دکتر محمد کاظم آقامیر، رئیس مرکز تحقیقات ارولوژی بیمارستان سینا به تشریح بیماری ترومای کلیوی پرداخت
به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، دکتر محمدکاظم آقامیر، رئیس مرکز تحقیقات ارولوژی بیمارستان سینا در گفتگو با روابط عمومی این مرکز با توضیح اینکه شایعترین اندام در آسیب ها و ترومای دستگاه ادراری تناسلی، کلیه است به تشریح ترومای کلیه پرداخت و بیان داشت: مردان سه برابر زنان دچار ترومای کلیه می شود و تصریح کرد؛ اکثر موارد آسیب کلیوی قابل درمان با روش غیر جراحی است. شواهدی که می تواند احتمال آسیب کلیه را مطرح کند، شامل کاهش ناگهانی سرعت (سقوط از ارتفاع و یا تصادف با سرعت زیاد) و ضربه مستقیم به پهلواست. درمراحل درمان آسیب کلیوی می بایست به شرایط کلیه طرف مقابل و سابقه قبلی بیماری کلیوی توجه کرد.
وی اولین نشانه آسیب کلیوی را وجود خون در ادرار دانست و افزود: میزان خون موجود در ادرار با شدت آسیب ارتباط ندارد. ارزیابی های آزمایشگاهی لازم در آسیب کلیوی شامل آزمایش ادرار، هموگلوبین و کراتینین است. مطالعات تصویربرداری دراغلب موارد مورد نیاز است. با آنکه سونوگرافی در ارزیابی اولیه آسیب کلیوی کاربرد فراوان دارد ولیکن دقت بالایی در ارزیابی شدت آسیب کلیوی ندارد.
دکتر آقامیر، روش استاندارد تصویربرداری برای ارزیابی بیماران مبتلا به آسیب کلیوی را سی تی اسکن با تزریق ماده حاجب خواند و گفت: انجام اروگرافی با تجویز ماده حاجب وریدی تنها در بیمارانی که می بایست به سرعت به اتاق عمل منتقل شوند و امکان انجام سی تی اسکن وجود ندارد، به صورت گرافی منفرد بر روی تخت اتاق عمل مورد استفاده قرارمی گیرد.
رئیس مرکز تحقیقات ارولوژی بیمارستان سینا در تشریح نحوه درمان بیان داشت: درمان انتخابی در اکثر موارد آسیب کلیوی درمان غیر جراحی است و موارد اولیه درمان شامل مراقبتهای حمایتی ، استراحت در بستر، سرم تراپی و تجویز آنتی بیوتیک است و در صورت عدم پایداری بیمار، نیاز به بررسی از طریق جراحی است.
دکتر آقامیر در ادامه تاکید کرد: در تمام بیماران دچار آسیب کلیوی ، بررسی های تصویربرداری ظرف ۴-۲ روز پس از آسیب می بایست انجام شود و همچنین سه ماه پس از آسیب کلیوی بیماران می بایست معاینه مجدد شده و آزمایش ادرار انجام دهند و از نظر بررسی های تصویربرداری، اندازه گیری های عملکرد کلیوی و اندازه گیری فشارخون مورد بررسی قرار گیرند.