combinatorics and Optimization
توسط گروه ریاضی و مجله
Communications in Catalysis
توسط گروه شیمی منتشر می شوند.
رضائی در باره رئوس برنامه ها و اقدامات این دانشکده در زمینه حل چالشهای صنعت و دانشگاه به مواردی همچون جذب ۲ طرح خارج از دانشگاه توسط اعضای هیات علمی (با اعتبار دو میلیارد و چهل میلیون ریال) و ثبت دو اختراع اشاره نمود. به گفته ایشان، دو طرح نیز جمعا به مبلغ یک میلیارد ریال در حال عقد قرارداد میباشند. دکتر فرج زاده از اعضای هیات علمی گروه زیست شناسی موفق به عقد قرارداد بین المللی مشترک با موسسه علمی تحقیقاتی کشاورزی کشور فرانسه شده اند.
دکتر رضائی در باره برگزاری کنفرانسها و سمینارهای انجام گرفته و برنامه های آتی گفت: این دانشکده در سال ۹۷ موفق به برگزاری سه سمینار با عناوین بیست و یکمین سمینار شیمی فیزیک ایران، سمینار علمی تحلیل پوششی داده ها، برگزاری دومین کنفرانس بین المللی نظریه اطلاعات و محسبات کوانتومی و نیز چندین کارگاه درون گروهی شده است، و در نظر دارد بیست و یکمین کنگره ملی شیمی ایران را در سال ۱۳۹۹ برگزار نماید.
وی در تشریح فعالیتهای علمی آموزشی و فرهنگی دانشجویان دانشکده اظهار کرد: علاوه بر فعالیتهای بسیار خوب دانشجویان در انجمن های علمی دانشجویی و شرکت در طرح های شتاب، ایدههای فناورانه و سایر رویدادهای مشابه و نیز اردوهای آموزشی نیز اشاره نمود. همچنین در راستای ارتباط موثر دانشجویان با مراکز اشتغال زایی، تا کنون دو کارگاه فرصت شغلی و مهارت آموزی برای دانشجویان دانشکده برگزار شده است که در سالجاری نیز در این زمینه درصدد هستیم تا از کارآفرینان برتر استان دعوت نماییم تا دانشجویان بهتر با فرآیندهای اشتغال زایی آشنا شوند.