عمومی | دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

اعطای نشانهای ابن سینا و مریم میرزاخانی به هفت پژوهشگر برتر دانشگاه

نشانهای ابن سینا و مریم میرزاخانی در مراسمی که با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جمعی از مدیران ارشد وزارت متبوع و نیز رئیس و معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مدرس ابن سینا برگزار شد، به هفت پژوهشگر برتر این دانشگاه اعطا شد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه طی سخنانی در این خصوص اظهار داشت: اعتبار پژوهشی ابن سینا عالی ترین سطح حمایت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است که با حمایت وزارت متبوع  صورت می پذیرد و هدف از آن کمک به تیم های تحقیقاتی سرآمد برای انجام کلان پروژه های بین رشته ای با همکاری پژوهشگران بین المللی است.
دکتر شقایق حق جوی جوانمرد افزود: دستیابی به مرجعیت علمی، افزایش توانمندی نیروی انسانی، تقویت روابط بین الملل و توسعه زیرساخت های پژوهشی از دستاوردهای مورد انتظار این برنامه است.
وی خاطر نشان کرد: نخستین دور فراخوان کلان پروژه های بین رشته ای ابن سینا سال گذشته برگزار گردید و از بین ۷۲ دانشیار و استاد با سوابق پژوهشی ارزنده که واجد شرایط شرکت در فراخوان بوده اند، ۲۴ نفر طرح پژوهشی ارائه نمودند که پس از دریافت نظرات داوران بین المللی و چند مرحله ارزیابی، در نهایت توسط یک شورای عالی متشکل از پژوهشگران پیشکسوت داخل و خارج دانشگاه، سه تیم تحقیقاتی برگزیده شدند.
دکتر حق جو  اضافه کرد: موضوعات این تحقیقات شامل ژن درمانی دیابت، بررسی نقش فلزات سنگین در تغییر میکروب های روده و ابتلا به سرطان دستگاه گوارش و نیز ساخت یک دستگاه برای تصویربرداری از شبکیه چشم و تحلیل خودکار تصاویر با استفاده از هوش مصنوعی می باشد.
وی اعتبار پژوهشی در نظر گرفته شده برای حمایت از هر یک از این سه تیم را مبلغ ده میلیارد ریال عنوان نمود که در طی سه سال، همزمان با پیشرفت پروژه و با تائید ناظر علمی پرداخت خواهد شد.
دکتر حق جو پژوهشگران اصلی این سه تیم تحقیقاتی را دکتر رسول صالحی، دکتر محمدحسن امامی و دکتر حسین ربانی عنوان نمود و گفت: این سه پژوهشگر مدال ابن سینا را از دست دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت دریافت نمودند که بر روی این مدال، تصویری از مدرس ابن سینا به عنوان یکی از کهن ترین نهادهای پژوهش و ترویج دانش پزشکی در جهان با قریب به هزار سال قدمت حک شده است.
وی همچنین از اجرای نخستین دور فراخوان طرح های تحقیقاتی ویژه اعضای هیات علمی با کمتر از ۵ سال سابقه و پیشینه پژوهشی درخشان در سال گذشته خبر داد و گفت: هدف اصلی این فراخوان که به افتخار مرحوم مریم میرزاخانی نامگذاری شده است، حمایت از استادیاران جوان برای ایجاد ظرفیت های پژوهشی جدید در دانشگاه می باشد و از تیم های تحقیقاتی برگزیده بسته به نوع طرح حداکثر تا دو میلیارد ریال در طی دو تا سه سال حمایت خواهد شد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ادامه داد: در سال گذشته حدود ۷۰ نفر واجد شرایط شرکت در این فراخوان بودند و ۲۵ طرح پژوهشی دریافت شد که پس از مراحل مختلف داوری و ارزیابی در پایان چهار تیم برگزیده شدند.
وی موضوعات این چهار پروژه را ساخت یک سیستم راهبری مبتنی بر تصاویر پزشکی برای استفاده در عملهای جراحی ستون فقرات، استخراج ترکیبات دارویی از نرم تنان خلیج فارس، تدوین یک الگوی بومی برای غربالگری سرطان های گوارش با در نظر گرفتن مولفه های اقتصاد سلامت و نیز راه اندازی یک داده پایگاه برای ثبت تجارب بالینی عنوان و اضافه نمود: مجریان اصلی این چهار پروژه، دکتر نسیم داداشی، دکتر افسانه یکدانه، دکتر رضا رضایتمند و دکتر علیرضا رحیمی نشان میرزاخانی را از معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت دریافت نمودند.
دکتر حق جو ضمن بیان اینکه دور دوم فراخوان کلان پروژه های ابن سینا و میرزاخانی در روزهای گذشته اعلام شده است، ابراز امیدواری کرد با تداوم برنامه هایی از این دست، دانشگاه بتواند به جایگاه شایسته خود در عرصه های نوین علمی دست یابد و توان نیروی انسانی برای حل مسایل پیچیده نظام سلامت افزایش یابد.