عمومی | پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری

تعیین عرصه و پیشنهاد حریم یکی از شاخص‌ترین محوطه‌های اسلامی شرق گیلان

.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، سولماز رئوف سرپرست هیات گمانه زنی امروز «سه شنبه » با اعلام این خبر گفت : محوطه کهنه گوراب در دهستان املش شمالی شهرستان املش در شرق استان گیلان واقع شده و به شماره‌های۲۰۴۴۷ و۲۰۴۳۵ به نام‌های لگموج A و B در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
این باستان شناس افزود: سیدظهیرالدین مرعشی در کتاب تاریخ گیلان و دیلمستان که رویدادهای سال‌های ۷۵۰ تا ۸۹۴ هجری در این منطقه را عنوان کرده، از منطقه کهنه گوراب به عنوان بخشی از شهر تاریخی تمیجان، در زمان حکومت منطقه‌ای آل کیا یاد کرده است.
او خاطرنشان کرد : همچنین رابینو و خودزکو سیاحان دوره قاجار به اهمیت این شهر اشاره کردند.
رئوف با بیان اینکه مجوز گمانه زنی محوطه تاریخی کهنه گوراب توسط ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است  افزود: هئیت باستان‌شناسی مشغول به کار در این محوطه بر این باورند که به احتمال زیاد این محوطه قابل تطبیق با کهنه گوراب ذکر شده در متون تاریخی است.
به گفته این باستان شناس،  بر اساس اطلاعات بدست آمده از بررسی سطحی و گمانه‌های حاصل از فعالیت هئیت باستان‌شناسی کهنه گوراب، شواهد استقراری از اوایل اسلامی قابل شناسایی است.
او محوطه تاریخی کهنه گوراب (لگموج) املش را  یکی از شاخص‌ترین محوطه‌های اسلامی شرق گیلان اعلام و ابراز امیدواری کرد : با کاوش‌های گسترده و علمی در این محوطه و انجام مطالعات آزمایشگاهی و تطبیقی، اطلاعات کاملتری در خصوص تاریخ ساخت، دلایل تخریب این محوطه و ارتباط آن با سایر نقاط آشکار شود.